Good Good Sweetener słodzik zero kcal stewia & erytrytol
Substytut cukru zero kalorii - zastępuje cukier 1:1 we wszystkich przepisach, doskonały do pieczenie, dekorowania i do słodzenia codziennych posiłków.
Rzucenie cukru nigdy nie było tak proste - jedna łyżeczka słodzika Good Good odpowiada słodyczą jednej łyżeczce zwykłego cukru, nie musisz kombinować i stosować skomplikowanych przeliczników, po prostu słodzisz nie dodając kalorii ani węglowodanów!
Naturalny słodzik Good Good nie zawiera sztucznych słodzików, wypełniaczy ani dodatków, dzięki temu może być stosowany przez diabetyków. Erytrol i stewia nie podnoszą poziomu cukru we krwi. Źródłem intensywnej słodyczy w Good Good jest stewia - roślina stevia rebaudiana, której słodycz nie jest oparta na molekułach węglowodanowych, ale na bezkalorycznych molekułach nazywanych glikozydami stewiolowymi, które są w 100% bezpieczne dla osób, które muszą przestrzegać diety bezcukrowej. Liście stewii były przez stulecia wykorzystywane przez zamieszkujących tereny dzisiejszego Paragwaju Indian Guarani - w Ameryce Południowej stewia jest znana pod nazwą yerba dulce, czyli słodkie zioło.
Erytrytol to zdrowa i naturalna alternatywa dla cukru.
Erytrytol jest niemal tak słodki jak zwykły cukier - jego smak jest bardzo zbliżony do cukru trzcinowego, ma formę kryształków tak jak cukier stołowy i stosuje się go dokładnie tak samo. W przeciwieństwie do wielu słodzików erytrytol nie ma żadnego posmaku - jest po prostu słodki jak cukier. Erytrytol nie zmienia swojego smaku w wysokich temperaturach, dzięki czemu można go bezpiecznie stosować do pieczenia.
Erytrytol należy do grupy alkoholi cukrowych - to nieprzyswajalna przez ludzki organizm hybryda węglowodanów i alkoholu (oczywiście nie zawiera etanolu, powodującego stan upojenia alkoholowwego). Najpopularniejsze alkohole cukrowe (zwane inaczej poliolami) to sorbitol, ksylitol i maltitol - erytrytol odróżnia od nich przede wszystkim zerowa kaloryczność!
Erytrytol występuje naturalnie w winogronach, melonach i gruszkach, a także w niektórych gatunkach grzybów; od 1990 erytrytol jest uzyskiwany w wyniku fermentacji glukozy przez specjalne szczepy drożdży. Dzięki swojej unikalnej strukturze chemicznej, erytrytol nie ulega trawieniu przez ludzkie enzymy trawienne i jest niemal w całości niemetabolizowany - ulega wydaleniu z organizmu w niezmienionej postaci w ciągu 24 godzin przez układ moczowy.
Najwżniejsze informacje o Good Good Sweetener:
- 100% naturalny
- 0 kalorii
- smakuje i wygląda jak cukier
- nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG = 0)
- bezpieczny dla zębów
Wartości Odżywcze
Good Good Sweet Like Sugar Household Sweetener With Stevia - słodzik stołowy ze stewią i erytrytolem
Masa netto: 0,45kg
Skład: erytrytol (kraj pochodzenia: Islandia), glikozydy stewiolowe
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 0,0 - 0,02 kJ/kcal, węglowodany 99,5g (w tym cukier 0g, skrobia 0g, alkohole wielowodorotlenowe 99,5g), białko 0g, błonnik 0g, sól 0g.
Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Producent: wyprodukowano w Islandii przez Via-Health ehf, Gjótuhrauni 8, 220 Hafnarfjör?ur, Iceland
Importer i dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska, www.GuiltFree.pl.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.