Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Diet Food Bio krem z nerkowca z japońską matcha

Diet Food

b25906395147595

Nowy produkt

Tylko dwa składniki: naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

Więcej szczegółów

27,65 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 200g.; 13,82 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Główne nuty smakowe:

Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

Naturalny, certyfikowany ekologicznie krem (masło) z orzechów nerkowca, przygotowane jedynie z prażonych orzechów i organicznej japońskiej zielonej herbaty matcha, w składzie tego masła nie ma soli, cukru, utwardzonych tłuszczów, konserwantów i polepszaczy smaku.

Matcha to zielona herbata w proszku o charakterystycznym, intensywnie zielonym kolorze młodego groszku. Matcha jest od stuleci ściśle związana z japońską tradycją i kulturą jest uznawana obecnie za najcenniejszy rodzaj herbaty, jej coroczna produkcja jest ograniczona i wymaga specjalnie zacienianych plantacji - odpowiednie zacienienie jest gwarantem intensywnie zielonego, a nie żółtawego odcienia gotowego proszku. Ze względu na swoje właściwości matcha jest jednym z najzdrowszych sposobów na uzupełnienie codziennej diety. Matcha jest zdecydowanie najbogatszym naturalnym źródłem antyoksydantów, które spowalniających procesy starzenia się organizmu i przyczyniają do zapobiegania wielu poważnym chorobom. Ponieważ matcha to sproszkowane liście herbaty, pijąc ją przyjmujemy wszystkie zawarte w nich wartości odżywcze zarówno te rozpuszczalne w wodzie jak i te nierozpuszczalne - i na tym polega najważniejsza różnica pomiędzy matchą a pozostałymi zielonymi herbatami.

Herbata matcha jest bogatym źródłem katechin. Te przeciwutleniacze wyróżniają się na tle innych przez szczególne właściwości w neutralizowaniu aktywności wolnych rodników. Dzięki temu katechiny zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Szczególnie silnym antyoksydantem jest obecna w matchy pochodna katechiny o nazwie EGCG, występująca także w innych odmianach zielonej herbaty i zielonej kawie. Ten organiczny związek chemiczny wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe i jest przeciwutleniaczem 100 razy silniejszym niż witamina C. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Katechiny zawarte w herbacie matcha, nie tylko wspomagają walkę z wolnymi rodnikami, mają również właściwości antybiotyczne i wzmacniają nasz układ odpornościowy działając antybakteryjnie i antywirusowo.

Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Słodki, roślinny zapach i smak charakterytyczny dla matcha pochodzi on z aminokwasu L-teanina, który powstaje w wyniku uprawy w warunkach poprawnego zacienienia liści. To właśnie L-teanina daje czysty, jedwabisty, delikatny smak herbacie. 

Poziom energii po wypiciu filiżanki matchy może się utrzymywać ponad 6 godzin - choć jedna filiżanka tej japońskiej herbaty dostarcza niemalże tę samą ilość kofeiny co jedna filiżanka kawy, to mmatcha, w przeciwieństwie do kawy, dodaje energii stopniowo i pozwala uniknąć nagłego spadku siły, dzięki temu mimo wysokiej zawartości kofeiny w matchy, po jej spożyciu nie pojawiają skutki uboczne typowe dla stanu po wypiciu kawy, takie jak nadpobudliwość, wysokie ciśnienie i nerwowość. Poczucie przypływu energii, jest stabilniejsze, niż w przypadku stymulacji kawą, bo kofeina rozprowadzana jest we krwi w miarowych dawkach. Nie ma też zagrożenia poczuciem odpływu energii, na które skarżą się konsumenci mocnych kaw. Uznaje się, że 80 miligramów kofeiny w filiżance matchy, odpowiada 90-150 miligramom w porcji kawy.

Zielona herbata matcha przyspiesza metabolizm organizmu powodując 4-krotnie szybsze spalanie tłuszczu. W przeciwieństwie do wielu diet dostępnych na rynku, matcha to naturalny suplement diety nie powodujący żadnych skutków ubocznych takich jak przyspieszone bicie serca czy podniesione ciśnienie krwi.

Porcja 15 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 85.50  kcal 570.00  kcal
kJ 2,366.00  kJ 15,773.33  kJ
Tłuszcze, w tym 6.60  g 44.00  g
tłuszcze nasycone 1.29  g 8.60  g
Węglowodany, w tym 4.28  g 28.50  g
cukry 0.72  g 4.80  g
Białko 2.13  g 14.20  g
Sól 0.09  g 0.60  g
Napisz opinię



Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

Masa netto 200g

Składniki: bio, zmielone, prażone orzechy nerkowca (95%), bio matcha (5%),

Informacja alergiczna: Może zawierać sezam i inne orzechy.

Wierzchnia warstwa oleju jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem dobrze wymieszaj.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartosc energetyczna 2366 kJ / 570 kcal, tłuszcz 44 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,6 g, weglowodany 28,5 g, - w tym cukry 4,8 g, białko 14,2 g, sól 0,6 g

 Kraj pochodzenia: Polska

Polecane produkty

    Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: