Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Splenda - słodzik 150 tabletek

Splenda (McNeil Nutritionals)

c7640107203121

Nowy produkt

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej

Więcej szczegółów

12,54 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 8.25g.; 152,00 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

 

 

Oceń 
11-03-2017

;)

Jestem diabetykiem i ten słodzik jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem, zawsze mam go po ręką jeżeli jestem poza domem, do tego jeszcze w dozowniku sprawdza się w 100 %

Oceń 
05-03-2017

znam z USA

Splenda tabletki 150 to słodzik którego używałam w USA. tam byl częściej w postaci saszetek ale wersja w tabletkach też się sprawdza. Jeśli ktoś unika cukru i chce mieć dobry i wygodny słodzik pod ręką to Splenda będzie dobra. Smak nie jest identyczny jak cukire ale zbliżony.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Polecane produkty