Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Adam's Bread

Nowy produkt

Pizza proteinowa Adama z mąki migdałowej to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskokalorycznej, unikających węglowodanów i bezglutenowej - zawiera zaledwie 2g węglowodanów i aż 22g białka. Dzięki użyciu mąki migdałowej w miejsce tradycyjnej, pizza przygotowana z tej mieszanki smakuje doskonale zawierając znacznie mniej kalorii niż tradycyjna pizza.

Więcej szczegółów

15,95 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 150g.; 10,63 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


NOWA FORMUŁA! Bez glutenu, na bazie mąki migdałowej!

Pizza to niezdrowy fastfood, zakazany na diecie... Tak było do niedawna, ale z Pizza Adamo możesz zapomnieć o takich ograniczeniach. 

Proteinowa, bezglutenowa, niskowęglowodanowa pizza Adama:

  • zawiera aż 22% białka i tylko 2% węglowodanów
  • zapewnia na długo uczucie sytości
  • jest odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych
  • jest łatwa i szybka w przygotowaniu
  • bez soi
  • bez polepszaczy
  • bezglutenowa
  • 100% naturalny skład

Z mieszanki Pizza Adamo można łatwo można zrobić własną pizzę - bezglutenową, niskowęglowodanową i wysokobiałkową - do przygotowania pizzy potrzebujesz łyżki wody i swoich ulubionych dodatków. Klasyczną włoską pizzę otrzymasz używając sosu pomidorowego, garści aromatycznych ziół i mozzarelli light. Polecamy także pizzę tono -  z tuńczykiem z puszki oraz cebulą. 

Jednym z głównych składników pizzy niskowęglowodanowej Adama jest mąka migdałowa. Maka ta nie zawiera glutenu, dlatego może być bez przeszkód spożywana przez osoby nietolerujące tego białka. Ale to jeszcze nie wszystko. W mące migdałowej nie ma pobudzającej łaknienie gliadyny, podnoszącej cukier amylopektyny A i niszczącej jelita aglutyniny. Tego typu mąka ma bardzo wysokie wartości odżywcze. W składzie mąki migdałowej jest aż 22 g białka na 100 g produktu, co sprawia, że jest ona bardzo sycąca. Znajdują się w niej także kwasy tłuszczowe omega-3 (chroniące serce i zapobiegające udarom mózgu) oraz witamina E, wapń, żelazo i potas.

Porcja 25 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 30.25  kcal 121.00  kcal
kJ 126.75  kJ 506.99  kJ
Tłuszcze, w tym 0.45  g 1.80  g
tłuszcze nasycone 0.10  g 0.40  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.40  g 1.60  g
cukry 0.30  g 1.20  g
poliole
skrobie
Białko 5.60  g 22.40  g
Błonnik 3.05  g 12.20  g
Erytrytol
Sód 38.00  mg 152.00  mg
(ekwiwalent soli) 95.00  mg 380.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Pizza proteinowa Adama z mąki migdałowej to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskokalorycznej, unikających węglowodanów i bezglutenowej - zawiera zaledwie 2g węglowodanów i aż 22g białka. Dzięki użyciu mąki migdałowej w miejsce tradycyjnej, pizza przygotowana z tej mieszanki smakuje doskonale zawierając znacznie mniej kalorii niż tradycyjna pizza.



Pizza Adamo - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy bezglutenowej z mąki migdałowej

Waga netto: 150g (waga gotowego wypieku około 450g)

Skład: mąka migdałowa, złota mąka lniana, mąka z pestek dyni, białko jaj w proszku, środek do pieczenia: wodorowęglan sodu, antyoksydant witamina C, różowa sól krystaliczna.

Alergeny: migdały, jaja.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1090kJ / 261kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9g), węglowodany 2,8g (w tym cukry 1,8g), białko 26,7g , błonnik 4g, sól 1,9g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania pizzy niskowęglowodanowej: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski lub na stolnicę, dodaj 250ml wody
  • Rozprowadź ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Posmarować  sosem, dodać ulubione dodatki
  • Ważne! Przykryj bawełnianą / lnianą ściereczką i odstaw na 25 w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
  • Piecz 7-10 minut w temperaturze 200 stopni

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: