Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Diabetic Kitchen Keto Gourmet Chocolate - mieszanka do przygotowania czekoladowego ciasta i muffinek bez cukru, ze stewią

Diabetic Kitchen

a859430005198

Nowy produkt

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

64,58 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 412g.; 15,67 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 12 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 12 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,44 pln.


Główne nuty smakowe:

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

Zawartość mąki słonecznikowej oraz błonnika prebiotycznego wspiera utrzymanie organizmu w stanie ketozy (keep it purple, baby :) ).

  • niskowęglowodanowa
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bez cukru
  • źródło błonnika
  • bez glutenu
  • bez GMO
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Wszyscy kochają ciasta, ale większość z nich jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami,które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem wilgotnego, puszystego, aromatycznego czekoladowego ciasta bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja ciasta (1/12) pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!

Porcja 34 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 120.00  kcal 352.94  kcal
kJ 502.80  kJ 1,478.82  kJ
Tłuszcze, w tym 7.00  g 20.59  g
tłuszcze nasycone 1.50  g 4.41  g
Węglowodany, w tym 5.00  g 14.71  g
cukry 0.99  g 2.91  g
Błonnik 15.00  g 44.12  g
Białko 4.00  g 11.76  g
Sól 0.55  g 1.62  g

Napisz opinię



Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego lub babeczek z wysoką zawartością błonnika, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 412g

Składniki: rozpuszczalny błonnik kukurydziany, zmielone ziarna słonecznika, kakao alkalizowane, mączka z pełnego owsa, błonnik owsiany, substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty, sól morska, ekstrakt z owoców mnicha, substancja słodząca organiczne glikozydy stewiolowe.

Wartości odżywcze w porcji do przygotowania 1 muffinki (34g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 120kcal / 503kJ, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.5g), węglowodany 5g (w tym cukry 0.99g), błonnik 15g, białko 4g, sól 0.55g

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 353kcal / 1479kJ, tłuszcze 20.6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.4g), węglowodany 14.7g (w tym cukry 2.9g), błonnik 44g, białko 11.8g, sól 1.62g

Producent:  Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób użycia (ciasto czekoladowe)

1. Wsyp zawartość opakowania do dużej miski

2. Przygotuj 4 duże jajka, 115g i dodatkowo 1 łyżkę miękkiego masła i 175g kremówki

3. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C

4. Wyłóż  okrągłą formę papierem do pieczenia i lekko spryskaj sprayem do pieczenia

5. Do mieszanki dodaj mokre składniki, w tym roztopione masło, zmiksuj na niskich obrotach do kompletnego połączenia

6. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj delikatnie powierzchnię ciasta

7. Piecz 36-38 minut

8. Wyjmij z piekarnika, zanim zdejmiesz obręcz formy odczekaj minimum 10 minut.Pokrój po całkowitym wystudzeniu, najlepiej w lodówce

Jeśli chcesz upiec muffinki postępuj według tej samej instrukcji. Ciasto podziel na 12 muffinkowych foremek a czas pieczenia skróć do 25 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: