Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Tylko online

Colac Toffee67 super gęsty syrop toffee bez cukru

Colac

580-TOFF

Nowy produkt

Przepysznie słodki, kremowo gęsty (bardzo!) syrop toffee zachwyci cię spływając powoli krówkową polewą po lodach, cieście, dodany do jogurtu czy shake'a. Masz ochotę na kawę z syropem toffee? Nie musisz szukać specjalnej okazji, aby rozkoszować się smakiem Toffee67!  

Więcej szczegółów

16,57 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 390g.; 4,25 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Główne nuty smakowe:

Dlaczego Toffee67? To proste, bo zawiera tylko 67kcal w porcji! Nie uwierzysz, że jest tak lekki i że możesz bez wyrzutów sumienia włączyć go do swojej diety bo Toffee67 jest niskokaloryczny i niemal nie zawiera węglowodanów! 

Gęsty, kremowy sosp toffee o intensywnym zapachu toffee i karmelu zachwyci Cię od razu wprawiając w dekadencki nastrój. Przepysznie słodki, jedwabisty sos o bogatym, rozwijającym się smaku rozpływa się w ustach i trudno uwierzyć, że porcja tak pysznego, słodkiego, gęstego sosu toffee może mieć 4 razy mniej kalorii niż zwykłego sosu toffee i 20 razy mniej węglowodanów

Właściwości oligofruktozy

Słodycz syropu toffee bez cukru Colac pochodzi z maltitolu i roślinnej oligofruktozy - pomimo podobnej nazwy, oligoruktoza nie ma nic wspólnego ani z fruktozą, ani tym bardziej z syropem glukozowo-fruktozowym. Oligofruktoza to w pełni naturalny składnik pozyskiwany z wyciągu z warzyw i owoców, występuje w dużych ilościach m.in w bananach, cebuli, szparagach czy jęczmieniu, a najczęściej jest pozyskiwana z cykorii. Oligofruktoza pełni w organiźmie funkcję tzw. rozpuszczalnej frakcji błonnika pokarmowego, nie podlega tawieniu w górnej części przewodu pokarmowego i jest odporna na hydrolizę z udziałem enzymów trawiennych - jest fermentowana dopiero w okrężnicy przez bakterie beztlenowe gdzie pełni  rolę stymulatora do rozwoju bifidobakterii znajdujących się w jelicie grubym - w pewien sposób ma właściwości podobne do inuliny (mąka z korzenia cykorii), ale jest od niej lepiej rozpuszczalna.  Przeprowadzone dotąd badania z suplementacją oligofruktozy dają obiecujące wyniki - wykazały,że regularne przyjmowanie oligofruktozy możespowodować znaczne obniżenie poziomu insuliny we krwi, może także wspomagać obniżenie wagi zmniejszając pobór energii z dostarczanej żywności i masę tłuszczową.

Porcja 37.2 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 67.33  kcal 181.00  kcal
kJ 282.12  kJ 758.39  kJ
Tłuszcze, w tym 0.71  g 1.90  g
tłuszcze nasycone 0.52  g 1.40  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 21.58  g 58.00  g
cukry 1.00  g 2.70  g
poliole 20.83  g 56.00  g
skrobie
Białko 0.48  g 1.30  g
Błonnik 2.53  g 6.80  g
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli) 129.00  mg 430.00  mg
Uwagi
Oceń 
12-03-2017

Pychota:)

Syrop jest słodziutki, zakochałam się :)

Oceń 
07-03-2016

POLECAM

Ten syrop jest przepyszny :) Polecam, warto!

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

Colac Toffee67 super gęsty syrop toffee bez cukru

Colac Toffee67 super gęsty syrop toffee bez cukru

Przepysznie słodki, kremowo gęsty (bardzo!) syrop toffee zachwyci cię spływając powoli krówkową polewą po lodach, cieście, dodany do jogurtu czy shake'a. Masz ochotę na kawę z syropem toffee? Nie musisz szukać specjalnej okazji, aby rozkoszować się smakiem Toffee67!  



Colac Toffee67, Topping Toffee no sugar added with sweetener - Polewa toffee z maltitolem bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 390g

Skład: substancja słodząca maltitol E965, woda, oligorfuktoza, śmietanka w proszku (mleko), serwatka w proszku (mleko), emulgator (mono- i di-glicerydy kwasów tłuszczowych E471), regulator kwasowości cytrynian sodu E331, ekstrakt słodu jęczmiennego, substancja zagęszczająca karagen, sól, aromat, substancja konserwująca sorbinan potasu. Zawiera maltitol - nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: mleko, laktoza

Produkt bezglutenowy, nie zawiera orzechów. Zastosowany do produkcji maltitol pochodzi z kukurydzy.

Produkt odpowiedni dla wegetarian..

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 758kJ / 181kcal, tłuszcze 1,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g), węglowodany 58g (w tym cukry 2,7g, poliole 56g), białko 1,3g, błonnik 6,8g, sól 430mg

Producent:  Wyprodukowano w Belgii przez: Colac Bvba., Energieweg 3 B-2390 Malle, Belgium

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: