• Obecnie brak na stanie
Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
  • Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix 14.5 oz.
Kod produktu: a859430005198
Diabetic Kitchen

Diabetic Kitchen Keto Gourmet Chocolate - mieszanka do przygotowania czekoladowego ciasta i muffinek bez cukru, ze stewią

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

66,74 zł netto

66,74 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 412 g; 16.20zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego ciasta czekoladowego lub muffinek. Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika prebiotycznego.

Zawartość mąki słonecznikowej oraz błonnika prebiotycznego wspiera utrzymanie organizmu w stanie ketozy (keep it purple, baby :) ).

  • niskowęglowodanowa
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bez cukru
  • źródło błonnika
  • bez glutenu
  • bez GMO
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać masło, jajka i śmietankę
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Wszyscy kochają ciasta, ale większość z nich jest napakowana cukrem i innymi niezbyt zdrowymi składnikami,które rujnują dni trzymania diety i systematycznego treningu - teraz możesz cieszyć się smakiem wilgotnego, puszystego, aromatycznego czekoladowego ciasta bez najmniejszego poczucia winy, do tego jedna porcja ciasta (1/12) pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na błonnik!

Wartości Odżywcze

Porcja 34g

Wartości odżywcze w:
Porcja 34g
100g
Kalorie
120.00
352.94
kJ
502.80
1,478.82
Tłuszcze, w tym
7.00
20.59
tłuszcze nasycone
1.50
4.41
Węglowodany, w tym
5.00
14.71
cukry
0.99
2.91
Błonnik
15.00
44.12
Białko
4.00
11.76
Sól
0.55
1.62

Diabetic Kitchen Gourmet Chocolate Cake & Cupcake Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego lub babeczek z wysoką zawartością błonnika, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 412g

Składniki: rozpuszczalny błonnik kukurydziany, zmielone ziarna słonecznika, kakao alkalizowane, mączka z pełnego owsa, błonnik owsiany, substancje spulchniające (pirofosforan sodu, wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, fosforan monowapniowy), naturalne aromaty, sól morska, ekstrakt z owoców mnicha, substancja słodząca organiczne glikozydy stewiolowe.

Wartości odżywcze w porcji do przygotowania 1 muffinki (34g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 120kcal / 503kJ, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.5g), węglowodany 5g (w tym cukry 0.99g), błonnik 15g, białko 4g, sól 0.55g

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 353kcal / 1479kJ, tłuszcze 20.6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.4g), węglowodany 14.7g (w tym cukry 2.9g), błonnik 44g, białko 11.8g, sól 1.62g

Producent:  Wyprodukowano dla Diabetic Kitchen, PO Box 1220, Melrose, FL 32666

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób użycia (ciasto czekoladowe)

1. Wsyp zawartość opakowania do dużej miski

2. Przygotuj 4 duże jajka, 115g i dodatkowo 1 łyżkę miękkiego masła i 175g kremówki

3. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C

4. Wyłóż  okrągłą formę papierem do pieczenia i lekko spryskaj sprayem do pieczenia

5. Do mieszanki dodaj mokre składniki, w tym roztopione masło, zmiksuj na niskich obrotach do kompletnego połączenia

6. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj delikatnie powierzchnię ciasta

7. Piecz 36-38 minut

8. Wyjmij z piekarnika, zanim zdejmiesz obręcz formy odczekaj minimum 10 minut.Pokrój po całkowitym wystudzeniu, najlepiej w lodówce

Jeśli chcesz upiec muffinki postępuj według tej samej instrukcji. Ciasto podziel na 12 muffinkowych foremek a czas pieczenia skróć do 25 minut.