• Obecnie brak na stanie
Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
  • Sacla reduced fat basil pesto
Kod produktu: e8001060032033

Sacla włoskie pesto z bazylii o obniżonej o 59% zawartości tłuszczu

Obecnie brak na stanie

Oryginalne włoskie pesto znanej włoskiej marki Saclà - odpowiednie dla wegan, bez dodatku cukru i soli, niskotłuszczowe - ma aż o 59% mniej tłuszczu niż pełnotłuste Pesto alla genovese tej samej marki. Świetny skład, na pierwszym miejscu bazylia, z dodatkiem nerkowców, orzeszków piniowych i oliwy extra virgin.

18,34 zł netto

19,81 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 190 g; 10.43zł/100g

Główny smak: Smak bazylia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Bazyliowe pesto Saclà to klasyczny włoski sos do makaronu na bazie bazylii, nerkowców i orzeszków piniowych, odpowiednie dla wegan - klasyczne sery zastąpiono tofu. Pesto to świetny sposób na szybki i smaczny obiad.

Prawdziwe włoskie pesto to kompozycja parmezanu, orzeszków piniowych, świeżo tłoczonej oliwy z oliwek i oczywiście bazylii. Mieszanka ta zamknięte w słoiczku to prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskiej Italii, a makaronowe penne oblepione tym aromatycznym sosem stanowi królewską potrawę samo w sobie i nie wymaga już żadnych więcej dodatków. Niestety ta przyjemność jest bogata nie tylko w smak, ale też kalorie, pochodzące przede wszystkim z tłuszczu - klasyczne pesto Genovese ma ok. 459kcal i w niemal połowie składa się tłuszczu.

Saclà Reduced Fat Basil Pesto to niskokaloryczna wersja bazyliowego pesto na bazie bazylii, nerkowców, orzeszków piniowych i oczywiście oliwy z oliwek. Idealnie dobrana kompozycja przypraw dodatkowo nadaje śródziemnomorskiego, ziołowego aromatu. Jest to idealny dodatek do sałatek,  jak również kanapek, naleśników czy prawdziwej włoskiej pizzy.

Najważniejsze informacje o Saclà Reduced Fat Basil Pesto:

  • naturalny, prosty skład
  • aż 52% prawdziwej włoskiej bazylii
  • 59% mniej tłuszczu niż zwykłe pesto
  • 57% mniej kalorii niż zwykłe pesto
  • bez dodatku soli
  • bez dodatku cukru
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • odpowiednie dla wegan
  • bez sztucznych aromatów
  • bez barwników
  • bez konserwantów

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
58.80
196.00
kJ
242.70
809.00
Tłuszcze, w tym
5.40
18.00
tłuszcze nasycone
0.60
2.00
Węglowodany, w tym
1.62
5.40
cukry
0.00
0.00
Białko
0.87
2.90
Sól
0.02
0.08

Sacla reduced fat basil pesto - Pesto alla Genovese Sos do makaronu z bazylią o obniżonej zawartości tłuszczu*

*Zawiera o 59% mniej tłuszczu niż standardowy sos Pesto alla Genovese tej samej marki

Masa netto: 190g

Składniki: włoska bazylia (52%), woda,olej słonecznikowy, tofu (5%) {woda, soja}, orzechy nerkowca, naturalny aromat, regulator kwasowości kwas mlekowy, czosnek w proszku, orzeszki piniowe, oliwa extra virgin.

Alergeny: soja, orzechy nerkowca i piniowe, może zawierać inne orzechy.

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 809kJ / 196kcal, tłuszcze 18g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 5,4g (w tym cukry 0g), błonnik 1,2g, białko 2,9g, sól 0,08g

Producent:  wyprodukowano we Włoszech przez F.lli Saclà S.p.A., C.so Stati Uniti 41, 10129 Torino, Włochy

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, www.guiltfree.pl

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 tygodni.