Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lonjevity Fiber Flour błonnikowa mąka niskowęglowodanowa
Najważniejsze informacje o Lonjevity FiberFlour:
- substytut mąki 1:1
- niskowęglowodanowa - ma o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka
- wysoka zawartość błonnika - 4 ray więcej niż w zwykłej mące (z tego powodu wymaga zwiększenia ilości wody lub mokrych składników w przepisie o ok. 20%)
- smak i konsystencja zwykłej mąki
- idealna do pieczenia niskowęglowodanowych ciast i pieczywa, chleba, placków, pizzy
- odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych, diabetycznej, ketogenicznej
Lonjevity FiberFlour to wysokobłonnikowy, niskowęglowodanowy substytut mąki zawierający aż 9 różnych źródeł rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, w tym otrąb owsianych, siemienia lnianego.
Po 20 latach leczenia pacjentów cierpiących na otyłość, choroby serca, cukrzycę i inne choroby związane z zaburzeniami metabolizmu dr Gerald Davies zauważył, że podstawowym problemem występującym u zdecydowanej większości jego pacjentów jest poprostu złe odżywianie. Po 10 latach badań nad znalezieniem uniwersalnego rozwiązania tego problemu, dr Davies stworzył Lonjevity FiberFlour, która zastępuje błonnikiem skrobie i cukry znajdujące się w najpyszniejszych produktach tzw. junk food. Dzięki zrewolucjonizowaniu proporcji pomiędzy błonnikiem i prostymi węglowodanami Lonjevity FiberFlour może być stosowana do zastąpienia całej lub części mąki w tradycyjnych przepisach na pieczywo, herbatniki, ciasta, babeczki itp. - zmiana mąki na Lonjevity FiberFlour wystarczy, aby węglowodanowe, cukrowo-skrobiowe bomby zamienić w równie pyszne wypieki, które wywołują jedynie minimalny wzrost poziomu cukru we krwi po posiłkach. Zastąpienie zwykłej mąki FiberFlour to również łatwy i przyjemny sposób na osiągnięcie zalecanego dziennego spożycia błonnika bez spożywania dodatkowych węglowodanów, co jest ważne w kontrolowaniu cukrzycy i podczas procesu odchudzania lub utrzymania wagi.
Po latach badań wiemy już na pewno, że to nie tłuszcz, a nierozerwalnie związane z naszą dietą i naszą kulturą wysoko glikemiczne cukier i węglowodany to główne czynniki przyczyniające się do przewlekłych zaburzeń metabolicznych, takich jak choroby serca, otyłość i cukrzyca typu 2. Problem polega na tym, że węglowodany i cukry stały się zbyt łatwo dostępne, a przede wszystkim zbyt pyszne (ang. pallatable - pieszczące podniebienie) - często zbyt trudno jest zrezygnować z jedzenia, które kochamy - ale zamiast z niego rezygnować, można zmienić profil makroodżywczy ulubionych potraw zwiększając w nich zawartość błonnika i minimalizując zawartość węglowodanów prostych tak, by w efekcie wyeliminować skoki glukozy i insuliny.
Zalety i potencjalne korzyści diety wysokobłonnikowej i niskowęglowodanowej:
- utrzymanie prawidłowej masy ciała
- wyeliminowanie istotnej liczby czynników prozapalnych w diecie
- zapobieganie skokom glukozy (cukru) we krwi
- zmniejszenie poziomu insuliny
- eliminacja napadów tzw. wilczego głodu
- zapobieganie tzw. brain fog
- zwiększenie różnorodności mikrobiomu
- zmniejszenie dolegliwości zapalenia stawów
- poprawa funkcji bariery jelitowej
- poprawa gęstość kości
- zmniejszenie ryzyka cukrzycy i insulinooporności
- zmniejszenie ryzyka chorób serca i udaru mózgu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lonjevity Foods FiberFlour - niskowęglowodanowy substytut mąki o wysokiej zawartości błonnika
Masa netto: 907g
Składniki: owies, gluten pszenny, złote siemię lniane, błonnik owsiany, oporna skrobia pszeniczna, inulina, maltodekstryna, substancja zagęszczająca (guma guar), hydroksypropylometyloceluloza, kwas askorbinowy.
Alergeny: zawiera gluten; może zawierać soję, orzechy, mleko, jaja.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 267kcal/1117kJ, tłuszcze 11.7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 16.7g (w tym cukry 0g), błonnik 40g, białko 20g, sól 0.17g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lonjevity FUNCTIONAL FOODS LTD., 33 St. Julians Friars, Shrewsbury, United Kingdom, SY1 1XL
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska