Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Body Attack pizza proteinowa low carb, mieszanka do wypieku

Body Attack

a34250350521328

Nowy produkt

Mieszanka do przygotowania pizzy niskowęglowodanowej na bazie mąki migdałowej, wzbogacona białkiem mleka i dodatkiem białek jaja kurzego - dzięki odpowiednio skomponowanym proporcjom składników 1 trójkąt gotowej pizzy ma tylko 3g węglowodanów!

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

19,89 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 157g.; 12,67 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Mieszanka do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - wystarczy, że dodasz 2 łyżki oliwy i niecałą szklankę ciepłej wody i już możesz zagniatać ciasto - nie potrzebujesz do tego nawet miksera.

Mieszanka na pizzę Body Attack umożliwia wypiek chrupiącej pizzy, która dorównuje smakiem tradycyjnej pizzy, ale bije ją na głowę pod względem wartości odżywczych, bo ma od niej ponad 7 razy mniej węglowodanów: spód tradycyjnej pizzy ma przeciętnie 43g węglowodanów w 100g ciasta, a pizza przygotowana z mieszanki Body Attack tylko 5,9g; równocześnie pizza Body Attack ma prawie 5 razy więcej białka (38g w porównaniu do 8,5g).

Nie mniej ważne od proporcji składników odżywczych są łatwość przygotowania - z przygotowaniem pizzy poradzi sobie nawet kompletny kuchenny laik.

Dodaj do pizzy swoje ulubione dodatki: sos pomidorowy, szyznkę parmeńską, rukolę, kozi ser, i ciesz się smakiem wyśmienitej pizzy bez wyrzutów sumienia.

Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 177.50  kcal 355.00  kcal
kJ 743.73  kJ 1,487.45  kJ
Tłuszcze, w tym 9.70  g 19.40  g
tłuszcze nasycone 1.00  g 2.00  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.95  g 5.90  g
cukry 0.75  g 1.50  g
poliole
skrobie
Białko 19.00  g 38.00  g
Błonnik 1.40  g 2.80  g
Erytrytol
Sód 380.00  mg 760.00  mg
(ekwiwalent soli) 950.00  mg 1,900.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Body Attack low carb protein pizza - mieszanka do wypieku pizzy o niskiej zawartości węglowodanów*

*Pizza przygotowana wg przepisu podanego na opakowaniu zawiera 5,9g węglowodanów w 100g gotowego ciasta

Masa netto: 157g (masa gotowej pizzy bez dodatków ok 225g)

Składniki: mąka migdałowa (37,5%), białka pszenicy (35%), białka mleka (11,5%), białka jaja kurzego w proszku (8%), suszone drożdże, jodowana sól stołowa (sól stołowa,  jodek potasu), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).

Alergeny: migdały, pszenica, jaja, mleko.

Wartości odżywcze w 1 porcji (1 trójkąt gotowej pizzy bez dodatków o masie ok 50g): wartość energetyczna 743kJ / 178kcal, tłuszcze 9,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 3,0 (w tym cukry 1,3g), białko 19g, błonnik 1,4g, sól 1g

Wartości odżywcze w 100g gotowej pizzy bez dodatków: wartość energetyczna 1486kJ / 355cal, tłuszcze 19,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 5,9 (w tym cukry 1,5g), białko 38g, błonnik 2,8g, sól 1,9g

Producent:  Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Body Attack Sport GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg, Niemcy

Należy spożyć przed końcem: data na opakowaniu MHD MM RRRR

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. 

Instrukcja przygotowania:

Przygotuj dodatkowo: 2 łyżki oliwy  z oliwek, 150ml letniej wody.

Połącz oliwę i wodę z mieszanką do pizzy i ugnieć ciasto na gładką masę ręcznie lub za pomocą miksera. Włącz piekarnik. Przykryj ciasto ręcznikiem i odłóż w ciepłe miejsce na 25 minut. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkuj je i ułóż na nim ulubione składniki. Piecz w 200C lub 180C (z termoobiegiem) przez 25-30 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: