Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Lonjevity Fiber Flour błonnikowa mąka niskowęglowodanowa

Pozostali Producenci

b15060482490114

Nowy produkt

Zawierając 4 razy więcej błonnika i o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka Lonjevity FiberFlour jest składnikiem, który pozwala w ogromnym stopniu skorygować błędy i wyeliminować dysproporcje w makroskładnikach codziennej diety. To alternatywa dla mąki idealna dla osób na diecie niskowęglowodanowej, jest wysokim źródłem błonnika, beta-glukanów, białka i kwasów tłuszczowych omega-3.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

83,21 pln

-8.0038%

76,55 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 908g.; 8,43 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 15 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 15 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,80 pln.


Najważniejsze informacje o Lonjevity FiberFlour:

  • substytut mąki 1:1
  • niskowęglowodanowa - ma o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka
  • wysoka zawartość błonnika - 4 ray więcej niż w zwykłej mące (z tego powodu wymaga zwiększenia ilości wody lub mokrych składników w przepisie o ok. 20%)
  • smak i konsystencja zwykłej mąki
  • idealna do pieczenia niskowęglowodanowych ciast i pieczywa, chleba, placków, pizzy
  • odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych, diabetycznej, ketogenicznej

Lonjevity FiberFlour to wysokobłonnikowy, niskowęglowodanowy substytut mąki zawierający aż 9 różnych źródeł rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, w tym otrąb owsianych, siemienia lnianego.

Po 20 latach leczenia pacjentów cierpiących na otyłość, choroby serca, cukrzycę i inne choroby związane z zaburzeniami metabolizmu dr Gerald Davies zauwazył, że podstawowym problemem występującym u zdecydowanej większości jego pacjentów jest poprostu złe odżywianie. Po 10 latach badań nad znalezieniem uniwersalnego rozwiązania tego problemu, dr Davies stworzył Lonjevity FiberFlour, która zastępuje błonnikiem skrobie i cukry znajdujące się w najpyszniejszych produktach tzw. junk food. Dzięki zrewolucjonizowaniu proporcji pomiędzy błonnikiem i prostymi węglowodanami ​​Lonjevity FiberFlour może być stosowana do zastąpienia całej lub części mąki w tradycyjnych przepisach na pieczywo, herbatniki, ciasta, babeczki itp. - zmiana mąki na Lonjevity FiberFlour wystarczy, aby węglowodanowe, cukrowo-skrobiowe bomby zamienić w równie pyszne wypieki, które wywołują jedynie minimalny wzrost poziomu cukru we krwi po posiłkach.  Zastąpienie zwykłej mąki FiberFlour to również łatwy i przyjemny sposób na osiągnięcie zalecanego dziennego spożycia błonnika bez spożywania dodatkowych węglowodanów, co jest ważne w kontrolowaniu cukrzycy i podczas procesu odchudzania lub utrzymania wagi.

Polatach badań wiemy już na pewno, że to nie tłuszcz, a nierozerwalnie związane z naszą dietą i naszą kulturą wysokoglikemiczne cukier i węglowodany to główne czynniki przyczyniające się do przewlekłych zaburzeń metabolicznych, takich jak choroby serca, otyłość i cukrzyca typu 2. Problem polega na tym, że węglowodany i cukry stały się zbyt łatwo dostępne, a przede wszystkim zbyt pyszne (ang. pallatable - pieszczące podniebienie) - często zbyt trudno jest zrezygnować z jedzenia, które kochamy - ale zamiast z niego rezygnować, można zmienić profil makroodżywczy ulubionych potraw zwiększając w nich zawartość błonnika i minimalizując zawartość węglowodanów prostych tak, by w efekcie wyeliminować skoki glukozy i insuliny.

Zalety i potencjalne korzyści diety wysokobłonnikowej i niskowęglowodanowej:

  • utrzymanie prawidłowej masy ciała
  • wyeliminowanie istotnej liczby czynników prozapalnych w diecie
  • zapobieganie skokom glukozy (cukru) we krwi
  • zmniejszenie poziomu insuliny
  • eliminacja napadów tzw.  wilczego głodu
  • zapobieganie tzw. brain fog
  • zwiększenie różnorodności mikrobiomu
  • zmniejszenie dolegliwości zapalenia stawów
  • poprawa funkcji bariery jelitowej
  • poprawa gęstość kości
  • zmniejszenie ryzyka cukrzycy i insulinooporności
  • zmniejszenie ryzyka chorób serca i udaru mózgu
Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 80.00  kcal 266.67  kcal
kJ 335.20  kJ 1,117.33  kJ
Tłuszcze, w tym 3.50  g 11.67  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
Węglowodany, w tym 5.00  g 16.67  g
cukry 0.00  g 0.00  g
Błonnik 12.00  g 40.00  g
Białko 6.00  g 20.00  g
Sól 0.05  g 0.17  g

Napisz opinię



Lonjevity Foods FiberFlour - niskowęglowodanowy substytut mąki o wysokiej zawartości błonnika

Masa netto: 907g

Składniki: owies, gluten pszenny, złote siemię lniane, błonnik owsiany, oporna skrobia pszeniczna, inulina, maltodekstryna, substancja zagęszczająca (guma guar), hydroksypropylometyloceluloza, kwas askorbinowy.

Alergeny: zawiera gluten; może zawierać soję, orzechy, mleko, jaja.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 267kcal/1117kJ, tłuszcze 11.7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 16.7g (w tym cukry 0g), błonnik 40g, białko 20g, sól 0.17g

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Lonjevity FUNCTIONAL FOODS LTD., 33 St. Julians Friars, Shrewsbury, United Kingdom, SY1 1XL

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: