Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Adam's Bread

a34260143461205

Nowy produkt

Pizza proteinowa Adama z mąki migdałowej to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskokalorycznej, unikających węglowodanów i bezglutenowej - zawiera zaledwie 2g węglowodanów i aż 22g białka. Dzięki użyciu mąki migdałowej w miejsce tradycyjnej, pizza przygotowana z tej mieszanki smakuje doskonale zawierając znacznie mniej kalorii niż tradycyjna pizza.

Więcej szczegółów

14,85 pln

-7.8114%

13,69 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 150g.; 9,13 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


NOWA FORMUŁA! Bez glutenu, na bazie mąki migdałowej!

Pizza to niezdrowy fastfood, zakazany na diecie... Tak było do niedawna, ale z Pizza Adamo możesz zapomnieć o takich ograniczeniach. 

Proteinowa, bezglutenowa, niskowęglowodanowa pizza Adama:

  • zawiera aż 22% białka i tylko 2% węglowodanów
  • zapewnia na długo uczucie sytości
  • jest odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych
  • jest łatwa i szybka w przygotowaniu
  • bez soi
  • bez polepszaczy
  • bezglutenowa
  • 100% naturalny skład

Z mieszanki Pizza Adamo można łatwo można zrobić własną pizzę - bezglutenową, niskowęglowodanową i wysokobiałkową - do przygotowania pizzy potrzebujesz łyżki wody i swoich ulubionych dodatków. Klasyczną włoską pizzę otrzymasz używając sosu pomidorowego, garści aromatycznych ziół i mozzarelli light. Polecamy także pizzę tono -  z tuńczykiem z puszki oraz cebulą. 

Jednym z głównych składników pizzy niskowęglowodanowej Adama jest mąka migdałowa. Maka ta nie zawiera glutenu, dlatego może być bez przeszkód spożywana przez osoby nietolerujące tego białka. Ale to jeszcze nie wszystko. W mące migdałowej nie ma pobudzającej łaknienie gliadyny, podnoszącej cukier amylopektyny A i niszczącej jelita aglutyniny. Tego typu mąka ma bardzo wysokie wartości odżywcze. W składzie mąki migdałowej jest aż 22 g białka na 100 g produktu, co sprawia, że jest ona bardzo sycąca. Znajdują się w niej także kwasy tłuszczowe omega-3 (chroniące serce i zapobiegające udarom mózgu) oraz witamina E, wapń, żelazo i potas.

Porcja 25 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 30.25  kcal 121.00  kcal
kJ 126.75  kJ 506.99  kJ
Tłuszcze, w tym 0.45  g 1.80  g
tłuszcze nasycone 0.10  g 0.40  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.40  g 1.60  g
cukry 0.30  g 1.20  g
poliole
skrobie
Białko 5.60  g 22.40  g
Błonnik 3.05  g 12.20  g
Erytrytol
Sód 38.00  mg 152.00  mg
(ekwiwalent soli) 95.00  mg 380.00  mg
Uwagi
Oceń 
27-03-2018

Usunięta opinia

Widzę, że w opisie pojawiła się prawidłowa instrukcja :) szkoda tylko, że mój poprzedni komentarz został usunięty... ehh.
Pozdrawiam

Oceń 
04-02-2018

Generalnie nie polecam

Źle przetłumaczony sposób przyrządzenia totalnie rujnuje wykonanie ciasta, mi osobiście nie wyszło z tego powodu, dopiero jak zauważyłem, że coś jest nie tak, przeczytałem wersje angielską a tam co innego napisane ;/ ogólnie może i produkt dobry jako zamiennik ale w moim uratowanym kawałku, w smaku i zapachu zbyt migdałowe i ziemiste co zabija to walory smakowe pizzy ;/ ja nie polecam, ale komuś może to smakować, ogromny minus za tłumaczenie

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Pizza Adama - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy bezglutenowej z mąki migdałowej

Waga netto: 150g (waga gotowego wypieku około 450g)

Skład: mąka migdałowa, złota mąka lniana, mąka z pestek dyni, białko jaj w proszku, środek do pieczenia: wodorowęglan sodu, antyoksydant witamina C, różowa sól krystaliczna.

Alergeny: migdały, jaja.

Wartości odżywcze w 100g*: wartość energetyczna 1090kJ / 261kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9g), węglowodany 2,8g (w tym cukry 1,8g), białko 26,7g , błonnik 4g, sól 1,9g

*Wartości dla suchej mieszanki. W tabeli podano wartości gotowego ciasta po upieczeniu, bez dodatków.

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania pizzy niskowęglowodanowej: 

Zmieszaj zawartość opakowania z 250ml wody, zagnieć ciasto

Rozłóż ciasto równomiernie na natłuszczonej blasze

Piecz 25 minut w 200°C, wyjmij, dodaj dodatki i piecz jeszcze 7-10 minut


Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: