Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

G Butter Cookies & Cream - niskokaloryczne masło cashew z WPI i CLA i ze stewią i erytrolem

G Butter

b015568249792

Nowy produkt

G Butter to wysokobiałkowe, niskokaloryczne masła z najwyższej jakości nerkowców i migdałów, wzbogacone izolatem białka serwatkowego WPI i stanowiącym źródło kwasu CLA olejem z krokosza. W G Butter nie ma cukru, GMO, glutenu ani konserwantów, jest słodzone wyłącznie erytrolem i stewią.

Trik: podgrzej G Butter w mikrofali przez 30 sekund aby uzyskać pyszne ciasto! 

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

75,76 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 352g.; 21,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 15 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 15 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,80 pln.


Główne nuty smakowe:

G Butter Brownie Cookies & Cream to niskokaloryczne masło z nerkowców wzbogacone w izolat białka serwatkowego WPI i kwas CLA, słodzone stewią i erytrolem, o smaku czekoladowym z zachwycająco kruchymi kawałkami ciasteczek zatopionymi w jedwabistej kremowej masie, absolutny niezbędnik OreoLovers!

Masło czy ciasto? 2 w 1! G Butter wyjadane prosto ze słoika to przepyszne masło proteinowe o niebiańsko kremowej konsystencji. Wystarczy jednak, że podgrzejesz je przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej i zmieni się w przepyszny, rozpływający się w ustach ciasteczkowy deser, który rozłoży na łopatki nawet największego łasucha.

Uwaga, uzależnia! :) Masła G Butter są szaleńczo pyszne i cieszymy się jak dzieci mogąc podzielić się z wami ich nieziemskim smakiem. Masła G Butter są dużo mniej kaloryczne niż tradycyjne masła z nerkowców czy migdałów, bo część masła zastąpiona jest erytrolem (zero kcal), a część najwyższej jakości białkiem WPI - takie małe 'podmianki' znakomicie podkręcają makro masełka zmieniając zakazany wysokokaloryczny przysmak w coś jeszcze pyszniejszego, za to o 2, a nawet 3 razy mniejszej kaloryczności!

Skład masła został uzupełniony o olej z krokosza barwierskiego, będący źródłem CLA. Tutaj warto wtrącić małą ciekawostkę: krokosz barwierski to po angielsku safflower oil i jest to jeden z najczęściej błędnie tłumaczonych na polski składników! Większość importerów tłumaczy safflower albo jako słonecznik, wpisując na listę  składników mało wartościowy olej słonecznikowy, albo jako szafran, wpisując na listę składników olej szafranowy, którego cena równa jest niemal cenie złota ;) Tymczasem olej z krokosza jest dla zdrowia o wiele bardziej cenny niż sztabka złota, bo zawarty w nim sprzężony kwas linolowy (conjugated linoleic acid) poprawia spalanie tkanki tłuszczowej, efektywnie wpływa na usuwanie wolnych rodników z organizmu oraz chroni tkankę mięśniową przed katabolicznym spalaniem w trakcie treningu. 

W przypadku wielu produktów jest tak, że nawet jeśli występują w kilku smakach, jest jeden taki smak, który wszyscy uwielbiają bardziej niż inne. Ta teoria nie sprawdza się w przypadku G Butter - każdy smak ma gorące grono zwolenników przekonanych, że to właśnie ten smak jest najpyszniejszy na świecie - aby się o tym przekonać wystarczy przeczytać  opinie klientów o masłach G Butter na stronie Pure Formulas, oficjalnego partnera i dystrybutora marki w USA.

Najważniejsze informacje o masłach G Butter

  • najwyższe jakościowe białko WPI 
  • 10g - 14g białka w porcji, w zależności od smaku
  • bez cukru
  • bez GMO
  • słodzone naturalnymi słodzikami stewią i erytrolem
  • bogate źródło kwasu CLA (2300mg CLA w porcji 40g masła)
  • 100% naturalny skład
  • bez konserwantów

PRO TIP:  przechowywanie masła w lodówce przed jego otwarciem nie jest konieczne, ale poprawia jego konsystencję i przedłuża trwałość. Po każdym użyciu zamieszaj masło dokładnie i wstaw do lodówki - przechowywanie masła w niskiej temperaturze zapobiega jego rozwarstwianiu się i gwarantuje idealnie gładką konsystencję.

Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 120.00  kcal 300.00  kcal
kJ 502.80  kJ 1,257.00  kJ
Tłuszcze, w tym 5.00  g 12.50  g
tłuszcze nasycone 1.00  g 2.50  g
Węglowodany, w tym 4.00  g 10.00  g
cukry 1.00  g 2.50  g
Błonnik 2.00  g 5.00  g
Białko 12.00  g 30.00  g
Sól 0.10  g 0.25  g

Napisz opinię



G Butter High Protein Spread Cookies & Cream - proteinowe masło z nerkowców i migdałów o smaku kakaowych ciastek z mlecznym kremem, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 352g

Składniki: nerkowce, migdały, 100% ultrafiltrowane białko serwatkowe (z mleka), olej z krokosza barwierskiego, kakao, substancja słodząca (erytrytol), kawałki białej czekolady [masło kakaowe, substancja słodząca (erytrytol), ekstrakt z wanilii], mąka pszenna pełnoziarnista, substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), witamina E.

Alergeny: zawiera orzechy, mleko, gluten. Może zawierać soję, jaja.

Wartości odżywcze w 1 porcji (40g): wartość energetyczna 120kcal/503kJ, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 4g (w tym cukry 1g), błonnik 2g, białko 12g, sól 0.1g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 300kcal/1257kJ, tłuszcze 12.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.5g), węglowodany 10g (w tym cukry 2.5g), błonnik 5g, białko 30g, sól 0.25g

Wyprodukowano w USA dla G Butter przez G Sweat, 14395 SW 139 Ct. Unit 102, Miami, FLorida FL 33186

Dystrybutor: Guiltfre.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu koniecznie przechowywać w lodówce. Przed otwarciem przechowywanie w lodówce nie jest konieczne, ale ma istotny wpływ na przedłużenie świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: