Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Prozis Protein Pizza Dough - gotowy spód do pizzy proteinowej, bez zagniatania

Prozis

5600499526781

Nowy produkt

Idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 15 minut - i gotowe!

1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/8) dostarcza zaledwie  90kcal!

** DATA WAŻNOŚCI 2021-11-30 **

Więcej szczegółów

29,65 pln

-69.6796%

8,99 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 250g.; 3,60 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


** DATA WAŻNOŚCI 2021-11-30 **

Prozis Protein Pizza Dough to idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 15 minut - i gotowe!

1 kawałek pizzy (spód bez dodatków, 1/8) dostarcza zaledwie  90kcal!

Pizza low carb na okrągło!

Uwielbiana za smak, krytykowana za (podobno) niekorzystny wpływ na zdrowie, ale niezaprzeczalnie popularna — pizza jest obecnie znanym na całym świecie daniem, które sprawia przyjemność i wywołuje wyrzuty sumienia. Czy jednak naprawdę zasługuje na opinię niezdrowego, śmieciowego jedzenia? W końcu wszystko zależy od tego, co na niej położymy, prawda? I od tego, czego użyjemy jako ciasta, oczywiście.

Na początek dobra rada dotycząca dodatków: ogranicz przetworzone mięsa i tłuszcze nasycone, zamiast tego dodając dużo warzyw i owoców. Mówiąc ściśle o wartości odżywczej, świeży ananas jest doskonałym wyborem ;)

Jeśli chodzi o spód, oto idealne rozwiązanie: Prozis Protein Pizza Dough! Chociaż zawiera dużo mniej węglowodanów niż standardowe ciasto na pizzę, ma wszystkie pyszne właściwości, których oczekujesz od ciasta na pizzę. Dołóż dodatki, upiecz i... buon appetito!

Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc

  • Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
  • Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado,  albo użyj gotowego sosu Fakeaway Pizza Sauce!
  • Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
  • Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko (koniecznie tarty!), sos serowy a l serek topiony z KFD albo posypka serowa Lean Cheese Shakers. Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.
Porcja 31.25 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 90.94  kcal 291.00  kcal
kJ 381.03  kJ 1,219.29  kJ
Tłuszcze, w tym 3.13  g 10.00  g
tłuszcze nasycone 0.56  g 1.80  g
Węglowodany, w tym 5.00  g 16.00  g
cukry 0.31  g 1.00  g
Błonnik 1.34  g 4.30  g
Białko 10.00  g 32.00  g
Sól 0.31  g 1.00  g

Napisz opinię



Prozis Protein Pizza Dough -  gotowy wysokobiałkowy spód do pizzy

Białko przyczynia się do wzrostu i pomaga w utrzymaniu may mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Masa netto: 250g

Składniki: mieszanka na ciasto (białko pszenne, białko sojowe, białko ryżowe), mąka pszenna, mąka sojowa, sól, emulgator (lecytyna sojowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), woda, olej słonecznikowy, drożdże, substancja konserwująca propionian wapnia

Alergeny: pszenica, soja, gluten; może zawierać jaja, mleko i łubin

Wartości odżywcze w 100g ciasta bez dodatków: wartość energetyczna 291,2kcal / 1218kJ, tłuszcz 10g [w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g], węglowodany 16g [w tym cukry 1g], błonnik 4,3g, białko 32g, sól 1g 

Producent:  wyprodukowano w UE dla Prozis, Onsalesit S.A., Hiszpania

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj pizzę sosem i dodaj ulubione składniki do smaku. Umieść pizzę w piekarniku i piecz przez około 15 minut, aż brzegi będą złotobrązowe (zalecany czas może się różnić w zależności od rodzaju używanego sprzętu).

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: