Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Krukam mleczna czekolada bez dodatku cukru z wiórkami kokosowymi, słodzona erytrolem
Ręcznie robiona mleczna czekolada z miazgi kakaowej z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, o zawartości kakao 35%, bez lecytyny.
Przygotowywana w tradycyjnej manufakturze ręcznie robiona czekolada bez dodatku cukru to gwarancja wyśmienitego smaku. Różnorodność i jakość składników, pasja oraz zaangażowanie gwarantują niepowtarzalny smak, którego uzupełnienie stanowią efektowne ekologiczne opakowania.
Najważniejsze informacje o czekoladach Krukam:
- tylko 3 składniki mlecznej czekolady (erytrol, miazga kakaowa i mleko) + dodatki smakowe, w tym przypadku wiórki kokosowe
- odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej (na diecie ketogenicznej należy wziąć pod uwagę węglowodany pochodzące z mleka)
- słodzone wyłącznie erytrolem - bez maltitolu
- niska kaloryczność (ok.450kcal w 100g, czyli o około 25% mniej niż zwykła mleczna czekolada)
- niski indeks glikemiczny IG
- bez lecytyny (sojowej, słonecznikowej)
- wytwarzane ręcznie w małych partiach
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Krukam Mleczna Czekolada bez dodatku cukru z wiórkami kokosowymi, słodzona erytrolem
Masa netto: 100g
Składniki: Substacja słodząca: erytrytol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, masa kakaowa, wiórki kokosowe (10%)
Alergeny: mleko; może zawierać orzechy, soję i gluten.
Zawartość kakao w masie czekoladowej min.35%
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 480,0kcal/1670,0kJ, tłuszcze 42,0g (w tym tłuszcze nasycone 27,0g), węglowodany 53,0g (w tym cukry 13,0g , erytrol 37,0g), błonnik 2,9g, białko 10,0g, sól 0,5g
Producent: wyprodukowano w Polsce dla KruKam, Marklowicka 21B, 44-300, Wodzisław Śląski
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.