• Promocja
  • -27,47%
  • Obecnie brak na stanie
Bulk Powders Liquid Egg White 1KG - 100% liquid chicken egg proteins, pasteurized
  • Bulk Powders Liquid Egg White 1KG - 100% liquid chicken egg proteins, pasteurized
  • Bulk Powders Liquid Egg White 1KG - 100% liquid chicken egg proteins, pasteurized
  • Bulk Powders Liquid Egg White 1KG - 100% liquid chicken egg proteins, pasteurized
Kod produktu: e5060343749535
Bulk Powders

Bulk Powders 0,22KG płynne białka 8 jaj

Obecnie brak na stanie

Płynne białka jaj kurzych w wygodnej litrowej butelce umożliwiającej precyzyjne dozowanie. Pasteryzowane, nie wymagają obróbki termicznej, odpowiednie także do bezpośredniego spożycia.

12,85 zł

9,32 zł netto

9,32 PLN brutto Zniżka 27,47%
Ilość produktów:

Masa netto 220 g; 4.24zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Wygodny sposób na dostarczenie dużej ilości białka przy minimalnej kaloryczności. Jedna butelka zawiera przeciętnie białka pochodzące z 8 jaj - tyle, ile znajduje się na palecie jajek. Białka jaj uważane są za jedno z najlepszych źródeł białka i są jednym z podstawowych składników diety zawodowych sportowców oraz osób pracujących nad budową umięśnionej sylwetki.

Jeśli przywiązujesz dużą wagę do zawartości białka w swojej diecie i zróżnicowania jego źródeł pochodzenia często sięgasz po chude mięso, ryby i jaja - w przypadku tych ostatnich powstaje problem co zrobić z oddzielonymi żółtkami i jak ogarnąć bałagan w kuchni wywołany oddzielaniem  żółtka od białka w kilku lub kilkunastu jajkach dziennie.

Każda butelka płynnych białek to 112 g białka przy minimalnej zawartości węglowodanów i tłuszczu. Białka Bulk Powders nie zawierają dodatków ani konserwantów — są to prawdziwe, 100% czyste białka jaj w płynie. Większość innych produktów tego typu należy zużyć w ciągu jednego tygodnia od zakupu, a w tym czasie przechowywać w lodówce — natomiast białka jaj w płynie Bulk Powders dzięki opatentowanemu procesowi pasteryzacji, mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez nawet 6 miesięcy*. Dzięki procesowi pasteryzacji białka jaj w płynie Bulk Powders mogą być spożywane na surowo (kto oglądał Rocky'ego, ten wie ;) ), używane do gotowania — przyrządzania jajecznicy czy omletu — albo do pieczenia.

Najważniejsze informacje o płynnych białkach jaj Bulk Powders

  • pochodzą od kur z wolnego wybiegu hodowanych według restrykcyjnych zasad UE
  • pasteryzowane, nadają się do bezpośredniego spożycia
  • 1 butelka zawiera przeciętnie białka 32 jaj
  • korzystając z białek w płynie nie musisz wyrzucać zbędnych żółtek
  • zamknięte opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce
  • pasteryzowanie zapewnia długą świeżość, minimum kilka miesięcy
  • kompletne źródło białka
  • bez konserwantów
  • odpowiednie dla wegetarian

* Dotyczy fabrycznie zamkniętego opakowania przed upływem terminu przydatności do spożycia. Temperatura pokojowa oznacza temperatury z zakresu 0–25°C. Białek jaj w płynie nie można przechowywać powyżej tej temperatury.

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
15.00
50.00
kJ
62.85
209.50
Tłuszcze, w tym
0.15
0.50
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.33
1.10
cukry
0.33
1.10
alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
skrobie
Białko
3.36
11.20
Błonnik
0.00
0.00
Erytrytol
Sód
48.00
160.00
(ekwiwalent soli)
120.00
400.00

Bulk Powders Liquid Egg White - 100% płynne białka jaj kurzych, pasteryzowane

Objętość: 0,22kg

Składniki: pasteryzowane płynne białka jaj kurzych

Wartości odżywcze na 100g: 209kJ / 50kcal, 0,5g tłuszcze (w tym kasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 1,1g (w tym cukry 1,1g), białko 0g, sól 400mg.

Producent:  Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Sports Supplements Ltd, Unit 2 Easter Park, Axial Way, Colchester, Essex, CO4 5WY, UK

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać suchym miejscu poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych w temperaturze do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce (w temperaturze 0°C - 4°C) i spożyć w ciągu 48h. Po otwarciu zamykać szczelnie butelkę dla zachowania świeżości. Fabrycznie zamkniętą butelkę można zamrozić na okres do 12 miesięcy -  w celu rozmrożenia wyjąć z zamrażalnika, wstawić do lodówki na kilkanaście godzin i konsumować dopiero po całkowitym rozmrożeniu.