Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin - Erytrol z Unii Europejskiej - naturalny słodzik 0kcal

Sukrin

18

Nowy produkt

Niemodyfikowany genetycznie erytrol europejski. Słodycz bez kalorii i bez węglowodanów! Sukrin to w 100% naturalny erytrytol - substytut cukru bez kalorii, który smakuje i wygląda jak cukier. Nie zawiera przyswajalnych przez organizm węglowodanów, jest idealny dla osób na diecie bezcukrowej i nieskowęglowodanowej.

 

Więcej szczegółów

34,27 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 500g.; 6,85 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 6 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 6 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,72 pln.


Europejski erytrol bez GMO.

Czy chcesz  zmniejszyć spożycie cukru bez sięgania po sztuczne substancje słodzące? Sukrin to zdrowa i naturalna alternatywa dla cukru

Najwżniejsze cechy Sukrin: 

  • 100% naturalny
  • zero kalorii
  • smakuje i wygląda jak cukier
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi (GI = 0)
  • może być używany z posiłkami proteinowymi
  • działa jako przeciwutleniacz w organizmie
  • nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego (w przeciwieństwie do ksylitolu nadmiar Sukrin nie powoduje efektu przeczyszczającego) 
  • nieszkodliwy dla zębów 
  • nie zawiera żadnych składników modyfikowanym genetycznie
  • opakowanie Sukrin nie zawiera Bisfenolu A

Sukrin nie podnosi poziomu cukru we krwi - Indeks glikemiczny = 0

Badania pokazują, że Sukrin nie ma wpływu na wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększenie wydzielania insuliny. Łącząc Sukrin z innymi niskowęglowodanowymi  składnikami  takimi  jak mąka z migdałów czy Fiberfin można w gotowym daniu jeszcze bardziej obniżyć ładunek glikemiczny.

Sukrin jest 100% naturalny i bezpieczny

Wiele osób chętnie  zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie  naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek   dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. Erytrytol to alkohol cukrowy występujący naturalnie m.in. w gruszkach, melonach i grzybach oraz produktach naturalnej fermentacji  jak wino, jogurty czy sery.

Sukrin jest szczególnie polacany dla:

  • wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
  • osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
  • diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
  •  wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy

 

Stosowanie Sukrin

1. Jak  używać erytrolu Sukrin ?

Używaj Sukrin tak samo jak używasz cukru stołowego. Można  posypać nim  owoce, posłodzić płatki,  herbatę lub kawę. Zastąpić  w pieczonych w domu ciastach oraz przygotowywanych dżemach, powidłach lub innych przetworach. 

2. Jak należy dozować Sukrin?

  • Słodkość Sukrin  to około 75% słodkości  cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g Sukrin, lub w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Wiele osób stosuje jednak Sukrin w proporcjach 1:1.
  • Ilość Sukrin lub  SukrinPluss  używanych w przepisie, nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić  około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma zawiera ok. 100 gramów Sukrin, to znaczy, że Sukrin stanowi 10 % całkowitej masy} 
  • Jeśli przepis wymaga dużej ilości cukru, zaleca się stosowanie SukrinPluss.  A dodatkowo można dodać trochę miodu lub cukru brązowego. Mimo to, nadal otrzymamy niskokaloryczny i zdrowszy produkt, nawet jeśli inne składniki przepisu  zawierają kalorie.
  • Jeśli  w swoich przepisach po raz pierwszy stosujesz Sukrin, zaleca się tylko połowę cukru stołowego zastąpić  przez Sukrin. 

3. Erytrol Sukrin w ciastach drożdżowych

Gdy w cieście drożdżowym Sukrin zastąpi cukier  stołowy, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło. Absolutnie nie należy się tym martwić, wystarczy  wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.

4. Erytrol Sukrin w kruchych ciastach i herbatnikach 

Zawartość cukru w herbatnikach  jest zazwyczaj bardzo wysoka,  nie należy więc całkowicie zastępować cukru Sukrinem.  Proponujemy w tym przypadku użyć SukrinPluss, aby uzyskać ciasto, które jest o wiele zdrowsze niż tradycyjnie produkowane herbatniki.

5. Dżem  z erytrolem Sukrin

Przygotowując domowy dżem z wykorzystaniem Sukrin najczęściej stosuje się proporcje  4:1 , tzn.  do 1 kg owoców dodaje się  250 g Sukrin

Porcja 15 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 0.00  kcal 0.00  kcal
kJ 0.00  kJ 0.00  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.00  g 0.00  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol 15.00  g 100.00  g
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Napisz opinię



Sukrin naturalny słodzik z erytrytolem

Waga netto 500g

Skład: erytrytol

Wartości odżywcze na 100g produktu: 0kcal, 0g białka, 100g węglowodany (w tym 100g erytrytol), 0g tłuszcze, 0g węglowodany

Producent:  wypeodukorwanoe w UE dla Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: