Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Splenda - słodzik sypki 125g

Splenda (McNeil Nutritionals)

351

Nowy produkt

Splenda ® nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku, za to zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze. Splenda jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru, to oznacza, że nadaje się do pieczenia i gotowania i jest odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej

Więcej szczegółów

17,67 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 125g.; 14,14 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

+ zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

Dozowanie Splenda® sypka: 0,5g Splenda (płaska mała łyżeczka) = 5g cukru stołowego (normalna łyżeczka lekko kopiasta)

 

Porcja 0.60 g W 100 g
Wartość energetyczna 1.00
kcal 2.09  kcal 349.00  kcal
kJ 8.77  kJ 1,462.31  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.59  g 98.80  g
cukry 0.04  g 7.10  g
poliole
skrobie
Białko 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Splenda słodzik sypki z Sukralozą

Waga netto: 125g

Skład: maltodekstryna, substancja słodząca sukraloza (1%). 

Alergeny: mleko, soja.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 349kcal, 0g białka, 98,8g węglowodany (w tym 7,1g cukry), 0g tłuszcze, 0g błonnik, śladowe ilości sodu.

Wartości odżywcze na 1 łyżeczkę: 2kcal, 0g białka,  0,5g węglowodanów, 0g tłuszcze, 0g błonnik, 0g sodu.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano Ww Wielkiej Brytanii dla Johnson&Johnson Ltd., UK.

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: