Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Franky's Bakery Fruit Powder - gruszka liofilizowana

Franky's Bakery

f4313042788871

Nowy produkt

Naturalnie słodki liofilizat gruszkowy, bez dodatku cukru ani substancji słodzących. Doskonały dodatek do deserów, owsianek, jogurtów, świetny jako posypka do omletów, może służyć także jako naturalny aromat słodzący do szejków białkowych.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

47,68 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 100g.; 47,68 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Główne nuty smakowe:

Franky's Bakery Fruit Powder Pear to czysty liofilizat gruszkowy z miąższu owocowego, bez dodatku cukru, słodzików, aromatów, barwników czy konserwantów. Doskonale nadaje się jako baza do domowych deserów bez cukru - lodów, kremów czy jogurtów.

Liofilizaty zostały po raz pierwszy użyta przez NASA w latach 60. XX wieku. Poszukiwano na potrzeby załogi promów kosmicznych produktów nadających się do jedzenia przez cały okres trwania długich misji - i tak powstała doskonała metoda przechowywania żywności! Sublimacja - bo tak nazywa się ten proces - polega na usunięciu wody z produktu, która jest zamrażana a następnie przekształcana bezpośrednio w parę. Mówiąc prościej: następuje szybkie wymrażanie wody. Produkt zachowuje przy tym wszystkie składniki odżywcze, a co najważniejsze doskonale smakuje. Aby odtworzyć smak świeżego owocu wystarczy rozrobić liofilizat w niedużej ilości zimnej wody lub innego płynu.

Już od wieków gruszki stosowano w lecznictwie, zauważając że ich regularne spożywanie przyspiesza gojenie się ran, leczy drogi żółciowe, hamuje biegunki i skutecznie gasi pragnienie. W medycynie ludowej napar z gruszek stosowano przy przeziębieniach, gorączce i uporczywym kaszlu, a wyciąg z suszonych owoców stosuje się w formie okładów na czoło i głowę – przy bólach głowy i migrenie. Dodatkowo owoce te są zasobne w potas i jod.

Zalety liofilizatów owocowych:

  • produkty w 100% naturalne, nie wymagają dodatku konserwantów, nie zawierają barwników ani aromatów
  • produkty liofilizowane zachowują barwę, aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze,
  • produkt liofilizowany jest lżejszy od świeżego, ponieważ nie ma wody,
  • proces liofilizacji w większości likwiduje zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
  • produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, co w efekcie naturalnie go konserwuje,
  • wydłużenie czasu przechowywania.
  • liofilizaty można jeść wprost z opakowania!

Franky's Bakery Fruit Powder Gruszka można wykorzystywać w kuchni jako dodatek do naleśników, czekoladowych muffinek, serników, kremów a nawet tortów.

Liofilizowane owoce Franky's Bakery Fruit Powder

Napisz opinię



Franky's Bakery Fruit Powder Pear - liofilizat gruszkowy

Masa netto: 100g

Składniki: 100% gruszka w proszku (Pyrus pyrifolla)

Alergeny: Może zawierać soję, jaja i orzechy.

Wartości odżywcze na 1 porcję (10g): wartość energetyczna 22kcal / 92kJ, tłuszcze 0,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g), węglowodany 4,2g (w tym cukry 0,5g), białko 0,5g, błonnik 0,2g, sól <0,1g

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 216kcal / 907kJ, tłuszcze 2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g), węglowodany42g (w tym cukry 5g), białko 5g, błonnik 2g, sól <0,1g

Producent: wyprodukowano w UE dla Frankys Bakery LLC, 6538 COLLINS AV. #286, MIAMI BEACH FL 33141, Stany Zjednoczone

Importer: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Guiltfree.pl, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Najlepiej  spożyć  przed: data na spodzie opakowania

Instrukcja: Dodaj 2-3 łyżki owocowego proszku do słodyczy, biscuitów, przetworów mlecznych, kremów do pieczywa, muesli czy smoothie

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: