Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Franky's Bakery białkowe lody Herbatnik & Czekolada 38g białka

Franky's Bakery

Nowy produkt

Kompletna mieszanka do przygotowania lodów proteinowych o smaku kruchych herbatników z kawałkami czekolady znanej amerykańskiej marki Franky's Bakery.

Zawartość słoja wystarcza do przygotowania 10 porcji lodów, każda dostarcza 20g wartościowego białka - tyle, co porządny baton białkowy. Mieszanka oparta wyłącznie na białkach mleka, nie zawiera białka sojowego.

Więcej szczegółów

54,89 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 500g.; 10,98 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 10 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 10 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,20 pln.


Główne nuty smakowe:

Cookie Dough to słynne amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady. Odpowiednio wypieczone, są kruche na wierzchu i lekko miękkie w środku. To kwintesencja grzechu i smaku. Lody ciasteczkowe to połączenie tego co najpszyniejsze czyli lodów i herbatników, ale ich wartości odżywcze to mieszanka zabójcza dla twojej diety - cukry, tłuszcze i miliony kalorii.

Jeśli najdzie Cię ochota na ciasteczkową rozkosz, możesz bez wyrzutów sumienia sięgnąć po Franky’s Bakery Protein Ice Cream - proteinowe lody na bazie białka serwatkowego, wzbogacone o olej kokosowy i naturalne składniki. Każdą porcję Franky’s Bakery Protein Ice Cream można przygotować w shakerze lub maszynce do lodów, wszystko czego potrzebujeszto dodatek wody.

To, co wyróżnia produkty Franky’s Bakery, to jakość, intensywny smak oraz lata doświadczenia. Amerykańska marka powstała w 1954 roku i od tego czasu wytwarza produkty najlepszej jakości. Receptura każdego z nich to optymalnie dobrane składniki, które pomagają utrzymać dietę bez konieczności rezygnowania z deserów.

najwazniejsze informacje o Franky’s Bakery Protein Ice Cream Cookie Dough:

  • lody są łatwe i szybkie do przygotowania, wystarczy chwila w shakerze lub maszynce do lodów.
  • jednym ze składników lodów jest zdrowy olej kokosowy nośnik trójglierydów MCT
  • Kwasy MCT zawarte w lodach Franky’s Bakery Protein Ice Cream potrzebują do spalenia dwukrotnie mniej tlenu niż pozostałe kwasy tłuszczowe, a przy tym charakteryzują się dwukrotnie większą energią spalania (8,3 kcal/g) niż węglowodany czy białka (4 kcal/g), co jest przyczyną zwiększonej termogenezy organizmu

Lody proteinowe Franky's Bakery Ice Cream

Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 211.50  kcal 423.00  kcal
kJ 886.19  kJ 1,772.37  kJ
Tłuszcze, w tym 7.50  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 6.75  g 13.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 18.50  g 37.00  g
cukry 11.50  g 23.00  g
poliole
skrobie
Białko 17.50  g 35.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol
Sód 50.00  mg 100.00  mg
(ekwiwalent soli) 125.00  mg 250.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Franky's Bakery Protein Ice Cream Cookie Dough Flavour - mieszanka do przygotowania wysokobiałkowych lodów o smaku herbatnikowym, zawiera cukier i substancję słodzącą

Masa netto: 500g

Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), częściowo utwardzony olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E471 i E472a, syrop glukozowy, cukier, białka mleka, stabilizator fosforan potasu, substancja przeciwzbrylająca fosforan wapnia, odtłuszczone mleko w proszku, trójglicerydy średniołańcuchowe MCT z oleju kokosowego, maltodekstryna, dekstroza, fruktoza, kawałki ciemnej czekolady (0,6%), stabilizator guma ksantanowa, aromaty, emulgator (sól sodowa karboksymetylocelulozy), substancje słodzące sukraloza i acesulfam potasowy, barwnik karmel amoniakalny, wanilia. Zawiera źródło fenyloalaniny.

Alergeny: mleko; możliwa obecność soi, jaj i orzechów, w tym orzechów ziemnych

Wartości odżywcze w porcji 50g (opakowanie zawiera 10 porcji): wartość energetyczna 890kJ / 212kcal, tłuszcze 7,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8g), węglowodany 19g (w tym cukry 12g), białko 18g, sól 130mg

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1780kJ / 424kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5g), węglowodany 37g (w tym cukry 23g), białko 36g, sól 260mg

Producent: wyprodukowano w USA dla Frankys Bakery LLC, 6538 COLLINS AV. #286, MIAMI BEACH FL 33141, Stany Zjednoczone

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Przygotowanie lodów białkowych (1 porcja): 50g mieszanki wsyp do wysokiego naczynia, zalej 100ml zimnej wody i miksuj na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej śmietany (możesz też wstrząsnąć mieszankę w zamkniętym szejkerze). Przełóż do plastikowego opakowania, wstaw do zamrażalnika na 1,5h-3h. Gotowe lody zjedz w ciągu 10 dni od przygotowania, przechowuj je w zamrażalniku.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: