• Obecnie brak na stanie
Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
  • Layenberger High Protein Crackles Chocolate Banaana
Kod produktu: 4036554703698
Layenberger

Layenberger Protein Knäckebrot Chocolate Banana - pieczywo chrupkie proteinowe 70% mniej węglowodanów z Bananami i Czekoladą

Obecnie brak na stanie

Chrupkie pieczywo proteinowe z ciemną czekoladą i bananami, zawiera o 67% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupie pieczywo i jest idealne do słodkich kanapek i przekąsek, wyśmienicie pasuje do masła orzechowego.

13,61 zł netto

13,61 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 9.07zł/100g

Główny smak: Smak banan – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Chrupkie pieczywo proteinowe / krakersy białkowy Layenberger Protein Knäckebrot to idealne rozwiązanie dla osób, które liczą węglowodany, ale nie chcą rezygnować z pieczywa. To także zbawienie dla osób, który na diecie węglowodanowej brakuje konkretnego chrupnięcia i czegoś, w co można się wgryźć - większość dietetycznych produktów jest bowiem dość miękka.

Niezwykłe chrupkie pieczywo niskowęglowodanowe w rzadko spotykanej słodkiej wersji z posypka z ciemnej czekolady i bananami jest doskonałe jako baza do słodkich fit kanapek - np z masłem orzechowym albo śliwkową nutellą.

Wysokoproteinowe  karakersy Layenberger Knäckebrot są bogate w błonnik (12%) i białko (34%), za to zawierają bardzo mało węglowodanów - tylko 13%, co oznacza mniej niż 4g węglowodanów w kromce. Krakersy są bardzo mocno chrupiące i bardzo sycące.

Krakersy wysokobiałkowe Layenberger Protein Knäckebrot - najważniejsze informacje:

  • 70% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupkie pieczywo*
  • 2 razy więcej białka niż tradycyjne chrupkie pieczywo
  • bardzo niska zawartość cukru i węglowodanów
  • źródło białka i błonnika
  • sycące
  • barrrrdzo chrupkie
  • 1 kromka <100kcal

* Wartości w 100g produktu porównane do wartości odżywczych Pieczywa Chrupkiego 5 Ziaren Galicia dostępnego w sieci sklepów Rossmann.

Wartości Odżywcze

Porcja 21.42g

Wartości odżywcze w:
Porcja 21.42g
100g
Kalorie
92.53
432.00
kJ
387.72
1,810.08
Tłuszcze, w tym
4.84
22.60
tłuszcze nasycone
0.86
4.00
Węglowodany, w tym
3.92
18.30
cukry
1.20
5.60
Błonnik
2.63
12.30
Białko
7.22
33.70
Sól
0.30
1.40

Layenberger High Protein Knäckebrot Schoko-Banane - wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe* pieczywo chrupkie z ciemną czekoladą i bananem

Zawiera 67% mniej węglowodanów, w porównaniu z podobnymi chlebami. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

Masa netto: 150g 

Składniki: gluten pszenny, 13% mąka sojowa, olej rzepakowy, 8% posypka czekoladowa (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, kakao odtłuszczone, emulgator lecytyny), pełnoziarnista mąka pszenna, otręby pszenne, 6.3% białko sojowe, 6.2% pulpa bananowa, siemię lniane, nasiona słonecznika, sezam, drożdże, woda, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól, aromat naturalny, pszenica ekspandowana, słodowana mąka pszenna, błonnik jabłkowy, skrobia kukurydziana, kwas mlekowy i cytrynowy.

Alergeny: pszenica, gluten, soja, mleko, sezam

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 432,0kcal/1810,0kJ, tłuszcze 22,6g (w tym tłuszcze nasycone 4,0g), węglowodany 18,3g (w tym cukry 5,6g), błonnik 12,3g, białko 33,7g, sól 1,4g

Wartości odżywcze w 1 kromce (7 kromek w opakowaniu): wartość energetyczna 92,5kcal/387,7kJ, tłuszcze 4,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 3,9g (w tym cukry 1,1g), błonnik 2,6g, białko 7,2g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Layenberger Nutrition Group GmbH

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem i wilgocią.