• Promocja
  • -4,93%
  • Obecnie brak na stanie
Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
  • Splenda sweetener in a sachet of sucralose
Kod produktu: c722776001820
Splenda

Splenda w saszetkach PUDEŁKO 200 sztuk

Data ważności: 22.05.2026Obecnie brak na stanie

Splenda w saszetkach - kartoniki 200 saszetek

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków 
72,81 zł

64,09 zł netto

69,22 PLN brutto Zniżka 4,93%
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 34.61zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna saszetka Splenda® (odpowiada 2 łyżeczkom cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

Wartości Odżywcze

Porcja 1g

Wartości odżywcze w:
Porcja 1g
100g
Kalorie
0.00
0.00
kJ
0.00
0.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.00
0.00
cukry
poliole
skrobie
Białko
0.00
0.00
Błonnik
0.00
0.00
Erytrytol
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Splenda słodzik w saszetce z sukralozą

Waga netto: 1g x 200

Skład: substancje wypełniające {dekstroza, maltodekstryna},  sukraloza.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 1 saszetkę: 0kcal, śladowe ilości białka, śladowe ilości węglowodanów, śladowe ilości tłuszczów.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano w USA dla McNeil Nutritionals, LLC, Fort Washington, PA, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.