Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

PhD Diet Plant White Chocolate Cookie Dough - wegański baton proteinowy bez cukru z L-karnityną

PhD

5060578325986

Nowy produkt

Wegański, bezglutenowy baton białkowy bez dodatku cukru i bez sukralozy, dostarcza 15g-17g białka w mniej niż 200kcal, ma niską zawartość cukru i tłuszczujego skład został wzbogacony o substancje stosowane na diecie redukcyjnej: L-karnitynę i ekstrakt zielonej herbaty.

Więcej szczegółów

9,98 pln

-9.9198%

8,99 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 55g.; 16,35 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Główne nuty smakowe:

PhD Diet Plant Bar to wegańska wersja uwielbianych batonów PhD Diet Whey - pokryty jedwabistą polewą z wegańskiej, bezmlecznej białej czekolady baton PhD Diet Plant White Chocolate Cookie Dough skrywa mięciutkie wnętrze o smaku biszkoptowym, oblane warstwą karmelu i obsypane kruchymi kuleczkami w dwóch smakach. Co istotne dla osób wykazujących nadwrażliwość na smak syntetycznych słodzików, baton nie zawiera sukralozy - zamiast niej wykorzystano roślinną stewię.

Diet Plant Bar, pyszny, roślinny baton proteinowy, dostarcza około 16g wysokiej jakości białka roślinnego i około 0,5g cukru i to w imponująco niskiej kaloryczności poniżej 199 kalorii; zawiera również L-karnitynę i wyciąg z zielonej herbaty, które wspomagają utratę tkanki tłuszczowej i pomagają w utrzymaniu szczupłej sylwetki.

Najważniejsze informacje o PhD Diet Plant Bar:

  • tylko 199kcal
  • doskonały smak i konsystencja
  • bez nabiału, mleka, laktozy
  • bez glutenu
  • bez GMO
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • z dodatkiem L-karnityny i ekstraktu zielonej herbaty
  • bez sukralozy - słodzony stewią

Zawarta w batonach PhD Diet Plant L-karnityna to naturalna substancja pochodzenia aminokwasowego, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych, a także innych tkanek i organów. L-karnityna reguluje przemianę kwasów tłuszczowych, ułatwiając ich spalanie.  Podawanie L-karnityny przynosi określone korzyści przy zwiększonym wysiłku fizycznym, szczególnie przy treningu aerobowym - zwiększa wytrzymałość i odporność na przeciążenia i zmęczenie. Badania wykazały, że bez karnityny organizm nie mógłby korzystać z tłuszczu jako źródła energii, to dlatego ma tak istotne znaczenie w diecie odchudzającej. L-karnityna tworzy kompleksy z kwasami tłuszczowymi, które wprowadza do mitochondriów, gdzie następuje wytworzenie cząsteczek ATP. Utrzymując wysoki poziom L-karnityny w organizmie zwiększa się udział tłuszczów w procesach energetycznych, oszczędzając jednocześnie cenny glikogen i aminokwasy. Wzmaga się zdolność mięśni do dłuższej i efektywnej pracy, zwiększa wydolność organizmu i odporność na zmęczenie. Zwiększenie spalania tłuszczu, oszczędzenie spalania budulców mięśniowych oraz zwiększenie wytrzymałości mięśnie wspiera zarówno odchudzanie, jak i rozbudowę tkanki mięśniowej.

Porcja 55 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 199.00  kcal 361.82  kcal
kJ 833.81  kJ 1,516.02  kJ
Tłuszcze, w tym 8.50  g 15.45  g
tłuszcze nasycone 5.10  g 9.27  g
Węglowodany, w tym 21.00  g 38.18  g
cukry 2.80  g 5.09  g
Błonnik 0.31  g 0.56  g
Białko 15.00  g 27.27  g
Sól 0.28  g 0.51  g

Napisz opinię

PhD Diet Plant White Chocolate Cookie Dough - wegański baton proteinowy bez cukru z L-karnityną

PhD Diet Plant White Chocolate Cookie Dough - wegański baton proteinowy bez cukru z L-karnityną

Wegański, bezglutenowy baton białkowy bez dodatku cukru i bez sukralozy, dostarcza 15g-17g białka w mniej niż 200kcal, ma niską zawartość cukru i tłuszczujego skład został wzbogacony o substancje stosowane na diecie redukcyjnej: L-karnitynę i ekstrakt zielonej herbaty.



PhD Diet Plant Bar White Chocolate Cookie Dough - wegański baton białkowy z L-karnityną, cukrem i substancjami słodzącymi o smaku białej czekolady z ciasteczkami

Masa netto: 55g

Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka sojowego, białko grochu), polewa o smaku białej czekolady (masło kakaowe, proszek ryżowy (syrop ryżowy, skrobia ryżowa, mąka ryżowa], cukier nierafinowany, aromat naturalny), substancja słodząca maltitol, proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego), masa karmelowa (substancja słodząca maltitol, gliceryna, woda, emulgator lecytyna słonecznikowa, masło kakaowe, substancja zagęszczająca guma akacjowa, sól himalajska, regulator kwasowości kwas cytrynowy), gliceryna, proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego, kakao (alkalizowane], skrobia z tapioki), pasta z orzechów ziemnych, olej kokosowy, woda, emulgator lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny, L-karnityna, ekstrakt zielonej herbaty, sól himalajska, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.

Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: soja, orzechy ziemne; może zawierać inne orzechy niż wymienione na liście składników i mleko

Wartości odżywcze w 1  batonie: wartość energetyczna 199,0kcal/833,8kJ, tłuszcze 8,5g (w tym tłuszcze nasycone 5,1g), węglowodany 21,0g (w tym cukry 2,8g), błonnik 0,3g, białko 15,0g, sól 0,2g

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 361,8kcal/1516,0kJ, tłuszcze 15,4g (w tym tłuszcze nasycone 9,2g), węglowodany 38,1g (w tym cukry 5,0g), błonnik 0,5g, białko 27,2g, sól 0,5g

Producent:  wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla PhD Nutrition Ltd.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Zalecane dawkowanie: 1-2 batony dziennie pomiędzy posiłkami

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: