• Obecnie brak na stanie
LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
  • LC Foods Marshmallow Cream Mix 5.9 oz
Kod produktu: 754205300761
LC Foods

LC Foods Marshmallow Fluff Cream Mix - mieszanka do przygotowania masy marshmallow bez cukru

Obecnie brak na stanie

W pełni naturalna niskowęglowodanowa mieszanka do przygotowania prawie pół litra niskokalorycznej domowej masy marshmallow fluff, charakteryzuje się bardzo niską zawartością węglowodanów  i niezwykle wysoką zawartością błonnika (niemal 50% suchej masy).

77,11 zł netto

83,28 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 168 g; 49.57zł/100g

Główny smak: Smak marshmallow – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

LC Foods to jednak z ciekawszych keto-marek, produkty ketogeniczne produkowali, a właściwie tworzyli, nbo to istne arcydzieła, dekadę wcześniej zanim keto stało się modne i popularne. LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze mogą smakować słodycze, desery i wypieki, o ile są przygotowane z mieszanki, która ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ten mix - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.

LC Foods Marshmallow Fluff Cream Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniej dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowej czy bezcukrowej domowej masy marshmallow - ZERO węglowodanów netto! Jeśli nie wiesz czym jest masa marshmallow, zerknij na kremy Fluff Marshmallow - to piankowy, puszysty, słodki, lśniący, lekko ciągnący krem. Idealny do wyjadania samodzielnie, jako dodatek do naleśników, omletów czy do smarowania na kanapki!

Wszystko, co musisz dodać, to białka jaj, ekstrakt wanilii i 2 łyżki wody!

Najważniejsze informacje o LC Foods Marshmallow Fluff Cream Mix:

  • odpowiednie  dla diety  ketogenicznej
  • odpowiednie dla diety paleo
  • bez glutenu
  • bez cukru
  • zero węglowodanów netto
  • 100% naturalny skład
  • bez sztucznych słodzików
  • bez konserwantów
  • bez sztucznych barwników i aromatów
  • bardzo wysoka zawartość błonnika  (prawie 50% w suchej masie!)
  • łatwe i szybkie w przygotowaniu

Wartości Odżywcze

Porcja 5.25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 5.25g
100g
Kalorie
16.00
304.76
kJ
66.94
1,275.05
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
2.40
45.71
cukry
0.00
0.00
erytrol
2.40
45.71
Błonnik
2.60
49.52
Białko
0.00
0.00
Sól
0.00
0.05

LC Foods Low Carb Marshmallow Cream Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do przygotowania piankowej masy marshmallow, bez cukru, z substancjami słodzącymi

Masa netto: 189g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do przygotowania 32 porcji kremu, łącznie około 470ML, w zależności od mocy miksera).

Składniki: błonnik z korzenia cykorii, substancja słodząca erytrol, błonnik roślinny, barwnik biel tytanowa, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, substancja słodząca ekstrakt monk fruit.

Alergeny: mleko, może zawierać gluten, pszenicę i orzechy

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 304,7kcal/1275,0kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 45,7g (w tym cukry 0,0g , erytrol 45,7g), błonnik 49,5g, białko 0,0g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

PRZYGOTOWANIE OK 240ML MASY MARSHMALLOW

Składniki, oprócz 1/2 opakowania LC-Marshmallow Fluff Mix® przygotuj dodatkowo:

  • 2 łyżki wody wody
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu wanilii 
  • 2 świeże białka jaj bez śladu żółtka (nie można zastąpić białkami z butelki/kartonu)

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Przygotowanie lodów niskowęglowodanowych w maszynce:

  • Sparz jajka wrzątkiem, rozdziel ostrożnie białka od żółtek
  • w misce umieść 1/2 opakowania LC-Marshmallow Fluff Mix®, dodaj 2 łyżki wody i dokładnie wymieszaj ręcznie
  • dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego i wymieszaj ręcznie, a następnie mikserem elektrycznym na gładką konsystencję około 30 sek
  • dodaj białka jaj i miksuj dalej na średnich obrotach przez 2-3 minuty, aż masa lekko zgęstnieje
  • podawaj natychmiast lub pozostaw na 30 minut, aby masa zgęstniała, pozostałości przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 48h