Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Natvia australijski 100% naturalny słodzik 0kcal - saszetka/

Natvia

Nowy produkt

Natvia to pochodząca z Australii unikalna mieszanka stewii (Reb A) i erythritolu, nektaru naturalnie występującego w melonach i winogronach. Natvia jest 100% naturalnym słodzikiem o smaku idealnie zbliżonym do cukru, o znikomej kaloryczności a na dodatek jedynym polecanym do słodzenia kawy przez baristów z całego świata.

Więcej szczegółów

0,47 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 2g.; 23,50 pln/100g

Nie ma punktów za ten produkt.


Czym jest Natvia?

Natvia jest w 100% naturalną alternatywą dla sztucznych słodzików i cukru. Twórcy Natvia stworzyli ją aby w zdrowy, naturalny sposób móc cieszyć się słodkościami. Korzystając z naturalnych składników pochodzenia roślinnego stworzyli zdrową alternatywę dla cukru i sztucznych słodzików.

Jak smakuje Natvia?

Natvia ma czysty, idealnie słodki smak w każdej granulce. Co ważne, składniki Natvia skomponowane zostały tak, aby idealnie uzupełniać i podkreślać smak kawy - przed wybraniem ostatecznych proporcji bariści przetestowali ponad 600 próbek! Natvia smakuje jak cukier, a nie jak sztuczne słodziki, bo ma 100% naturalny skład, dzięki czemu nie pozostawia nieprzyjemnego, gorzkawego posmaku. 

Natvia a cukrzyca

Ponieważ Natvia nie ma wpływu na poziom cukru we krwi, może pomóc ludziom żyjącym z cukrzycą w wyeliminowaniu nadmiaru cukru w diecie, jednocześnie nie rezygnując ze słodyczy.

Czym jest Reb A i erytrytol?

Reb A to nazwa najsłodszej i najczystszej części rośliny Stevia. W przeciwieństwie do wielu innych słodzików na bazie stewii, w Natvia używa się tylko Reb A. 

Erytrytol jest nektarem naturalnie występującym w owocach, takich jak melony i winogrona. Ponieważ Stevia jest 300 razy słodsza niż cukier, Natvia zawiera starannie dobraną mieszankę erytrytolu i stewii w takich proporcjach, aby można było korzystać z Natvia jak z cukru zatsępując cukier Natvia w proporcji 1:1. Innowacyjne uprawy i unikalna technika mieszania stanowią sekret niepowtarzalnego smaku Natvia, zapewniając, że każde ziarnko Natvia ma słodki, czysty naturalny smak.

Czy Natvia nadaje się do pieczenia i gotowania?

Tak! Natvia może być stosowana jako substytut cukru w większości przypadków w proporcji 1:1. Nie karmelizuje się jak cukier.

  • Można piec i gotować z Natvia
  • Natvia jest w 100% naturalna i ma tylko 0,6 kcal
  • Natvia pochodzi z rośliny Stevia, jej najsłodszej odmiany Reb A
  • Natvia zawiera wyłącznie 100% naturalne składniki
  • skomponowana specjalnie do słodzenia kawy
  • ma niski indeks glikemiczny

 

Napisz opinię

Natvia australijski 100% naturalny słodzik 0kcal - saszetka/

Natvia australijski 100% naturalny słodzik 0kcal - saszetka/

Natvia to pochodząca z Australii unikalna mieszanka stewii (Reb A) i erythritolu, nektaru naturalnie występującego w melonach i winogronach. Natvia jest 100% naturalnym słodzikiem o smaku idealnie zbliżonym do cukru, o znikomej kaloryczności a na dodatek jedynym polecanym do słodzenia kawy przez baristów z całego świata.


Natvia - naturalny słodzik stewiowo-erythrytolowy

Masa netto: 2g

Skład: erythritol, glikozydy stewiolowe (23%)

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g produktu:  0kcal, 0g białka, 77g węglowodany (w tym 0g cukry, 77g poliole (erythritol)), 0g tłuszcze

Producent:  Wyprodukowano dla Natvia PTY LTD, Australia

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Wola Gołkowska

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: