• Obecnie brak na stanie
Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
  • Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix
Kod produktu: 843076001010
Lakanto

Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku keto babeczek i ciasta

Data ważności: 28.02.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania puszystych słodkich niezwykle aromatycznych babeczek lub ciasta typu pumpkin pie o niskiej zawartości węglowodanów słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to niewiele ponad kwadrans. Czysta puchata słodycz.

49,59 zł netto

49,59 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 192 ml; 25.83zł/100ml

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak cynamon – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak pumpkin pie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix  to pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej, białka bobu oraz bezglutenowego błonnika owsianego i tapiokowego słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru inspirowanych jesiennym aromatycznym anglosaskim klasykiem pumpkin pie.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym  samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 18 minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix 

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 18 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 32g

Wartości odżywcze w:
Porcja 32g
100g
Kalorie
70.00
218.75
kJ
292.88
915.25
Tłuszcze, w tym
3.50
10.94
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
12.00
37.50
cukry
0.00
0.00
erytrol
11.00
34.38
Błonnik
11.00
34.38
Białko
3.00
9.38
Sól
0.20
0.63

Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek lub ciasta typu pumpkin pie bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g, albo 1 ciasto)

Składniki: mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol, substancja słodząca monk fruit), mąka migdałowa, bezglutenowy błonnik owsiany, błonnik z tapioki, białko bobu, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, przyprawy, dynia, sól morska, barwnik annatto (barwnik), proszek do pieczenia, substancja spulchniająca soda oczyszczona.

Alergeny: migdały, owies bezglutenowy,

Wartości odżywcze w 1 porcji (32g suchego produktu, ilość na 2 muffinki): wartość energetyczna 70,0kcal/292,8kJ, tłuszcze 3,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 11,0g), błonnik 11,0g, białko 3,0g, sól 0,2g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 218,7kcal/915,2kJ, tłuszcze 10,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 37,5g (w tym cukry 0,0g , erytrol 34,3g), błonnik 34,3g, białko 9,3g, sól 0,6g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki:

na muffinki: 65g oleju kokosowego, 130ml wody, 3 średnie jajka

na ciasto: 30g oleju kokosowego, 55ml wody, 3 średnie jajka

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 

2. Przygotuj foremki muffinkowe lub formę do ciasta - natłuść lub wyłóż papilotkami

3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę

4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników

5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 18-22 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek. Ciasto piecz 30-35minut