Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Krukam Aquafaba - liofilizowany wyciąg z ciecierzycy, wegański substytut jajka
Liofilizowana Aquafaba w proszku zastępuje jajka i białko mleka w wypiekach, ciastach, sosach, kremach, beza, lodach itp.
Aquafaba jest uniwersalną alternatywą mleka i jajek dla:
- wegan
- wegetarian
- osób uczulonych na jajka
- osób unikających jajek ze względów zdrowotnych (cholesterol)
- osób unikających jajek ze względów wyznaniowych
- wielbicieli kuchennych eksperymentów
Jak używać aquafaby?
Do 10g liofilizowanej aquafaby z ciecierzycy dodać 150g przegotowanej letniej wody, wymieszać, przykryć pokrywką. Po 2-3 minutach produkt jest gotowy do użycia, postępuj jak z białkiem jaja kurzego.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Krukam Aquafaba liofilizowana w proszku (wyciąg z ciecierzycy), wegański substytut jajka
Masa Netto: 30g
Składniki: liofilizowany wyciąg z roślin strączkowych (ciecierzyca).
Wartości odżywcze w 100g: 351kJ / 84kcal, 0g tłuszcze (w tym kasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 14g (w tym cukry 0g), białko 6,1g, sól 0g.
Producent: wyprodukowano w Polsce dla Krukam
Przechowywanie: przechowywać suchym i chłodnym miejscu.