Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Max Protein Egg Protein Vanilla Macadamia - białko jaja w proszku z Fiit-NS® i DigeZyme®, smak Lody Waniliowe & Makadamia
Max Protein Egg Protein to odżywka białkowa nowej generacji oparta o albuminę, czyli sproszkowane białko jaja kurzego, wzbogacona o składniki poprawiające jej przyswajalność: kompleksy Fiit-NS® i DigeZyme®.
Białko jaja czyli albumina jaj to absolutnie doskonałe białko, charakteryzuje się idealnymi proporcjami aminokwasów i doskonałą wchłanialnością. Zaliczana do białek zwierzęcych, ale niemlecznych, albumina, jest pozyskiwana z pasteryzowanego a następnie suszonego białka kurzych jaj, cenionego ze względu na wzorcową wartość biologiczną BV równą 100, co wynika przede wszystkim z pełnego profilu aminokwasowego, obejmującego wszystkie niezbędne aminokwasy oraz dużej ilości występującej naturalnie w białku kurzym glutaminy.
Odżywki bazujące na albuminie jaj trawione są znacznie szybciej niż kazeina, lecz mają wolniejszy czas wchłaniania niż odżywki oparte o białko serwatkowe, stanowiąc idealne uzupełnienie tych dwóch rodzajów odżywek białkowych. Dodatkową zaletą odżywek opartych na albuminie jaj jest bardzo niska zawartość tłuszczu i węglowodanów oraz brak cukru mlecznego - odżywka jajeczna Max Protein Egg Protein dostarcza 23g białka w zaledwie 112kcal.
Skład Max Protein Egg Protein został uzupełniony w następujące formuły:
- pH Regulator® - neutralizator kwasowego odczynu jaj, zaliczanych do top 5 produktów o najbardziej kwasowym odczynie
- kompleks Fiit-NS® (Fytexia®) - formuła ekstraktów roślinnych zwiększających witalność i poprawiających przetwarzanie węglowodanów na energię
- kompleks Digezyme® wspierający trawienie i metabolizm składników odżywczych
- niacyna przyczyniająca się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Max Protein Egg Protein, Vanilla Ice Cream & Macadamia - mieszanka proteinowa na bazie albuminy jaja kurzego o smaku lodów waniliowych z orzechami makadamia, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 400g
Składniki: białko jaja kurzego w proszku, aromaty, kompleks Fiit-NS® {Paullinia Cupana (ekstrakt guarany), Citrus Grandis (ekstrakt pomarańczy olbrzymiej), Vaccinum Myrtillus (ekstrakt borówki czarnej), Citrus Sinensis (ekstrakt pomarańczy chińskiej), Carica Papaya (ekstrakt papai), Ananas Sativus (ekstrakt ananasa), Fragrance Vesca (ekstrakt z liści truskawki), Pyrus Malus (ekstrakt z jabłka), Prunus Armeniaca (ekstrakt z moreli zwyczajnej), Prunus Avium L (ekstrakt z czereśni), Ribes Nigrum (ekstrakt z czarnej porzeczki), Vitis Vinifera (ekstrakt z pestek wniogron), Olea Europaea (oliwa z oliwek), Cucumis Sativus (ekstrakt z ogórka), Camelia Sinensis (wyciąg z zielonej herbaty)}, kompleks enzymów DigeZyme ® (Amylaza, Celulaza, Laktaza, Lipaza, Proteaza), witamina B3, niacyna, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: zawiera jaja kurze, mleko oraz jego pochodne, w tym laktozę; może zawierać mleko, jaja i gluten.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 376kcal/1575kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 7,8g (w tym cukry 0g), białko 79,8g, sól 1,15g
Producent: Wyprodukowano dla MAX PROTEIN - Nanonen
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska