Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin Gold 0,5kg - 8kcal jak brązowy cukier Erytrol & Stewia

Sukrin

19

Nowy produkt

Nowe większe opakowanie 0,5kg!

Słodycz bez kalorii i bez węglowodanów! Sukrin Gold to w 100% naturalna alternatywa dla cukru brązowego, która ma smak, wygląd i aromat cukru trzcinowego i tylko 8kcal/100g. Nie zawiera przyswajalnych przez organizm węglowodanów, jest idealny dla osób na diecie bezcukrowej i nieskowęglowodanowej.

Więcej szczegółów

39,75 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 500g.; 7,95 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Główne nuty smakowe:

Nowe większe opakowanie 0,5kg!

Sukrin Gold to pierwszy niemal bezkaloryczny naturalny słodzik o aromacie, smaku i strukturze brązowego cukru. Zawierając mniej niż 1kcal w łyżeczce Sukrin Gold jest doskonałą alternatywą dla brązowego cukru – idealną na dietach bezcukrowych, niskokalorycznych czy niskowęglowodanowych.

Sukrin Gold ma indeks glikemiczny IG1. Doskonale pasuje do owoców jagodowych, owsianki i jogurtu, świetnie nadaje się do napojów i słodkich bezcukrowych deserów.

Czy chcesz  zmniejszyć spożycie cukru bez sięgania po sztuczne substancje słodzące? Sukrin to zdrowa i naturalna alternatywa dla cukru.

Sukrin Gold to naturalny produkt łączący w sobie słodycz Sukrin, stewii i bezglutenowego ekstraktu słodowego. Erytrytol zawarty w Sukrin Gold pochodzi z glukozy ekstraktowanej z niemodyfikowanej genetycznie skrobii kukurydzianej.

 

Najwżniejsze cechy Sukrin Gold: 

 

ü  100% naturalny

ü  <1kcal w 1 łyżeczce

ü  smakuje i wygląda jak cukier brązowy

ü  nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG = 1)

ü  może być używany z posiłkami proteinowymi

ü  działa jako przeciwutleniacz w organizmie

ü  nieszkodliwy dla zębów 

     ü  nie zawiera żadnych składników modyfikowanym genetycznie

ü  opakowanie Sukrin nie zawiera Bisfenolu A

Sukrin nie podnosi poziomu cukru we krwi - Indeks glikemiczny = 1

Badania pokazują, że Sukrin nie ma wpływu na wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększenie wydzielania insuliny. Łącząc Sukrin z innymi niskowęglowodanowymi  składnikami  takimi  jak mąka z migdałów czy Fiberfin można w gotowym daniu jeszcze bardziej obniżyć ładunek glikemiczny.

 

Sukrin jest 100% naturalny i bezpieczny

Wiele osób chętnie  zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie  naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek   dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. Erytrytol to alkohol cukrowy występujący naturalnie m.in. w gruszkach, melonach i grzybach oraz produktach naturalnej fermentacji  jak wino, jogurty czy sery.

Sukrin jest szczególnie polacany dla:

  • wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
  • osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
  • diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
  •  wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy

 

Stosowanie Sukrin

1. Jak  używać Sukrin ?

Używaj Sukrin tak samo jak używasz cukru stołowego. Można  posypać nim  owoce, posłodzić płatki,  herbatę lub kawę. Zastąpić  w pieczonych w domu ciastach oraz przygotowywanych dżemach, powidłach lub innych przetworach. 

2. Jak należy dozować Sukrin?

  • Słodkość Sukrin  to około 75% słodkości  cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g Sukrin, lub w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Wiele osób stosuje jednak Sukrin w proporcjach 1:1.
  • Ilość Sukrin lub  SukrinPluss  używanych w przepisie, nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić  około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma zawiera ok. 100 gramów Sukrin, to znaczy, że Sukrin stanowi 10 % całkowitej masy
  • Jeśli przepis wymaga dużej ilości cukru, zaleca się stosowanie SukrinPluss.  A dodatkowo można dodać trochę miodu lub cukru brązowego. Mimo to, nadal otrzymamy niskokaloryczny i zdrowszy produkt, nawet jeśli inne składniki przepisu  zawierają kalorie.
  • Jeśli  w swoich przepisach po raz pierwszy stosujesz Sukrin, zaleca się tylko połowę cukru stołowego zastąpić  przez Sukrin. 

3. Sukrin w ciastach drożdżowych

Gdy w cieście drożdżowym Sukrin zastąpi cukier  stołowy, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło. Absolutnie nie należy się tym martwić, wystarczy  wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.

4. Sukrin w kruchych ciastach i herbatnikach 

Zzawartość cukru w herbatnikach  jest zazwyczaj bardzo wysoka,  nie należy więc całkowicie zastępować cukru Sukrinem.  Proponujemy w tym przypadku użyć SukrinPluss, aby uzyskać ciasto, które jest o wiele zdrowsze niż tradycyjnie produkowane herbatniki.

5. Dżem  z Sukrin

Przygotowując domowy dżem z wykorzystaniem Sukrin najczęściej stosuje się proporcje  4:1 , tzn.  do 1 kg owoców dodaje się  250 g Sukrin

 

Porcja 10 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 0.80  kcal 8.00  kcal
kJ 3.35  kJ 33.52  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.29  g 2.90  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 0.01  g 0.10  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol 9.64  g 96.40  g
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Sukrin Gold naturalny słodzik z erytrytolem

Waga netto 0,5kg

Skład: Sukrin (erytrytol), tagatoza, glicerol, bezglutenowy ekstrakt słodowy, glikozydy stewiolowe. Zawiera glicerol – nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Produkt bez laktozy.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 35kJ/8kcal, Białko 0,1 g, Węglowodany  99,3 g {w tym: cukier 2,9 g , alkohol cukrowy  erytrytol* 96,4g}, tłuszcze 0 g, błonnik 0g, sól 0g. *brak węglowodanów netto wpływających na poziom cukru we krwi

Producent:  wyprodukowano w Niemczech dla Funksjonell Mat AS/NO Gamle Leirdals vei 12, 1081 Oslo, Norwegia

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: