Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
  • Lakanto Sugar Free Muffin & Bread Mix, Banana Nut
Kod produktu: 843076001027
Lakanto

Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku keto mufinek bananowych bez cukru

Data ważności: 19.12.2024Dostępny w magazynie

Mieszanka do przygotowania puszystych słodkich muffinów bananowych albo chlebka bananowego o niskiej zawartości węglowodanów słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to niewiele ponad kwadrans. Czysta puchata słodycz.

49,97 zł netto

49,97 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 200 ml; 24.98zł/100ml

Główny smak: Smak banan – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak orzech włoski – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak banana bread – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix  to pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru z naturalnym aromatem bananowym i kawałkami orzechów włoskich.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym  samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 18 minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Banana Nut Muffin & Bread Mix

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 18 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 33g

Wartości odżywcze w:
Porcja 33g
100g
Kalorie
100.00
303.03
kJ
419.00
1,269.70
Tłuszcze, w tym
7.00
21.21
tłuszcze nasycone
0.50
1.52
Węglowodany, w tym
11.00
33.33
cukry
0.00
0.00
erytrol
9.00
27.27
Błonnik
9.00
27.27
Białko
4.00
12.12
Sól
0.21
0.64

Lakanto Sugar Free Banana Nut Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek bananowych lub ciasta typu banana bread bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 200g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g, albo 1 ciasto)

Składniki: mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), mąka migdałowa, błonnik owsiany, orzechy włoskie, błonnik z tapioki, białko bobu, naturalny aromat bananowy, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, cynamon, sól morska, proszek do pieczenia, substancja spulchniająca soda oczyszczona.

Alergeny: migdały, owies, orzechy włoskie

Wartości odżywcze w 1 porcji (33g suchego produktu): wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, sól 0,2g, białko 4,0g, błonnik 9,0g , erytrol 9,0g (w tym cukry 0,0g), węglowodany 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), tłuszcze 7,0g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 303,0kcal/1269,6kJ, sól 0,6g, białko 12,1g, błonnik 27,2g , erytrol 27,2g (w tym cukry 0,0g), węglowodany 33,3g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), tłuszcze 21,2g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki na muffinki: 55g oleju kokosowego, 110ml wody, 3 średnie jajka, aromat waniliowy

Dodatkowo potrzebne składniki na ciasto: 35g oleju kokosowego, 60ml wody, 3 średnie jajka, aromat waniliowy

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 

2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami

3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę

4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników

5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 18-22 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek. Ciasto piecz 30-35minut