• Obecnie brak na stanie
Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
  • Lonjevity Foods FIber Flour
Kod produktu: ww15060482490114
Lonjevity

Lonjevity Fiber Flour błonnikowa mąka niskowęglowodanowa

Obecnie brak na stanie

Zawierając 4 razy więcej błonnika i o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka Lonjevity FiberFlour jest składnikiem, który pozwala w ogromnym stopniu skorygować błędy i wyeliminować dysproporcje w makroskładnikach codziennej diety. To alternatywa dla mąki idealna dla osób na diecie niskowęglowodanowej, jest wysokim źródłem błonnika, beta-glukanów, białka i kwasów tłuszczowych omega-3.

63,96 zł netto

63,96 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 908 g; 7.04zł/100g

  

Najważniejsze informacje o Lonjevity FiberFlour:

  • substytut mąki 1:1
  • niskowęglowodanowa - ma o 80% mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka
  • wysoka zawartość błonnika - 4 ray więcej niż w zwykłej mące (z tego powodu wymaga zwiększenia ilości wody lub mokrych składników w przepisie o ok. 20%)
  • smak i konsystencja zwykłej mąki
  • idealna do pieczenia niskowęglowodanowych ciast i pieczywa, chleba, placków, pizzy
  • odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych, diabetycznej, ketogenicznej

Lonjevity FiberFlour to wysokobłonnikowy, niskowęglowodanowy substytut mąki zawierający aż 9 różnych źródeł rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, w tym otrąb owsianych, siemienia lnianego.

Po 20 latach leczenia pacjentów cierpiących na otyłość, choroby serca, cukrzycę i inne choroby związane z zaburzeniami metabolizmu dr Gerald Davies zauważył, że podstawowym problemem występującym u zdecydowanej większości jego pacjentów jest poprostu złe odżywianie. Po 10 latach badań nad znalezieniem uniwersalnego rozwiązania tego problemu, dr Davies stworzył Lonjevity FiberFlour, która zastępuje błonnikiem skrobie i cukry znajdujące się w najpyszniejszych produktach tzw. junk food. Dzięki zrewolucjonizowaniu proporcji pomiędzy błonnikiem i prostymi węglowodanami ​​Lonjevity FiberFlour może być stosowana do zastąpienia całej lub części mąki w tradycyjnych przepisach na pieczywo, herbatniki, ciasta, babeczki itp. - zmiana mąki na Lonjevity FiberFlour wystarczy, aby węglowodanowe, cukrowo-skrobiowe bomby zamienić w równie pyszne wypieki, które wywołują jedynie minimalny wzrost poziomu cukru we krwi po posiłkach.  Zastąpienie zwykłej mąki FiberFlour to również łatwy i przyjemny sposób na osiągnięcie zalecanego dziennego spożycia błonnika bez spożywania dodatkowych węglowodanów, co jest ważne w kontrolowaniu cukrzycy i podczas procesu odchudzania lub utrzymania wagi.

Po latach badań wiemy już na pewno, że to nie tłuszcz, a nierozerwalnie związane z naszą dietą i naszą kulturą wysoko glikemiczne cukier i węglowodany to główne czynniki przyczyniające się do przewlekłych zaburzeń metabolicznych, takich jak choroby serca, otyłość i cukrzyca typu 2. Problem polega na tym, że węglowodany i cukry stały się zbyt łatwo dostępne, a przede wszystkim zbyt pyszne (ang. pallatable - pieszczące podniebienie) - często zbyt trudno jest zrezygnować z jedzenia, które kochamy - ale zamiast z niego rezygnować, można zmienić profil makroodżywczy ulubionych potraw zwiększając w nich zawartość błonnika i minimalizując zawartość węglowodanów prostych tak, by w efekcie wyeliminować skoki glukozy i insuliny.

Zalety i potencjalne korzyści diety wysokobłonnikowej i niskowęglowodanowej:

  • utrzymanie prawidłowej masy ciała
  • wyeliminowanie istotnej liczby czynników prozapalnych w diecie
  • zapobieganie skokom glukozy (cukru) we krwi
  • zmniejszenie poziomu insuliny
  • eliminacja napadów tzw.  wilczego głodu
  • zapobieganie tzw. brain fog
  • zwiększenie różnorodności mikrobiomu
  • zmniejszenie dolegliwości zapalenia stawów
  • poprawa funkcji bariery jelitowej
  • poprawa gęstość kości
  • zmniejszenie ryzyka cukrzycy i insulinooporności
  • zmniejszenie ryzyka chorób serca i udaru mózgu

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
80.00
266.67
kJ
335.20
1,117.33
Tłuszcze, w tym
3.50
11.67
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
5.00
16.67
cukry
0.00
0.00
Błonnik
12.00
40.00
Białko
6.00
20.00
Sól
0.05
0.17

Lonjevity Foods FiberFlour - niskowęglowodanowy substytut mąki o wysokiej zawartości błonnika

Masa netto: 907g

Składniki: owies, gluten pszenny, złote siemię lniane, błonnik owsiany, oporna skrobia pszeniczna, inulina, maltodekstryna, substancja zagęszczająca (guma guar), hydroksypropylometyloceluloza, kwas askorbinowy.

Alergeny: zawiera gluten; może zawierać soję, orzechy, mleko, jaja.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 267kcal/1117kJ, tłuszcze 11.7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 16.7g (w tym cukry 0g), błonnik 40g, białko 20g, sól 0.17g

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Lonjevity FUNCTIONAL FOODS LTD., 33 St. Julians Friars, Shrewsbury, United Kingdom, SY1 1XL

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska