Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Tropicai cukier z pąków palmy kokosowej niskie IG

Tropicai

96

Nowy produkt

Aromatyczny cukier z pąków palmy kokosowej ma najniższy indeks glikemiczny spośród wszystkich dostępnych cukrów. Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem sopniowo uwalnianej energii i ma indeks glikemiczny niemal dwukrotnie niższy (IG 35) od tradycyjnego cukru!

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

27,22 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 10,89 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji cukru kokosowego. Cukier ten jest długotrwałym źródłem powoli uwalnianej energii energii.

Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku pąków kwiatowych palmy kokosowej.

INDEKS GLIKEMICZNY popularnych cukrów (w 100g):

  • Cukier rafinowany - IG 68
  • Cukier trzcinowy - IG 61
  • Syrop klonowy - IG 54
  • Miód - IG 48
  • Syrop z agawy - IG 40
  • Cukier z pąków palmy kokosowej - IG 35
Porcja 7 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 26.32  kcal 376.00  kcal
kJ 110.28  kJ 1,575.44  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 6.51  g 93.00  g
cukry 6.16  g 88.00  g
poliole 0.00  g 0.00  g
skrobie
Białko 0.08  g 1.20  g
Błonnik
Erytrytol
Sód 21.00  mg 300.00  mg
(ekwiwalent soli) 52.50  mg 750.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

Tropicai cukier z pąków palmy kokosowej niskie IG

Tropicai cukier z pąków palmy kokosowej niskie IG

Aromatyczny cukier z pąków palmy kokosowej ma najniższy indeks glikemiczny spośród wszystkich dostępnych cukrów. Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem sopniowo uwalnianej energii i ma indeks glikemiczny niemal dwukrotnie niższy (IG 35) od tradycyjnego cukru!



Tropicai bio cukier z pąków palmy kokosowej

Masa netto: 250g

Składniki: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych / Rolnictwo spoza UE oraz projektu Fair Trade Fair trade zatwierdzony przez ECOCERT SA.

Produkt odpowiedni dla wegan.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g produktu: 378kcal, 1,3g białka, 92,4g węglowodany, <0,1g tłuszcze

Producent:  C.W. Tropicai GmbH, Germany

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: