• Obecnie brak na stanie
Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
  • Sukrin Melis - natural, small-sweetened table sweetener of erythritol and stevia
Kod produktu: c7090017540111
Sukrin

Sukrin Melis Icing - Erytrol - naturalny cukier puder zero kalorii

Data ważności: 30.04.2025Obecnie brak na stanie

Słodycz bez kalorii i bez węglowodanów! Sukrin to w 100% naturalny substytut cukru bez kalorii, którysmakuje i wygląda jak cukier. Nie zawiera przyswajalnych przez organizm węglowodanów, jest idealny dla osób na diecie bezcukrowej i nieskowęglowodanowej.

33,74 zł netto

41,50 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 10.38zł/100g

  

Europejski erytrol bez GMO. Drobnomielony erytrol, naturalna dietetyczna alternatywa dla cukru pudru, zastępuje cukier 1:1

Najwżniejsze cechy Sukrin: 

  • 100% naturalny
  • zero kalorii
  • smakuje i wygląda jak cukier
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi (GI = 0)
  • może być używany z posiłkami proteinowymi
  • działa jako przeciwutleniacz w organizmie
  • nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego (w przeciwieństwie do ksylitolu nadmiar Sukrin nie powoduje efektu przeczyszczającego) 
  • nieszkodliwy dla zębów 
  • nie zawiera żadnych składników modyfikowanym genetycznie
  • opakowanie Sukrin nie zawiera Bisfenolu A

Sukrin nie podnosi poziomu cukru we krwi - Indeks glikemiczny = 0

Badania pokazują, że Sukrin nie ma wpływu na wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększenie wydzielania insuliny. Łącząc Sukrin z innymi niskowęglowodanowymi  składnikami  takimi  jak mąka z migdałów czy Fiberfin można w gotowym daniu jeszcze bardziej obniżyć ładunek glikemiczny.

Sukrin jest 100% naturalny i bezpieczny

Wiele osób chętnie  zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie  naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek   dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. Erytrytol to alkohol cukrowy występujący naturalnie m.in. w gruszkach, melonach i grzybach oraz produktach naturalnej fermentacji  jak wino, jogurty czy sery.

Sukrin jest szczególnie polacany dla:

  • wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
  • osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
  • diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
  •  wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy

Stosowanie Sukrin

1. Jak  używać erytrolu Sukrin ?

Używaj Sukrin tak samo jak używasz cukru stołowego. Można  posypać nim  owoce, posłodzić płatki,  herbatę lub kawę. Zastąpić  w pieczonych w domu ciastach oraz przygotowywanych dżemach, powidłach lub innych przetworach. 

2. Jak należy dozować Sukrin?

  • Słodkość Sukrin  to około 75% słodkości  cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g Sukrin, lub w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Wiele osób stosuje jednak Sukrin w proporcjach 1:1.
  • Ilość Sukrin lub  SukrinPluss  używanych w przepisie, nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić  około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma zawiera ok. 100 gramów Sukrin, to znaczy, że Sukrin stanowi 10 % całkowitej masy} 
  • Jeśli przepis wymaga dużej ilości cukru, zaleca się stosowanie SukrinPluss.  A dodatkowo można dodać trochę miodu lub cukru brązowego. Mimo to, nadal otrzymamy niskokaloryczny i zdrowszy produkt, nawet jeśli inne składniki przepisu  zawierają kalorie.
  • Jeśli  w swoich przepisach po raz pierwszy stosujesz Sukrin, zaleca się tylko połowę cukru stołowego zastąpić  przez Sukrin. 

3. Erytrol Sukrin w ciastach drożdżowych

Gdy w cieście drożdżowym Sukrin zastąpi cukier  stołowy, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło. Absolutnie nie należy się tym martwić, wystarczy  wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.

4. Erytrol Sukrin w kruchych ciastach i herbatnikach 

Zawartość cukru w herbatnikach  jest zazwyczaj bardzo wysoka,  nie należy więc całkowicie zastępować cukru Sukrinem.  Proponujemy w tym przypadku użyć SukrinPluss, aby uzyskać ciasto, które jest o wiele zdrowsze niż tradycyjnie produkowane herbatniki.

5. Dżem  z erytrolem Sukrin

Przygotowując domowy dżem z wykorzystaniem Sukrin najczęściej stosuje się proporcje  4:1 , tzn.  do 1 kg owoców dodaje się  250 g Sukrin

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
0.00
0.00
kJ
0.00
0.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
15.00
100.00
cukry
0.00
0.00
poliole
15.00
100.00
skrobie
Białko
0.00
0.00
Błonnik
Erytrytol
15.00
100.00
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Sukrin Melis - naturalny drobnomielony słodzik stołowy nab azie erytrytolu i stewii (glikozydów stewiolowych)

Masa netto: 400g

Składniki: erytrytol, glikozydy stewiolowe

Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt bezglutenowy. Produkt odpowiedni dla diabetyków. Produkt bez laktozy.

Wartości odżywcze w 100g produktu: wartość energetyczna 0kJ / 0kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 100g (w tym cukry 0g, poliole (erytrytol) 100g), białko 0g, sól 0g

Producent:  wyprodukowano w UE dla Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.