Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

G Butter Red Velvet Icing - niskokaloryczne masło z nerkowców z WPI i CLA słodzone stewią i erytrolem

G Butter

b015568249853

Nowy produkt

G Butter to wysokobiałkowe, niskokaloryczne masła z najwyższej jakości nerkowców wzbogacone izolatem białka serwatkowego WPI i stanowiącym źródło kwasu CLA olejem z krokosza. W G Butter nie ma cukru, GMO, glutenu ani konserwantów, jest słodzone wyłącznie naturalnym erytrolem i stewią.

Trik: podgrzej G Butter w mikrofali przez 30 sekund aby uzyskać pyszne ciasto! 

Więcej szczegółów

75,76 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 352g.; 21,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 15 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 15 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,80 pln.


Główne nuty smakowe:

G Butter Red Velvet Icing to niskokaloryczne masło z nerkowców wzbogacone w izolat białka serwatkowego WPI i kwas CLA, słodzone stewią i erytrolem, o smaku Red Velvet Cake, czyli legendarnego ciasta amerykańskich elit z czasów Wielkiego Gatsby'ego. Podobno Red Velvet Cake jako pierwsza serwowała w latach dwudziestych ubiegłego wieku restauracja Hotelu Waldorf-Astoria w Nowym Jorku do jego barwienia używając soku z buraków. Czy tak było naprawdę - nie wiadomo; wyjątkowy smak czekoladowo-maślankowego ciasta, o mokrej, wilgotnej konsystencji, przekładanego lekkim kremem serowym podbił serca Amerykanów stając się klasyką deserów. To właśnie smak tego wilgotnego czekoladowego ciasta zakręcony jest w tym ogniście czerwonym słoiku. Połączenie czekolady, nerkowców i śmietankowych nut niezmiennie zachwyca jedwabistą konsystencją i cudownym smakiem!

Masło czy ciasto? 2 w 1! G Butter wyjadane prosto ze słoika to przepyszne masło proteinowe o niebiańsko kremowej konsystencji. Wystarczy jednak, że podgrzejesz je przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej i zmieni się w przepyszny, rozpływający się w ustach ciasteczkowy deser, który rozłoży na łopatki nawet największego łasucha.

Uwaga, uzależnia! :) Masła G Butter są szaleńczo pyszne i cieszymy się jak dzieci mogąc podzielić się z wami ich nieziemskim smakiem. Masła G Butter są dużo mniej kaloryczne niż tradycyjne masła z nerkowców czy migdałów, bo część masła zastąpiona jest erytrolem (zero kcal), a część najwyższej jakości białkiem WPI - takie małe 'podmianki' znakomicie podkręcają makro masełka zmieniając zakazany wysokokaloryczny przysmak w coś jeszcze pyszniejszego, za to o 2, a nawet 3 razy mniejszej kaloryczności!

Skład masła został uzupełniony o olej z krokosza barwierskiego, będący źródłem CLA. Tutaj warto wtrącić małą ciekawostkę: krokosz barwierski to po angielsku safflower oil i jest to jeden z najczęściej błędnie tłumaczonych na polski składników! Większość importerów tłumaczy safflower albo jako słonecznik, wpisując na listę  składników mało wartościowy olej słonecznikowy, albo jako szafran, wpisując na listę składników olej szafranowy, którego cena równa jest niemal cenie złota ;) Tymczasem olej z krokosza jest dla zdrowia o wiele bardziej cenny niż sztabka złota, bo zawarty w nim sprzężony kwas linolowy (conjugated linoleic acid) poprawia spalanie tkanki tłuszczowej, efektywnie wpływa na usuwanie wolnych rodników z organizmu oraz chroni tkankę mięśniową przed katabolicznym spalaniem w trakcie treningu. 

W przypadku wielu produktów jest tak, że nawet jeśli występują w kilku smakach, jest jeden taki smak, który wszyscy uwielbiają bardziej niż inne. Ta teoria nie sprawdza się w przypadku G Butter - każdy smak ma gorące grono zwolenników przekonanych, że to właśnie ten smak jest najpyszniejszy na świecie - aby się o tym przekonać wystarczy przeczytać  opinie klientów o masłach G Butter na stronie Pure Formulas, oficjalnego partnera i dystrybutora marki w USA.

Najważniejsze informacje o masłach G Butter

  • najwyższe jakościowe białko WPI 
  • 10g - 14g białka w porcji, w zależności od smaku
  • bez cukru
  • bez glutenu 
  • bez GMO
  • słodzone naturalnymi słodzikami stewią i erytrolem
  • bogate źródło kwasu CLA (2300mg CLA w porcji 40g masła)
  • 100% naturalny skład
  • bez konserwantów

PRO TIP:  przechowywanie masła w lodówce przed jego otwarciem nie jest konieczne, ale poprawia jego konsystencję i przedłuża trwałość. Po każdym użyciu zamieszaj masło dokładnie i wstaw do lodówki - przechowywanie masła w niskiej temperaturze zapobiega jego rozwarstwianiu się i gwarantuje idealnie gładką konsystencję.

Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 120.00  kcal 300.00  kcal
kJ 502.80  kJ 1,257.00  kJ
Tłuszcze, w tym 6.00  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 1.50  g 3.75  g
Węglowodany, w tym 4.00  g 10.00  g
cukry 1.00  g 2.50  g
Błonnik 1.00  g 2.50  g
Białko 12.00  g 30.00  g
Sól 0.14  g 0.35  g

Napisz opinię



G Butter High Protein Spread Red Velvet Icing - proteinowy krem z nerkowców o smaku ciasta red velvet, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 352g

Składniki: nerkowce, 100% ultrafiltrowy izolat białka serwatki (mleko), olej z krokosza barwierskiego, substancja słodząca (erytrytol), barwnik (sok z buraków), kakao, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, emulgator (lecytyna słonecznikowa), ekstrakt waniliowy, przeciwutleniacz witamina E.

Alergeny: zawiera orzechy, mleko. Może zawierać gluten, soję, jaja.

Wartości odżywcze w 1 porcji (40g): wartość energetyczna 120kcal/503kJ, tłuszcze 6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.5g), węglowodany 4g (w tym cukry 1g), błonnik 1g, białko 12g, sól 0.14g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 300kcal/1257kJ, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.8g), węglowodany 10g (w tym cukry 2.5g), błonnik 2.5g, białko 30g, sól 0.35g

Producent: Wyprodukowano dla G Butter

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: