• Obecnie brak na stanie
G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
  • G Butter High Protein Spread, White Chocolate 12.6 oz
Kod produktu: b015568249846
G Butter

G Butter White Chocolate - masło nerkowcowe z WPI i CLA słodzone stewią i erytrolem

Obecnie brak na stanie

G Butter to wysokobiałkowe, niskokaloryczne masła z najwyższej jakości nerkowców, wzbogacone izolatem białka serwatkowego WPI i stanowiącym źródło kwasu CLA olejem z krokosza. W G Butter nie ma cukru, GMO, glutenu ani konserwantów, jest słodzone wyłącznie naturalnym erytrolem i stewią.

72,77 zł netto

76,41 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 352 g; 21.71zł/100g

Główny smak: Smak biała czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak cashew – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

G Butter White Chocolate to niskokaloryczne masło z nerkowców wzbogacone w izolat białka serwatkowego WPI i kwas CLA, słodzone stewią i erytrolem, o smaku najdoskonalszej białej czekolady,który zawdzięcza zawartości czystego masła kakaowego (zero oleju palmowego!) i madagaskarskiej wanilii. Zachwyca jedwabistą konsystencją i cudownym smakiem, jeśli uwielbiasz białą czekoladę, to ta niewinny półpłynna, jedwabiście kremowa biała czekolada czeka właśnie na ciebie ;)

Masło czy ciasto? 2 w 1! G Butter wyjadane prosto ze słoika to przepyszne masło proteinowe o niebiańsko kremowej konsystencji. Wystarczy jednak, że podgrzejesz je przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej i zmieni się w przepyszny, rozpływający się w ustach słodki deser, który rozłoży na łopatki nawet największego łasucha.

Uwaga, uzależnia! :) Masła G Butter są szaleńczo pyszne i cieszymy się jak dzieci mogąc podzielić się z wami ich nieziemskim smakiem. Masła G Butter są dużo mniej kaloryczne niż tradycyjne masła z nerkowców czy migdałów, bo część masła zastąpiona jest erytrolem (zero kcal), a część najwyższej jakości białkiem WPI - takie małe "podmianki" znakomicie podkręcają makro masełka zmieniając zakazany wysokokaloryczny przysmak w coś jeszcze pyszniejszego, za to o 2, a nawet 3 razy mniejszej kaloryczności!

Skład masła został uzupełniony o olej z krokosza barwierskiego, będący źródłem CLA. Tutaj warto wtrącić małą ciekawostkę: krokosz barwierski to po angielsku safflower oil i jest to jeden z najczęściej błędnie tłumaczonych na polski składników! Większość importerów tłumaczy safflower albo jako słonecznik, wpisując na listę  składników mało wartościowy olej słonecznikowy, albo jako szafran, wpisując na listę składników olej szafranowy, którego cena równa jest niemal cenie złota ;) Tymczasem olej z krokosza jest dla zdrowia o wiele bardziej cenny niż sztabka złota, bo zawarty w nim sprzężony kwas linolowy (conjugated linoleic acid) poprawia spalanie tkanki tłuszczowej, efektywnie wpływa na usuwanie wolnych rodników z organizmu oraz chroni tkankę mięśniową przed katabolicznym spalaniem w trakcie treningu. 

W przypadku wielu produktów jest tak, że nawet jeśli występują w kilku smakach, jest jeden taki smak, który wszyscy uwielbiają bardziej niż inne. Ta teoria nie sprawdza się w przypadku G Butter - każdy smak ma gorące grono zwolenników przekonanych, że to właśnie ten smak jest najpyszniejszy na świecie - aby się o tym przekonać wystarczy przeczytać  opinie klientów o masłach G Butter na stronie Pure Formulas, oficjalnego partnera i dystrybutora marki w USA.

Najważniejsze informacje o masłach G Butter

  • najwyższe jakościowe białko WPI 
  • 10g - 14g białka w porcji, w zależności od smaku
  • bez cukru
  • bez glutenu 
  • bez GMO
  • słodzone naturalnymi słodzikami stewią i erytrolem
  • bogate źródło kwasu CLA (2300mg CLA w porcji 40g masła)
  • 100% naturalny skład
  • bez konserwantów

PRO TIP:  przechowywanie masła w lodówce przed jego otwarciem nie jest konieczne, ale poprawia jego konsystencję i przedłuża trwałość. Po każdym użyciu zamieszaj masło dokładnie i wstaw do lodówki - przechowywanie masła w niskiej temperaturze zapobiega jego rozwarstwianiu się i gwarantuje idealnie gładką konsystencję.

Wartości Odżywcze

Porcja 40g

Wartości odżywcze w:
Porcja 40g
100g
Kalorie
110.00
275.00
kJ
460.90
1,152.25
Tłuszcze, w tym
5.00
12.50
tłuszcze nasycone
1.00
2.50
Węglowodany, w tym
4.00
10.00
cukry
1.00
2.50
Błonnik
1.00
2.50
Białko
12.00
30.00
Sól
0.06
0.16

G Butter High Protein Spread White Chocolate - proteinowe masło z nerkowców smaku białej czekolady, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 352g

Składniki: nerkowce, 100% ultrafiltrowane białko serwatkowe (z mleka), olej z krokosza barwierskiego, substancje słodzące (erytrytol), masło kakaowe, substancja słodząca (glikozydy stewiolowe).

Alergeny: zawiera orzechy, mleko. Może zawierać soję, jaja, gluten.

Wartości odżywcze w 1 porcji (40g): wartość energetyczna 110kcal/450kJ, tłuszcze 5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 4g (w tym cukry 1g), błonnik 1g, białko 11g, sól 0.06g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 275kcal/1152kJ, tłuszcze 12.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.5g), węglowodany 10g (w tym cukry 2.5g), błonnik 2.5g, białko 30g, sól 0.15g

Wyprodukowano w USA dla G Butter przez G Sweat, 14395 SW 139 Ct. Unit 102, Miami, FLorida FL 33186

Dystrybutor: Guiltfre.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu koniecznie przechowywać w lodówce. Przed otwarciem przechowywanie w lodówce nie jest konieczne, ale ma istotny wpływ na przedłużenie świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.