Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Diabetic Kitchen Keto Gourmet Chocolate - mieszanka do przygotowania czekoladowego ciasta i muffinek bez cukru, ze stewią
Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.
Zawartość mąki słonecznikowej oraz błonnika prebiotycznego wspiera utrzymanie organizmu w stanie ketozy (keep it purple, baby :) ).
- niskowęglowodanowa
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- bez cukru
- źródło błonnika
- bez glutenu
- bez GMO
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wszyscy kochają ciasta, ale większość z nich jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami,które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem wilgotnego, puszystego, aromatycznego czekoladowego ciasta bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja ciasta (1/12) pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego lub babeczek z wysoką zawartością błonnika, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 412g
Składniki: rozpuszczalny błonnik kukurydziany, zmielone ziarna słonecznika, kakao alkalizowane, mączka z pełnego owsa, błonnik owsiany, substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty, sól morska, ekstrakt z owoców mnicha, substancja słodząca organiczne glikozydy stewiolowe.
Wartości odżywcze w porcji do przygotowania 1 muffinki (34g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 120kcal / 503kJ, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.5g), węglowodany 5g (w tym cukry 0.99g), błonnik 15g, białko 4g, sól 0.55g
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 353kcal / 1479kJ, tłuszcze 20.6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.4g), węglowodany 14.7g (w tym cukry 2.9g), błonnik 44g, białko 11.8g, sól 1.62g
Producent: Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób użycia (ciasto czekoladowe)
1. Wsyp zawartość opakowania do dużej miski
2. Przygotuj 4 duże jajka, 115g i dodatkowo 1 łyżkę miękkiego masła i 175g kremówki
3. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C
4. Wyłóż okrągłą formę papierem do pieczenia i lekko spryskaj sprayem do pieczenia
5. Do mieszanki dodaj mokre składniki, w tym roztopione masło, zmiksuj na niskich obrotach do kompletnego połączenia
6. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj delikatnie powierzchnię ciasta
7. Piecz 36-38 minut
8. Wyjmij z piekarnika, zanim zdejmiesz obręcz formy odczekaj minimum 10 minut.Pokrój po całkowitym wystudzeniu, najlepiej w lodówce
Jeśli chcesz upiec muffinki postępuj według tej samej instrukcji. Ciasto podziel na 12 muffinkowych foremek a czas pieczenia skróć do 25 minut.