Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Xucker 3:1 'żelfix' z ksylitolem do dżemów bez cukru 1kg
Gotowa mieszanka żelująca do przygotowania domowych dżemów, przetworów, powideł, marmolady i galaretek bez cukru słodzonych ksylitolem.
Xucker Gellier 3:1 nie zawiera cukru, alergenów ani konserwantów, jest wolny od składników GMO, odpowiedni dla wegan.
Stosowanie ksylitolowego żelfixu Xucker:
- Stosuj w proporcji 3:1 w przypadku owoców, lub w proporcji 1,6:1, jeśli przygotowujesz galaretkę
- Mieszanka zawiera pektyny jabłkowe i cytrusowe - nie wymaga stosowania dodatkowych substancji zagęszczających
- Wsyp Xucker żelujący do dużego garnka razem z owocami i niech się gotują, aż na powierzchni zbierze się piana. Wtedy zacznij mieszać i kontynuuj przez 3 minuty nie zmniejszając ognia pilnując, by dżem się nie przypalił
- Napełnij dżemem dokładnie umyte, a najlepiej wyparzone słoiki, zagotuj weki aby były szczelnie zamknięte
- Tak przygotowany dżem możesz przechowywać przez co najmniej rok.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Xucker 3:1 Gellierzucker - Preparat żelujący na bazie ksylitolu 3:1 bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 1kg (do przygotowania 4kg dżemu lub 3,5kg galaretki)
Składniki: substancja słodząca ksylitol, substancja żelująca pektyny, regulator kwasowości kwas cytrynowy. Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: możliwa obecność glutenu, jaj, soi i mleka.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1002 kJ / 241kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 97g (w tym cukry 0,9g, ksylitol 96g), białko 0,1g, sól 0,08g
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla KiwiKawa GmbH, Niemcy
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu. Trzymać poza zasięgiem zwierząt domowych i małych dzieci!
Przygotowanie: Dodać zawartość puszki do 3kg przygotowanych i umytych owoców. Podgrzewać w dużym garnku do miękkości (3-4 minuty) od czasu do czasu mieszając. Przelać do czystych słoików i szczelnie zamknąć. Zawekować w gorącej wodzie. Aby przygotować galaretkę zawartość opakowania wykorzystać do 2,5kg soku owocowego.