Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Splenda w saszetkach

Splenda (McNeil Nutritionals)

473

Nowy produkt

Splenda w saszetkach.

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej

Więcej szczegółów

0,39 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 1g.; 39,00 pln/100g

Nie ma punktów za ten produkt.


Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna saszetka Splenda® (odpowiada 2 łyżeczkom cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

Porcja 1 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 0.00  kcal 0.00  kcal
kJ 0.00  kJ 0.00  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.00  g 0.00  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Splenda słodzik w saszetce z Sukralozą

Waga netto: 1g

Skład: substancje wypełniające {dekstroza, maltodekstryna},  sukraloza.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 1 saszetkę: 0kcal, śladowe ilości białka, śladowe ilości węglowodanów, śladowe ilości tłuszczów.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano w USA dla McNeil Nutritionals, LLC, Fort Washington, PA, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: