Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Pancake - mieszanka do bezglutenowych, wegańskich keto naleśników
W pełni naturalna mieszanka na bazie skrobi z tapioki, mąki ciecierzycowej, psyllium i białka algowego i ryżowego, wegańska, bezglutenowa, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania puszystych keto naleśników.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Pancake Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- odpowiednia dla wegan
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- wysoka zawartość błonnika
- źródło białka
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Pancake Mix - mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych bezglutenowych naleśników bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 454g
Składniki: mąka migdałowa, mieszanka słodząca Lakanto Monkfruit (substancja słodząca erytrol i ekstrakt monk fruit), białko grochu, błonnik z trzciny cukrowej, skrobia z tapioki, proszek do pieczenia, aromat naturalny, sól morska.
Wartości odżywcze w 1 porcji (35g suchego produktu, 13 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 80,0kcal/271,1kJ, tłuszcze 4,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 7,0g), błonnik 12,0g, białko 7,0g, sól 0,5g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 228,5kcal/774,8kJ, tłuszcze 12,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 22,8g (w tym cukry 0,0g , erytrol 20,0g), błonnik 34,2g, białko 20,0g, sól 1,6g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie (3-4 naleśniki)
70g mixu naleśnikowego oraz
Dodatkowo potrzebne składniki: 70ml wody, 2 średnie jajka, 1 łyżeczka oleju kokosowego lub MCT. Aby uzyskać większe i cieńsze naleśniki zwiększ nieco ilość wody
1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu (około 170°C)
2. Zmieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę
3. Wyłóż ciasto równymi 3-4 porcjami na rozgrzaną patelnię, gdy pośrodku zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza a brzegi będą suche i zezłocone (około 3 minuty), przewróć na drugą stronę
Aby przygotować gofry zwiększ dwukrotnie ilość oleju kokosowego albo MCT.