Buff Bake Unicorn - Masło Migdałowe z Białkiem Serwatkowym ze stewią
Zacznijmy od podstaw - Unicorn to po angielsku Jednorożec - tak nazywają się mityczne stworzenia, tak nazywa się też wyjątkowo obiecujące nowopowstałe przedsiębiorstwa (start-upy) z branży technologicznej. Ale czy Unicorn to także smak? Branża fitness, jak każda inna, ma swoje mody - mody na składniki i mody na smaki. Kilka lat temu rządził smak oreowy czyli Cookies & Cream, po nim nadeszła era Salted Caramel czyli słonego karmelu, a kolejnym odkryciem smakowym okazał się Birtday Cake - czyli smak tortowy. Pierwszą marką, która wypuściła produkt o 'smaku' Unicorn był amerykański Starbucks - po Unicorn Frappuccino ® Blended Crème ustawiły się dzikie kolejki a opublikowanie na Instagramie zdjęcia z tęczowym napojem było absolutnym towarzyskim obowiązkiem.
Unicorn to smak, który każda marka definiuje sama - Buff Bake nadało jej dominujące nuty truskawkowe, którym towarzyszy smak waniliowego tortu. W efekcie kremowe masło migdałowe Buff Bake Unicorn to limitowana edycja masła migdałowegoo smaku tortu waniliowego z tęczowymi chrupkami o smaku truskawkowym. Rzecz jasna przy tworzeniu tego pysznego masła nie ucierpiał żaden Jednorożec! :)
Migdały to kopalnia witamin i mikroelementów. Witamina E pozytywnie wpływa na układ krążenia zmniejszając ciśnienie krwi. Udowodniono, że już 3 łyżki migdałów dziennie usprawnia układ krążenie, zmniejszając krzepliwość krwi. Dodatkowo migdały to źródło magnezu, który pozytywnie wpływa na układ nerwowy. Podobne właściwości posiada również fenyloalanina, której nie potrafimy sami syntetyzować, a ma niebagatelne znaczenie wpływając na funkcje poznawcze oraz pozytywny nastrój. Udowodniono, że migdały dzięki obecności witaminy E pozytywnie wpływają na zmniejszenie poziomu "złego" cholesterolu LDL oraz zmniejszenie insulinooporności - szczególnie u osób w stanie przedcukrzycowym.
Cukier z pąków palmy kokosowej
Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji cukru kokosowego. Cukier ten jest długotrwałym źródłem powoli uwalnianej energii energii. Aromatyczny cukier z pąków palmy kokosowej ma najniższy indeks glikemiczny spośród wszystkich dostępnych rodzajów cukrów. Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem stopniowo uwalnianej energii i ma indeks glikemiczny niemal dwukrotnie niższy (IG 35) od tradycyjnego cukru!
Najważniejsze cechy maseł migdałowych Buff Bake:
- najwyższe jakościowe białko serwatkowe - aż 11g wysokoprzyswajalnego białka w 2 łyżkach masła
- zero soli
- 100% naturalny skład
- ręcznie wytwarzane
- bez glutenu
- bogate źródło błonnika (4g błonnika w 2 łyżkach masła)
- zero tłuszczy trans
Masło migadłowe Buff Bake Unicorn smakuje jedzone łyżką ze słoika, jak również jako dodatek do chrupiących wafelków, muesli, naleśników oraz kanapek.
Wartości Odżywcze
Buff Bake Unicorn Protein Almond Spread - Masło Migdałowe z Białkiem Serwatkowym o smaku waniliowo-truskawkowym, zawiera cukier i substancje słodzące
Masa netto: 0,368 kg
Składniki: prażone na sucho migdały, białka serwatki (z mleka) {koncentrat białek serwatkowych (mleko), naturalne aromaty, emulgator lecytyna sojowa, substancja słodząca glikozydy stewiolowe}, organiczny cukier kokosowy, biała czekolada (cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko w proszku, wanilia, lecytyna sojowa), naturalne aromaty (olej słonecznikowy, witamina E), tęczowe chrupki (cukier, skrobia kukurydziana, olej palmowy, olej z nasion palmowca, lecytyna, naturalne aromaty, naturalne barwniki, wosk karnauba), naturalne barwniki (ekstrakty owoców i warzyw).
Alergeny: migdały, kokos, mleko, soja; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2205kJ / 526kcal, tłuszcze 37g (w tym 5g tłuszcze nasycone), węglowodany 18g (w tym cukry 16g), białko 29g, błonnik 8, sól 0,1g.
Producent: Wyprodukowano w USA przez Buff Bake, LLC Santa Ana, CA 92705
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Mieszać przed każdym użyciem. Nie ma konieczności przechowywania w lodówce (także po otwarciu słoika).