• Obecnie brak na stanie
Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
  • Justine's Nut Butter Classic Almond Butter
Kod produktu: b894455000315

Justine's Nut Butter Classic Almond - masło migdałowe z kalifornijskich migdałów bez soli i cukru

Obecnie brak na stanie

Justin's Nut Butter to jedna z najbardziej cenionych amerykańskich marek maseł orzechowych - gładko mielone innowacyjną, wynalezioną przez założyciela Justin's, metodą masło z prażonych na sucho kalifornijskich migdałów nie zawiera dodatku soli ani cukru i jest niezwykle aromatyczne.

59,67 zł netto

62,65 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 13.80zł/100g

Główny smak: Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Justin's Nut Butter Almond Butter Classic to niewiarygodnie pyszne, w pełni naturalne masło z kalifornijskich migdałów. Powstaje w niewielkich partiach aby zapewnić najwyższy standard jakości i intensywny świeży smak i aromat. Justin's wykorzystuje wyłącznie składniki z kontrolowanych zrównoważonych upraw bez GMO z możliwie najbardziej lokalnych źródeł.

Zastanawiasz się dlaczego gość o imieniu Justin nazwał linię maseł swoim imieniem? Ludzie często go o to pytają! Jednym z powodów jest to, że jest dumny z każdego słoiczka, który wyjeżdża w świat z jego manufaktury. Poświęcił lata doskonaleniu jedynego w swoim rodzaju procesu mielenia orzechów,któremu masła Justin's zawdzięczają swój niebywale intensywny smak i perfekcyjną konsystencję. A może po prostu dlatego, że praca przy wymyślaniu wyjątkowych maseł i przepisów z ich wykorzystaniem pożera tak wielkie pokłady jego kreatywności, że nie zostaje jej już wiele na tak przyziemne kwestie jak nadawanie imion - spytajcie o t jego syna, Justina, albo jego córkę, Justin... :)

Przepisy z wykorzystaniem masła migdałowego Justin's

Bezglutenowe smoothie migdałowo-kokosowe z żurawinami

Składniki:

  • 1/4 kubka suszonych żurawin bez cukru
  • 10 świeżych lub mrożonych kwaśnych wiśni
  • 1 szklanka jagód lub borówek
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 duży dojrzały banan
  • 2 Ł siemienia lnianego
  • 1/3 szklanki Justin's Almond Butter
  • 2 listki bazylii
  • 1 Ł nasion chia
  • 2 Ł wiórków kokosowych
  • 1 ł miodu
  • 2 Ł soku pomarańczowego bez cukru
  • 1/4 ł świeżo startej skórki pomarańczowej

Zblenduj wszystkie składniki na gładko, koktajl podawaj schłodzony

Wegańskie lody migdałowo-bananowe

Składniki:

  • 4-5 obrane mrożone banany
  • 1/2 szklanki masła Justin's Almond Butter
  • 1 banan pokrojony w plasterki
  • migdały do przybrania

Przygotowanie:
Zblenduj na puszystą masę mrożone banany, dodaj masło migdałowe i blenduj tylko do połączenia składników. Zamrażaj 30-60 minut, nałóż do miseczek lub wafelków łyżką do lodów i udekoruj plasterkami banana skropionymi okiem z cytryny i migdałami.

Dlaczego w masłach Justin's Nut Butter używa się oleju palmowego

Olej palmowy to drażliwy temat - warto wiedzieć na jego temat więcej, bo olej olejowi nie równy!

W Justin's Nut Butter używamy oleju palmowego, ponieważ jest to olej niezawierający GMO, nieutwardzony, który działa jako stabilizator i zmniejsza separację oleju. Oznacza to mniej zamieszania dla Ciebie za każdym razem, gdy sięgasz o słoiczka z masłem! Dodanie innych płynnych olejów nie ustabilizowałoby masła orzechowego i zwiększyłoby ilość warstwy olejowej w górnej części słoika.

Od samego początku Justin koncentrował się na pozyskiwaniu wszystkich naszych składników ze zrównoważonych upraw, w tym przede wszystkim oleju palmowego, i nieustannie podnosimy standardy w tej dziedzinie. Jesteśmy członkami RSPO (Round Table on Sustainable Palm Development), organizacji, która obecnie odpowiada za około 20% całkowitej podaży oleju palmowego. RSPO promuje zrównoważone praktyki rolnicze i inicjatywy na rzecz praw człowieka na poziomie pojedynczego gospodarstwa, jednocześnie promując edukację na temat uprawy i stosowania certyfikowanego zrównoważonego oleju palmowego. RSPO jest obecnie wiodącą organizacją w zakresie pozyskiwania oleju palmowego pozyskiwanego w sposób zrównoważony, a Justin's jest dumny z tego, że jest jedną z firm, które aktywnie uczestniczą i inwestują we wspieranie tych inicjatyw. 

Cały nasz certyfikowany organiczny olej palmowy pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej i jest certyfikowany zgodnie z modelem łańcucha dostaw w pełni identyfikowalnym na każdym etapie. Olej palmowy używany w naszych masłach i przekąskach z masła orzechowego jest również certyfikowany jako część zrównoważonego modelu łańcucha dostaw. Oprócz członkostwa w RSPO wszyscy nasi dostawcy oleju palmowego wdrożyli własne niezależne polityki zrównoważonego rozwoju.

Wartości Odżywcze

Porcja 32g

Wartości odżywcze w:
Porcja 32g
100g
Kalorie
220.00
687.50
kJ
921.80
2,880.63
Tłuszcze, w tym
19.00
59.38
tłuszcze nasycone
3.00
9.38
Węglowodany, w tym
2.00
6.25
cukry
1.00
3.13
Błonnik
3.00
9.38
Białko
6.00
18.75
Sól
0.03
0.08

Justine's Nut Butter Classic Almond Butter - gładkie masło migdałowe z prażonych na sucho migdałów

Masa netto: 454g

Składniki: prażone na sucho migdały, olej palmowy

Alergeny: migdały; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne, oraz soję

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 687kcal/2880kJ, tłuszcze 59,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4g), węglowodany 6,2g (w tym cukry 3,1g), błonnik 9,3g, białko 18,8g, sól 0.08g

Producent: Wyprodukowano w USA przez Justin's® LLC, 736 Pearl Street Boulder, CO 80302 United States

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i dopływem powietrza. Nie ma potrzeby przechowywania w lodówce, produkt najlepiej rozsmarowuje się w temperaturze pokojowej. Produkt naturalny, bez emulgatorów, jego rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym - zmieszaj przed każdym spożyciem.