Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

ESN Czysty erytrytol europejski (erytrol) 1KG

ESN

c4250519602486

Nowy produkt

Czysty erytrytol bez wypełniaczy i dodatków. Naturalny roślinny słodzik bez kalorii i bez węglowodanów! Czysty erytrytol to w 100% naturalny substytut cukru bez kalorii, który smakuje i wygląda jak cukier. Nie zawiera przyswajalnych przez organizm węglowodanów, jest idealny dla osób na diecie bezcukrowej i nieskowęglowodanowej.

Więcej szczegółów

48,27 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 1000g.; 4,83 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Duże opakowanie 1kg erytrytolu

Erytrytol to zdrowa i naturalna alternatywa dla cukru.

Erytrytol jest niemal tak słodki jak zwykły cukier - jego smak jest bardzo zbliżony do cukru trzcinowego, ma formę kryształków tak jak cukier stołowy i stosuje się go dokładnie tak samo. W przeciwieństwie do wielu słodzików erytrytol nie ma żadnego posmaku - jest po prostu słodki jak cukier. Erytrytol nie zmienia swojego smaku w wysokich temperaturach, dzięki czemu można go bezpiecznie stosować do pieczenia.

Erytrytol należy do grupy alkoholi cukrowych - to nieprzyswajalna przez ludzki organizm hybryda węglowodanów i alkoholu (oczywiście nie zawiera etanolu, powodującego stan upojenia alkoholowwego). Najpopularniejsze alkohole cukrowe (zwane inaczej poliolami) to sorbitol, ksylitol i maltitol - erytrytol odróżnia od nich przede wszystkim zerowa kaloryczność! 

Erytrytol występuje naturalnie w winogronach, melonach i gruszkach, a także w niektórych gatunkach grzybów; od 1990 erytrytol jest uzyskiwany w wyniku fermentacji glukozy przez specjalne szczepy drożdży. Dzięki swojej unikalnej strukturze chemicznej, erytrytol nie ulega trawieniu przez ludzkie enzymy trawienne i jest niemal w całości niemetabolizowany - ulega wydaleniu z organizmu w niezmienionej postaci w ciągu 24 godzin przez układ moczowy.

Wiele osób odczuwa dolegliwości ze strony układu trawiennego w przypadku nadmiernego spożycia popularnych alkoholi cukrowych - erytrytol jest inny; jego większość wchłaniana jest błyskawicznie z jelita cienkiego wprost do ukłądu krwionośnego i nie trafia do jelita grubego, gdzie żyją bakterie, które mogłyby go rozłożyć. 

Erytrytol ma dodatkową zaletę - w przeciwieństwie do tradycyjnego cukru stołowego, nie stanowi pożywki dla bakterii bytujących w jamie ustnej i dzięki temu jest przydatny w zapobieganiu próchnicy.

Najwżniejsze informacje o  erytrytolu ESN z Europy: 

  • 100% naturalny 
  • 0 kalorii
  • bez GMO
  • produkowany w UE
  • smakuje i wygląda jak cukier
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG = 0)
  • może być używany z posiłkami proteinowymi
  • działa jako przeciwutleniacz w organizmie
  • nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego  
  • bezpieczny dla zębów

Erytrytol - 100% naturalny i bezpieczny słodzik bez kalorii

Wiele osób chętnie  zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie  naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek   dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. 

Erytrytol jest szczególnie polacany dla:

  • wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
  • osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
  • diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
  •  wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy

 Stosowanie erytrytolu

  • Słodkość erytrytolu odpowiada  75% słodkości  cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g erytrytolu.
  • Ilość erytrytolu nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić  około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma nie powinien zawierać więcej niż 200g erytrytolu}
  • Pieczenie z erytrytolem; jeśli w cieście drożdżowym użyjesz erytrytolu zamiast cukru, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło - wystarczy wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.
  • Przygotowując domowy dżem słodzony erytrytolem najczęściej stosuje się proporcje  4:1, tzn.  do 1 kg owoców dodaje się  250 g erytrytolu
Porcja 11 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 0.00  kcal 0.00  kcal
kJ 0.00  kJ 0.00  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.00  g 0.00  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole 0.00  g 0.00  g
skrobie
Białko 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol 100.00  g 909.09  g
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



ESN Erythrit (1000g) 100% naturalny erytrytol

Objętość: 1kg

Skład: erytrytol; kraj pochodzenia: Niemcy

Wartości odżywcze na 100g: 0,0 - 0,02 kJ/kcal, węglowodany 98,98g (w tym cukier 0g, skrobia 0g, alkohole wielowodorotlenowe 98,98g), białko 0g, błonnik 0g, sól 0g.

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Fitmart GmbH & Co. KG

Importer i dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska, www.GuiltFree.pl.

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: