Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

G Butter Cookie Dough - ciasteczkowe masło nerkowcowo-migdałowe z WPI i CLA słodzone stewią i erytrolem

G Butter

b015568249716

Nowy produkt

G Butter to wysokobiałkowe, niskokaloryczne masła z najwyższej jakości nerkowców i migdałów, wzbogacone izolatem białka serwatkowego WPI i stanowiącym źródło kwasu CLA olejem z krokosza. W G Butter nie ma cukru, GMO, glutenu ani konserwantów, jest słodzone wyłącznie naturalnym erytrolem i stewią.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

75,76 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 352g.; 21,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 15 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 15 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,80 pln.


Główne nuty smakowe:

G Butter Cookie Dough to niskokaloryczne masło z nerkowców i migdałów wzbogacone w izolat białka serwatkowego WPI i kwas CLA, słodzone stewią i erytrolem, o smaku masy ciasteczkowej. Zachwyca jedwabistą konsystencją i cudownym smakiem, jeśli od gotowego ciasta wolisz wyjadanie surowego z miski w czasie gdy babcia nie patrzy, to jest smak właśnie dla ciebie ;)

Masło czy ciasto? 2 w 1! G Butter wyjadane prosto ze słoika to przepyszne masło proteinowe o niebiańsko kremowej konsystencji. Wystarczy jednak, że podgrzejesz je przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej i zmieni się w przepyszny, rozpływający się w ustach ciasteczkowy deser, który rozłoży na łopatki nawet największego łasucha.

Uwaga, uzależnia! :) Masła G Butter są szaleńczo pyszne i cieszymy się jak dzieci mogąc podzielić się z wami ich nieziemskim smakiem. Masła G Butter są dużo mniej kaloryczne niż tradycyjne masła z nerkowców czy migdałów, bo część masła zastąpiona jest erytrolem (zero kcal), a część najwyższej jakości białkiem WPI - takie małe 'podmianki' znakomicie podkręcają makro masełka zmieniając zakazany wysokokaloryczny przysmak w coś jeszcze pyszniejszego, za to o 2, a nawet 3 razy mniejszej kaloryczności!

Skład masła został uzupełniony o olej z krokosza barwierskiego, będący źródłem CLA. Tutaj warto wtrącić małą ciekawostkę: krokosz barwierski to po angielsku safflower oil i jest to jeden z najczęściej błędnie tłumaczonych na polski składników! Większość importerów tłumaczy safflower albo jako słonecznik, wpisując na listę  składników mało wartościowy olej słonecznikowy, albo jako szafran, wpisując na listę składników olej szafranowy, którego cena równa jest niemal cenie złota ;) Tymczasem olej z krokosza jest dla zdrowia o wiele bardziej cenny niż sztabka złota, bo zawarty w nim sprzężony kwas linolowy (conjugated linoleic acid) poprawia spalanie tkanki tłuszczowej, efektywnie wpływa na usuwanie wolnych rodników z organizmu oraz chroni tkankę mięśniową przed katabolicznym spalaniem w trakcie treningu. 

W przypadku wielu produktów jest tak, że nawet jeśli występują w kilku smakach, jest jeden taki smak, który wszyscy uwielbiają bardziej niż inne. Ta teoria nie sprawdza się w przypadku G Butter - każdy smak ma gorące grono zwolenników przekonanych, że to właśnie ten smak jest najpyszniejszy na świecie - aby się o tym przekonać wystarczy przeczytać  opinie klientów o masłach G Butter na stronie Pure Formulas, oficjalnego partnera i dystrybutora marki w USA.

Najważniejsze informacje o masłach G Butter

  • najwyższe jakościowe białko WPI 
  • 10g - 14g białka w porcji, w zależności od smaku
  • bez cukru
  • bez glutenu 
  • bez GMO
  • słodzone naturalnymi słodzikami stewią i erytrolem
  • bogate źródło kwasu CLA (2300mg CLA w porcji 40g masła)
  • 100% naturalny skład
  • bez konserwantów

PRO TIP:  przechowywanie masła w lodówce przed jego otwarciem nie jest konieczne, ale poprawia jego konsystencję i przedłuża trwałość. Po każdym użyciu zamieszaj masło dokładnie i wstaw do lodówki - przechowywanie masła w niskiej temperaturze zapobiega jego rozwarstwianiu się i gwarantuje idealnie gładką konsystencję.

Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 157.00  kcal 392.50  kcal
kJ 657.83  kJ 1,644.58  kJ
Tłuszcze, w tym 9.00  g 22.50  g
tłuszcze nasycone 1.80  g 4.50  g
Węglowodany, w tym 2.00  g 5.00  g
cukry 1.00  g 2.50  g
Błonnik 3.00  g 7.50  g
Białko 14.00  g 35.00  g
Sól 0.06  g 0.15  g

Napisz opinię



G Butter High Protein Spread Cookie Dough - proteinowe masło z nerkowców i migdałów o smaku masy ciasteczkowej, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 352g

Składniki: nerkowce, migdały, 100% ultrafiltrowane białko serwatkowe (z mleka), olej z krokosza barwierskiego, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe, maltitol), kakao, masło kakaowe, ekstrakt z wanilii.

Alergeny: zawiera orzechy, mleko, może zawierać soję, jaja, gluten.

Wartości odżywcze w 1 porcji (40g): wartość energetyczna 157kcal/658kJ, tłuszcze 9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.8g), węglowodany 2g (w tym cukry 1g), błonnik 3g, białko 14g, sól 0.06g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 393kcal/1645kJ, tłuszcze 22.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.5g), węglowodany 5g (w tym cukry 2.5g), błonnik 7.5g, białko 35g, sól 0.15g

Wyprodukowano w USA dla G Butter przez G Sweat, 14395 SW 139 Ct. Unit 102, Miami, FLorida FL 33186

Dystrybutor: Guiltfre.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu koniecznie przechowywać w lodówce. Przed otwarciem przechowywanie w lodówce nie jest konieczne, ale ma istotny wpływ na przedłużenie świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: