• Obecnie brak na stanie
LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
  • LC Foods Pizza & Bagel Flour 8 oz.
Kod produktu: 754205301164
LC Foods

LC Foods Pizza & Bagel Flour 454g - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieków (keto-freindly)

Data ważności: 31.12.2023Obecnie brak na stanie

W pełni naturalna niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pizzy, bajgli i muffinów. Charakteryzuje się bardzo niską zawartością węglowodanów i wysoką zawartością białka, jest odpowiednia w diecie ketogenicznej.

102,82 zł netto

102,82 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 22.65zł/100g

  

LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze może smakować pizza low carb, o ile ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ta - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.

Mówiąc w skrócie: z tej mieszanki wychodzi absolutnie najlepsza keto pizza niskowęglowodanowa na świecie, nie mamy co do tego żadnych wątpliwości. Oprócz tego, że jest bogata w białko i błonnik i ma znikomą zawartość węglowodanów, to przede wszystkim smakuje jak prawdziwa pizza i ma dokładnie taką konsystencję, jakiej oczekujesz od pizzy: ciasto jest przepysznie, chrupiące na brzegach i miękkie pośrodku .

LC Foods Pizza & Bagel Flour sprawdza się także do innych wypieków włoskiej kuchni: bułeczek, puchatych mufinów, bajgli, wychodzi nawet calzone!

W zakładce skład znajdziesz listę pozostałych składników (woda, drożdże, sól, oliwa, odrobina słodzidła) oraz wskazówki dotyczące przygotowania - pamiętaj, aby solidnie wyrobić ciasto tak, żeby gluteny się aktywował i zaczęła dziać  się magia :)

Wartości Odżywcze

Porcja 27.2g

Wartości odżywcze w:
Porcja 27.2g
100g
Kalorie
98.00
360.29
kJ
410.62
1,509.63
Tłuszcze, w tym
2.00
7.35
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
2.00
7.35
cukry
0.00
0.00
Błonnik
7.00
25.74
Białko
11.00
40.44
Sól
0.08
0.28

LC Foods Low Carb Pizza & Bagel Flour - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku pizzy

Masa netto: 454g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do wypieku 8 pizz o średnicy 20cm) 

Składniki: opatentowana mieszanka izolatu białka pszenicy, pszenicznej skrobi opornej, mąki z siemienia lnianego i witalnego glutenu pszennego.

Alergeny: gluten, pszenica, może zawierać orzechy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1509kJ /360kcal, tłuszcze 7,35g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 7,35g (w tym cukry 0g), błonnik  25,7g, białko 40,44g, sól 0,28g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki na pizzę o średnicy ok 20cm

  • ¾ szklanki LC-Pizza & Bagel Flour® (27g)
  • szczypta cukru lub słodzika
  • 1/8 łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki drożdży instant
  • 1½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki wody (60ml)

Przygotowanie pizzy:

  • wymieszaj suche składniki, dodaj wodę i olej
  • zagniataj ciasto do pizzy ręcznie lub robotem kuchennym aż aktywujesz gluten i ciasto stanie się elastyczne a przestanie się kruszyć (około 10 minut)
  • zostaw ciasto w cieple (26-27°C) przykryte ściereczką do wyrastania na 30 minut, aż ciasto się podwoi.
  • uformuj w pożądany kształt rozwałkowując
  • dodaj z wierzchu ulubione dodatki 
  • piecz na najwyższym poziomie piekarnika w temperaturze 220°C przez 9-10 min, aby uzyskać kruche brzegi grilluj dodatkowo przez 2-3 minuty.