• Promocja
  • -17,22%
Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
  • Adam's pizza
Kod produktu: 4260645330290
Adam's Bread

Pizza Adama mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej

Data ważności: 28.11.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Pizza proteinowa Adama z mąki słonecznikowej to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskokalorycznej, unikających węglowodanów i bezglutenowej - zawiera zaledwie 1g węglowodanów i aż 28g białka. Dzięki użyciu mąki migdałowej w miejsce tradycyjnej, pizza przygotowana z tej mieszanki smakuje doskonale zawierając znacznie mniej kalorii niż tradycyjna pizza.

16,78 zł

13,89 zł netto

13,89 PLN brutto Zniżka 17,22%
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 9.26zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

NOWA FORMUŁA! Bez glutenu!

Pizza to niezdrowy fastfood, zakazany na diecie... Tak było do niedawna, ale z Pizza Adamo możesz zapomnieć o takich ograniczeniach. 

Proteinowa, bezglutenowa, niskowęglowodanowa pizza Adama:

  • zawiera aż 28% białka i tylko 1% węglowodanów
  • zapewnia na długo uczucie sytości
  • jest odpowiednia dla diet niskowęglowodanowych
  • jest łatwa i szybka w przygotowaniu
  • bez soi
  • bez polepszaczy
  • bezglutenowa
  • 100% naturalny skład

Z mieszanki Pizza Adamo można łatwo można zrobić własną pizzę - bezglutenową, niskowęglowodanową i wysokobiałkową - do przygotowania pizzy potrzebujesz łyżki wody i swoich ulubionych dodatków. Klasyczną włoską pizzę otrzymasz używając sosu pomidorowego, garści aromatycznych ziół i mozzarelli light. Polecamy także pizzę tono -  z tuńczykiem z puszki oraz cebulą. 

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
65.45
187.00
kJ
274.05
783.00
Tłuszcze, w tym
1.89
5.40
tłuszcze nasycone
0.32
0.90
Węglowodany, w tym
0.25
0.70
cukry
0.11
0.30
Błonnik
4.90
14.00
Białko
9.45
27.00
Sól
0.32
0.90

Pizza Adama - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej pizzy bezglutenowej 

Masa netto: 150g (masa gotowego wypieku około 450g)

Składniki: częściowo odtłuszczona organiczna mąka słonecznikowa, częściowo odtłuszczona złota mąka lniana, białka mleka, białko jaj w proszku, częściowo odtłuszczona mąka z pestek dyni, błonnik bambusowy, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, regulator kwasowości  kwas askorbinowy, różowa sól krystaliczna.

Alergeny: migdały, jaja. Może zawierać śladowe ilości innych owoców, pestek, orzechów ziemnych i innych składników w łupinach.

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 669kJ / 160kcal, tłuszcze 1,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g), węglowodany 1,2g (w tym cukry 0,8g), białko 282,4g , błonnik 10,9g, sól 1,2g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania pizzy niskowęglowodanowej: 

  • Zmieszaj zawartość opakowania z 220ml wody, zagnieć ciasto
  • Rozłóż ciasto równomiernie na natłuszczonej blasze
  • Piecz 8-10 minut w 200°C, wyjmij, dodaj dodatki i piecz jeszcze 7-10 minut w tej samej temperaturze