Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Carley's organiczne surowe masło migdałowe bez soli i cukru

Carley's Organic

Nowy produkt

Organiczne surowe masło migdałowe bez soli  cukru mielone w tradycyjnej prasie mechanicznej w kontrolowanej temperaturze poniżej 44°C. Masło Carley's jest kremowe i niemal białe - powstaje z łuskanych migdałów.

Więcej szczegółów

24,94 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 170g.; 14,67 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Główne nuty smakowe:

Surowe masło migdałowe Carley's powstaje w procesie mielenia na zimno obranych nieprażonych migdałów, w trakcie którego temperatura nie przekracza 44°C - dzięki temu masło migdałowe zachowuje więcej cennych składników odżywczych i ma wyjątkowy, pyszny smak.

Surowe masło migdałowe Carley's powstaje z migdałów pochodzących z certyfikowanych organicznych upraw i jest mielone w tradycyjnej kornwalijskiej prasie mechanicznej w temperaturze nie wyższej niż 44°C. Idealnie gładkie, jasne, prawie białe, aromatyczne masło doskonale nadaje się do smarowania, ale także jako baza do dipów lub sosów.

W manufakturze Carley's nie używa się rafinowanych tłuszczy, żadnej formy oleju palmowego, emulgatorów ani żadnych innych sztucznych składników.

Jeśli często sięgasz po masło migdałowe zwróć uwagę na to, czy powstaje z migdałów w skórkach czy z migdałów obranych - ma to istotne znaczenie, ponieważ w skórce migdałowej znajdują się duże ilości kwasu fitowego - substancji przeciwodżywczej, która blokuje w organizmie przyswajanie minerałów.

Surowe masło migdałowe vs. masło z prażonych migdałów - czym się różnią?

Migdały są bogate w tłuszcze jednonienasycone, które wspomagają zdrowie serca i utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu - ale prażenie migdałów zmienia strukturę zawartych w nich wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zwiększając ich podatność na procesy utleniania i rozpadania - to dlatego masła z prażonych orzechów należy przechowywać w lodówce, a surowe masło migdałowe nie jest w ogóle podatne na jełczenie i nie musi stać w lodówce nawet po otwarciu słoika.

Najważniejsze informacje o surowym maśle migdałowym Carley's

  • z surowych migdałów
  • mielone w niskiej temperaturze - zachowuje wartości odżywcze, bez akrylamidu
  • z mechanicznie obranych  migdałów - bez brązowej skórki będącej źródłem szkodliwego kwasu fitowego
  • bez dodatku cukru i soli
  • bezglutenowe
  • wegańskie
  • bez GMO
Porcja 12 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 73.08  kcal 609.00  kcal
kJ 306.21  kJ 2,551.71  kJ
Tłuszcze, w tym 6.60  g 55.00  g
tłuszcze nasycone 0.54  g 4.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.16  g 18.00  g
cukry 0.54  g 4.50  g
poliole
skrobie
Białko 2.40  g 20.00  g
Błonnik 1.08  g 9.00  g
Erytrytol
Sód 3.60  mg 30.00  mg
(ekwiwalent soli) 9.00  mg 75.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Carley's Organic Raw White Almond Butter - organiczne białe masło migdałowe z surowych migdałów, bez dodatku soli i cukru

Masa netto: 170g 

Składniki: Organiczne obrane migdały, organiczny olej słonecznikowy (9%).

100% składników pochodzi z upraw organicznych. GB-ORG-05 / gospodarstwo spoza UE, certyfikat Soli Association

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2544kJ / 609kcal, tłuszcz 55g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5g), węglowodany 18g (w tym cukry 4,5g), białko 20g, błonnik 9g , sól 75mg

Producent:  Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Carley's of Cornwall Ltd, Great Wheal Daniel, Chacewater, TR4 8FP

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Mieszać przed każdym użyciem. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 miesięcy.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: