• Obecnie brak na stanie
Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
  • Krukam Handcrafted Milk Chocolate & Hazelnuts - sugar free dark chocolate without lecithin with salted almonds
Kod produktu: 5902270357035
KruKam

Krukam mleczna czekolada bez dodatku cukru z solonymi migdałami, słodzona erytrolem

Obecnie brak na stanie

Ręcznie robiona mleczna czekolada z miazgi kakaowej z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, o  zawartości kakao 35%, bez lecytyny.

6,74 zł netto

8,29 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 100 ml; 8.29zł/100ml

Główny smak: Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak sól – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Ręcznie robiona mleczna czekolada z miazgi kakaowej z Afryki, Ameryki Północnej i Południowej bez dodatku cukru słodzona tylko erytrolem, o  zawartości kakao 35%, bez lecytyny.

Przygotowywana w tradycyjnej manufakturze ręcznie robiona czekolada bez dodatku cukru to gwarancja wyśmienitego smaku. Różnorodność i jakość składników, pasja oraz zaangażowanie gwarantują niepowtarzalny smak, którego uzupełnienie stanowią efektowne ekologiczne opakowania.

Najważniejsze informacje o czekoladach Krukam:

  • tylko 3 składniki mlecznej czekolady (erytrol, miazga kakaowa i mleko) + dodatki smakowe, w tym przypadku dodające charakteru i zadziornego smaku solone migdały
  • odpowiednie dla  diety niskowęglowodanowej (na diecie ketogenicznej należy wziąć pod uwagę węglowodany pochodzące z mleka)
  • słodzone wyłącznie erytrolem - bez maltitolu
  • niska kaloryczność (ok.450kcal w 100g, czyli o około 25% mniej niż zwykła mleczna czekolada)
  • niski indeks glikemiczny IG
  • bez lecytyny (sojowej, słonecznikowej)
  • wytwarzane ręcznie w małych partiach

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
121.00
484.00
kJ
417.50
1,670.00
Tłuszcze, w tym
10.25
41.00
tłuszcze nasycone
5.50
22.00
Węglowodany, w tym
13.00
52.00
cukry
3.25
13.00
erytrol
9.25
37.00
Błonnik
0.60
2.40
Białko
3.00
12.00
Sól
0.20
0.80

Krukam Mleczna Czekolada bez dodatku cukru z solonymi migdałami, słodzona erytrolem

Masa netto: 100g

Składniki: substacja słodząca: erytrytol, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, masa kakaowa, migdały solone prażone 10% (migdał 97%, sól himalajska 3%)

Alergeny: mleko; może zawierać orzechy, soję i gluten.

Zawartość kakao w masie czekoladowej min.35%

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 484,0kcal/1670,0kJ, tłuszcze 41,0g (w tym tłuszcze nasycone 22,0g), węglowodany 52,0g (w tym cukry 13,0g , erytrol 37,0g), błonnik 2,4g, białko 12,0g, sól 0,8g

Producent: wyprodukowano w Polsce dla  KruKam,  Marklowicka 21B,  44-300, Wodzisław Śląski

Przechowywać w suchym,  chłodnym i ciemnym miejscu.