Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Nutringo Protein Pizza Tarté Crispbread Seed Mix - mieszanka do wypieku pizzy 9g węglowodanów

Pozostali Producenci

4270000232640

Nowy produkt

Odpowiednia dla diety paleo, ketogenicznej, LCHF / niskowęglowodanowej mieszanka do pizzy lub wypieku chrupkiego chleba o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów (95 w suchej mieszance, ok 4% w gotowym spodzie.

Więcej szczegółów

22,68 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 200g.; 11,34 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Główne nuty smakowe:

Nutringo® Seed Mix Protein Pizza Tarté  Knäckebrot  to unikalna mieszanka do przygotowania w domowych warunkach pizzy lub chrupkiego pieczywa o wysokiej zawartości białka, niskim indeksie glikemicznym oraz o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów.

Wypieki z tej mieszanki są odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej.

Nutringo® Protein Pizza Seed Mix to pizza bez zbóż - mix jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Dzięki temu, że ma bardzo niski indeks glikemiczny jest odpowiedni dla diabetyków.

Mieszanka nie zawiera laktozy, mleka ani produktów pochodzenia zwierzęcego - zawiera 34% białka roślinnego, przede wszystkim len złocisty, łubin i siemię lniane, czyli roślinne źródła białka dobrze tolerowane przez osoby na diecie FODMAP

Najważniejsze informacje o mieszance Nutringo® Protein Pizza Seed Mix:

  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • odpowiednia dla paleo
  • odpowiednia dla diabetyków
  • odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy
  • odpowiednia dla wegan
  • zero zbóż
  • tylko 4% węglowodanów w gotowym wypieku
  • łatwa w przygotowaniu, nie wymaga miksera ani wyrastania
  • wysokiej jakości 100% naturalne składniki: siemię lniane, łubin, sezam, len złocisty i psyllium.
  • bez polepszaczy, konserwantów, wypełniaczy

Do upieczenia pizzy lub chrupkiego pieczywa wystarczy dowolny olej oraz twarożek - 4 minuty zagniatania i pizza gotowa do wstawienia do piekarnika! Po kwadransie pieczenia możesz delektować się pyszną, domową pizzą niemal bez węglowodanów! To łatwe jak nigdy dotąd!

 

Porcja 25 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 79.25  kcal 317.00  kcal
kJ 332.06  kJ 1,328.23  kJ
Tłuszcze, w tym 2.25  g 9.00  g
tłuszcze nasycone 0.33  g 1.30  g
Węglowodany, w tym 2.30  g 9.20  g
cukry 0.90  g 3.60  g
Białko 8.68  g 34.70  g
Sól 0.85  g 3.40  g

Napisz opinię



Nutringo®- Seed Mix Protein Pizza Tarté  Knäckebrot - mieszanka do wypieku pizzy lub pieczywa chrupkiego o niskiej zawartości węglowodanów*

*4% węglowodanów w chlebie upieczonym wg proporcji podanych na opakowaniu

Masa netto: 200g 

Składniki: śruta słonecznikowa odtłuszczona, mąka lniana złota częściowo odtłuszczona, mąka lniana brązowa, częściowo odtłuszczona, pestki dyni, białko jaja kurzego w proszku, mąka łubinowa, proszek z łuski babki płesznik, sezam, sól kuchenna, substancje spulchniające: glukonolakton i wodorowęglan sodu

Produkt bezglutenowy, wolny od laktozy.

Alergeny: sezam, łubin, jaja; pomimo najwyższej staranności zachowanej podczas procesu produkcyjnego mieszanka może zawierać fragmenty łupin.

Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 317,0kcal/1328,2kJ, tłuszcze 9,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 9,2g (w tym cukry 3,6g), białko 34,7g, sól 3,4g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Nutringo Deutschland

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Dodatkowo potrzebne składniki:

  • 300g twarogu o niskiej zawartości tłuszczu (sera białego, najlepiej takiego w trójkącie)
  • 75ml oleju 

Sposób przygotowania: 

  • Wymieszaj 300g odtłuszczonego twarogu i 75ml oleju w misce za pomocą trzepaczki.

  • Następnie dodaj mieszankę do pieczenia, dobrze zagniataj ok 4 minuty aż powstanie sprężyste ciasto, które można oderwać od krawędzi.

  • Rozwałkuj ciasto pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej albo natłuszczonym wałkiem do ciasta i wyłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia
  • A. Pizzę lub tartę piecz w temperaturze 230°C przez około 17 minut, możesz dodać ulubione dodatki

  • B. Chrupkie peczywo piecz w temperaturze 150°C przez około 45 minut, możesz dodać ulubione dodatki, po około 10 minutach pieczenia otwórz na chwilę piekarnik wyjmij blachę i natnij ciasta w docelowe kształty kromek, następnie wstaw ponownie do piekarnika.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: