Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Adam's Bread

a34260143461205

Nowy produkt

Pizza proteinowa Adama z mąki migdałowej to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskokalorycznej, unikających węglowodanów i bezglutenowej - zawiera zaledwie 2g węglowodanów i aż 22g białka. Dzięki użyciu mąki migdałowej w miejsce tradycyjnej, pizza przygotowana z tej mieszanki smakuje doskonale zawierając znacznie mniej kalorii niż tradycyjna pizza.

Więcej szczegółów

14,85 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 150g.; 9,90 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


NOWA FORMUŁA! Bez glutenu, na bazie mąki migdałowej!

Pizza to niezdrowy fastfood, zakazany na diecie... Tak było do niedawna, ale z Pizza Adamo możesz zapomnieć o takich ograniczeniach. 

Proteinowa, bezglutenowa, niskowęglowodanowa pizza Adama:

  • zawiera aż 22% białka i tylko 2% węglowodanów
  • zapewnia na długo uczucie sytości
  • jest odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych
  • jest łatwa i szybka w przygotowaniu
  • bez soi
  • bez polepszaczy
  • bezglutenowa
  • 100% naturalny skład

Z mieszanki Pizza Adamo można łatwo można zrobić własną pizzę - bezglutenową, niskowęglowodanową i wysokobiałkową - do przygotowania pizzy potrzebujesz łyżki wody i swoich ulubionych dodatków. Klasyczną włoską pizzę otrzymasz używając sosu pomidorowego, garści aromatycznych ziół i mozzarelli light. Polecamy także pizzę tono -  z tuńczykiem z puszki oraz cebulą. 

Jednym z głównych składników pizzy niskowęglowodanowej Adama jest mąka migdałowa. Maka ta nie zawiera glutenu, dlatego może być bez przeszkód spożywana przez osoby nietolerujące tego białka. Ale to jeszcze nie wszystko. W mące migdałowej nie ma pobudzającej łaknienie gliadyny, podnoszącej cukier amylopektyny A i niszczącej jelita aglutyniny. Tego typu mąka ma bardzo wysokie wartości odżywcze. W składzie mąki migdałowej jest aż 22 g białka na 100 g produktu, co sprawia, że jest ona bardzo sycąca. Znajdują się w niej także kwasy tłuszczowe omega-3 (chroniące serce i zapobiegające udarom mózgu) oraz witamina E, wapń, żelazo i potas.

Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 42.35  kcal 121.00  kcal
kJ 177.45  kJ 506.99  kJ
Tłuszcze, w tym 0.63  g 1.80  g
tłuszcze nasycone 0.14  g 0.40  g
Węglowodany, w tym 0.56  g 1.60  g
cukry 0.42  g 1.20  g
Białko 7.84  g 22.40  g
Sól 0.13  g 0.38  g
Oceń 
27-03-2018

Usunięta opinia

Widzę, że w opisie pojawiła się prawidłowa instrukcja :) szkoda tylko, że mój poprzedni komentarz został usunięty... ehh.
Pozdrawiam

Oceń 
04-02-2018

Generalnie nie polecam

Źle przetłumaczony sposób przyrządzenia totalnie rujnuje wykonanie ciasta, mi osobiście nie wyszło z tego powodu, dopiero jak zauważyłem, że coś jest nie tak, przeczytałem wersje angielską a tam co innego napisane ;/ ogólnie może i produkt dobry jako zamiennik ale w moim uratowanym kawałku, w smaku i zapachu zbyt migdałowe i ziemiste co zabija to walory smakowe pizzy ;/ ja nie polecam, ale komuś może to smakować, ogromny minus za tłumaczenie

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Pizza Adama - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy bezglutenowej z mąki migdałowej

Waga netto: 150g (waga gotowego wypieku około 450g)

Skład: częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona złota mąka lniana, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, białko jaj w proszku, środek do pieczenia: wodorowęglan sodu, antyoksydant witamina C, różowa sól krystaliczna.

Alergeny: migdały, jaja. Może zawierać śladowe ilości innych owoców, pestek, orzechów ziemnych i innych składników w łupinach.

Wartości odżywcze w 100g*: wartość energetyczna 506kJ / 121kcal, tłuszcze 1,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 1,2g), białko 22,4g , błonnik 12,2g, sól 0,38g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania pizzy niskowęglowodanowej: 

  • Zmieszaj zawartość opakowania z 250ml wody, zagnieć ciasto
  • Rozłóż ciasto równomiernie na natłuszczonej blasze
  • Piecz 25 minut w 200°C, wyjmij, dodaj dodatki i piecz jeszcze 7-10 minut


Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: