Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku keto babeczek i ciasta
Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix to pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej, białka bobu oraz bezglutenowego błonnika owsianego i tapiokowego słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru inspirowanych jesiennym aromatycznym anglosaskim klasykiem pumpkin pie.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 18 minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Pumpkin Spice Muffin & Bread Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 18 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Pumpkln Spice Muffin & Bread Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek lub ciasta typu pumpkin pie bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g, albo 1 ciasto)
Składniki: mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol, substancja słodząca monk fruit), mąka migdałowa, bezglutenowy błonnik owsiany, błonnik z tapioki, białko bobu, błonnik (celuloza), nasiona psyllium, przyprawy, dynia, sól morska, barwnik annatto (barwnik), proszek do pieczenia, substancja spulchniająca soda oczyszczona.
Alergeny: migdały, owies bezglutenowy,
Wartości odżywcze w 1 porcji (32g suchego produktu, ilość na 2 muffinki): wartość energetyczna 70,0kcal/292,8kJ, tłuszcze 3,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 11,0g), błonnik 11,0g, białko 3,0g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 218,7kcal/915,2kJ, tłuszcze 10,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 37,5g (w tym cukry 0,0g , erytrol 34,3g), błonnik 34,3g, białko 9,3g, sól 0,6g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki:
na muffinki: 65g oleju kokosowego, 130ml wody, 3 średnie jajka
na ciasto: 30g oleju kokosowego, 55ml wody, 3 średnie jajka
1. Rozgrzej piekarnik do 175°C
2. Przygotuj foremki muffinkowe lub formę do ciasta - natłuść lub wyłóż papilotkami
3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę
4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników
5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 18-22 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek. Ciasto piecz 30-35minut