• Obecnie brak na stanie
Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
  • Wrights Liquid Smoke Applewood
Kod produktu: 047800004470

Wrights Liquid Smoke Applewood (płynny dym) - marynata o aromacie wędzonego drzewa jabłoni

Obecnie brak na stanie

Płynny dym - przyprawa wyjątkowa sama w sobie, w tym wypadku jeszcze bardziej wyjątkowa niż inne produkty tego typu, bo Wright's Liquid Smoke Seasoning to czysty płynny aromat, bez soli, bez cukru, bez zagęstników, wzmacniaczy smaku i wypełniaczy. Po prostu... wędzony dym w płynie!

18,72 zł netto

20,22 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 103 ml; 19.63zł/100ml

Główny smak: Smak bbq – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wrights Smoke Applewood Liquid Seasoning – oryginalna, płynna przyprawa o wędzonym smaku/aromacie, dzięki której możesz każdej potrawie nadać specyficznego dymnego aromatu o dowolnej intensywności. Nie zawiera żadnych dodatkowych substancji, jest w pełni bezglutenowa, bez laktozy, wegańska, bez konserwantów i barwników. Idealny dodatek do dań gotowych, jak i do marynowania ulubionych potraw.

Płynny dym - przyprawa wyjątkowa sama w sobie, w tym wypadku jeszcze bardziej wyjątkowa niż inne produkty tego typu, bo Wright's Liquid Smoke Seasoning to czysty płynny aromat, bez soli, bez cukru, bez zagęstników, wzmacniaczy smaku i wypełniaczy. Po prostu... wędzony dym w płynie!

Wrights Liquid Smoke - Applewood 3.5 to dym wędzarniczy w płynie o aromacie jabłoni. Dzięki niemu przygotujesz dania pachnące wędzonką w kilka minut!

Na przestrzeni dziejów człowiek wpadał na różne pomysły, by móc przechowywać żywność na gorsze czasy. Najstarsze metody to solenie, suszenie i wędzenie. Te ostatnie ma swoich zwolenników – głównie takich, którzy lubują się w aromacie wędzonki. Wędzone wędliny, ryby, sery, a nawet wędzone śliwki… A swego czasu Karol Okrasa proponował swoim widzom wędzoną sianem śmietanę! Cały proces opiera się na obróbce termicznej i dymnej, podczas których produkt zmienia swoje właściwości. Do wędzenia najczęściej stosuje się drewno jałowca, drzew owocowych, buku, dębu, klonu etc. W celu zagęszczenia dymu dodaje się zrębki drewniane i trociny, a by uzyskać lepsze walory smakowe, zwykło się stosować przyprawy i zioła. Jest to sprawa dosyć pracochłonna, w związku z czym ktoś wpadł na pomysł by stworzyć płynny dym wędzarniczy.

Pewnie zastanawiacie się, jak powstaje płynny dym. Przecież dym jest ulotny, jest gazem, a płyn to ciecz i jak nazwa wskazuje, ma tendencję do płynięcia. Jak to połączyć? Wrights Liquid Smoke to naturalny koncentrat, który jest wytwarzany przez przepuszczanie dymu z tlącego się drewna przez skraplacz i zbieranie kropelek zawierających dym (w skrócie zwą to destylacją parą wodną). Na pomysł stworzenia czegoś tak niezwykłego wpadłErnest H. Wright, farmaceuta z Kansas City w stanie Missouri. Stworzył ten składnik w 1895 roku, a pierwszą partię produktu sprzedał rolnikom, aby pomóc im w produkcji wędzonych, solonych wędlin.

Wrights Liquid Smoke – Applewood to bardzo skoncentrowany produkt o aromacie jabłoni, dzięki któremu możecie przygotować mięsiwa, które będą smakować, jak gdyby były poddane powolnemu procesowi wędzenia. Grill, piekarnik, kuchenka gazowa czy polowa – każde miejsce będzie dobre na przygotowanie wędzonego dania. Wrights Liquid Smoke – Applewood jest bezglutenowy i nie zawiera sztucznych barwników, cukrów, octów ani soli.Głęboki smaku i intensywny aromat to jego główne zalety. Od teraz możesz uraczyć gości wędzonym daniem przygotowanym w tak zwanym międzyczasie. :)

Wrights Hickory Liquid Smoke Applewood - płynna przyprawa o aromacie wędzonego drewna jabłoni

Objętość netto: 103ml 

Składniki: woda, naturalny aromat wędzonego drewna jabłoni

Producent: wyprodukowano w USA dla B&G Foods Inc.

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Przed każdym użyciem mocno wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce