• Obecnie brak na stanie
Macadamia Nut Farm Macadamia flour 0,4kg
  • Macadamia Nut Farm Macadamia flour 0,4kg
  • Macadamia Nut Farm Macadamia flour 0,4kg
  • Macadamia Nut Farm Macadamia flour 0,4kg
Kod produktu: 5060520851723
Macadamia Nut Farm

Macadamia Nut Farm 50% odtłuszczona mąka z orzechów makadamia 0,4kg

Obecnie brak na stanie

50%  odtłuszczona mąka z orzechów makadamia doskonała do wypieków low carb - zawiera zaledwie tylko 13% węglowodanów, a przy tym prawie tyle samo błonnika i aż 25g białka. Aromatyczna mąka idealna do bezglutenowych wypieków paleo i dla diabetyków: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa.

56,43 zł netto

59,25 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 14.81zł/100g

Główny smak: Smak makadamia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mąka Macadamia Nut Farm to 50% odtłuszczona mąka z orzechów makadamia w standardzie gold quality, z pierwszego tłoczenia i pojedynczego odcisku oleju, ma o 50% mniej tłuszczu niż zwykła mąka makadamia czy mielone orzechy macadamia.

Maka macadamia jest doskonała do wypieków low carb - zawiera zaledwie tylko 13% węglowodanów, a przy tym prawie tyle samo błonnika i aż 25g białka. Aromatyczna mąka idealna do bezglutenowych wypieków paleo i dla diabetyków: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa.

Orzechy makadamia swoją popularność zawdzięczają słodkiemu, masłowatemu smakowi - przepyszny orzech schowany jest pod bardzo twardą, trudną do rozłupania skorupą, a jego wnętrze skrywa niezwykłe bogactwo składników odżywczych. Macadamia należy do najbardziej kalorycznych orzechów ze względu na bardzo wysoką zawartość tłuszczu. W przeciwieństwie do większości orzechów tłuszcze orzecha makadamii, podobnie jak w przypadku oliwy z oliwek, to głównie tłuszcze jednonienasycone, które przyczyniają się do obniżenia poziomu tzw. złego cholesterolu i podwyższenia poziomu dobrego cholesterolu. Orzechy makadamia są bogatym źródłem żelaza, błonnika, wapnia, magnezu, manganu, witaminy A i E a także miedzi, fosforu i selenu. 100g orzechów makadamia pokrywa w całości dzienne zapotrzebowanie na niacynę, oraz znaczną część zapotrzebowania na inne witaminy z grupy B: ryboflawinę i witaminę B6.

Mąka makadamia ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się w niskowęglowodanowych wypiekach bezglutenowych jako substytut skrobi. Mąki makadamia można używać w codziennej kuchni do panierowania ryb i mięsa lub jako bazę do kruchych ciasteczek bezglutenowych.

Eksperymentując z mąką makadamia zacznij od zastępowania nią w przepisie 50% mąki pszennej lub migdałowej - mąka makadamia zawiera bardzo dużo błonnika i z tego powodu mocno chłonie płyny; poznając lepiej jej właściwości szybko wyczujesz o ile zwiększać ilość płynów w przepisie stosując w nim mąkę macadamia jako zamiennik.

Najważniejsze informacje o mące macadamia Macadamia Nut Farm:

  • 50% odtłuszczona
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • z pierwszego tłoczenia, gold standard
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
156.39
521.30
kJ
655.27
2,184.25
Tłuszcze, w tym
11.10
37.00
tłuszcze nasycone
1.86
6.20
Węglowodany, w tym
3.90
13.00
cukry
1.20
4.00
Błonnik
4.26
14.20
Białko
7.56
25.20
Sól
0.00
0.00

Macadamia Nut Flour Gold Quality/ Single Oil Press/ 50% Less Oil -  50% odtłuszczona mąka z orzechów makadamia

Masa netto 0,4kg

Składniki: 100% mąka z orzechów macadamia z pierwszego odsączenia

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 521,3kcal/2184,2kJ, tłuszcze 37,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,2g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 4,0g), błonnik 14,2g, białko 25,2g, sól 0,0g

Producent: zapakowano w UE przez Macadamia Nut Farm, Gedimino pr.33-1, LT-01104. Vilnius, Lithuania

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem. Nie podawać psom!