Tropicai cukier z pąków palmy kokosowej niskie IG
Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji cukru kokosowego. Cukier ten jest długotrwałym źródłem powoli uwalnianej energii energii.
Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku pąków kwiatowych palmy kokosowej.
INDEKS GLIKEMICZNY popularnych cukrów (w 100g):
- Cukier rafinowany - IG 68
- Cukier trzcinowy - IG 61
- Syrop klonowy - IG 54
- Miód - IG 48
- Syrop z agawy - IG 40
- Cukier z pąków palmy kokosowej - IG 35
Wartości Odżywcze
Tropicai bio cukier z pąków palmy kokosowej
Masa netto: 250g
Składniki: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych / Rolnictwo spoza UE oraz projektu Fair Trade Fair trade zatwierdzony przez ECOCERT SA.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: 378kcal, 1,3g białka, 92,4g węglowodany, <0,1g tłuszcze
Producent: C.W. Tropicai GmbH, Germany
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem