Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Ciao Carb Protogriss niskowęglowodanowe błonnikowe paluszki chlebowe z rozmarynem

Ciao Carb

ciao_2_griss

Nowy produkt

Niskowęglowodanowe, wysokobłonnikowe (aż 46% błonnika!) Protogriss to zdrowsza, niskokaloryczna  wersja tradycyjnych włoskich grissini czyli chrupiących paluszków chlebowych serwowanych do przekąsek: talerza wędlin, serów, oliwek, salami, szynki parmeńskiej, pieczonych mięs i sałatek, szczególnie popularne są podawane owinięte cieniutko krojonym prosciutto.

Więcej szczegółów

6,74 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 50g.; 13,48 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Główne nuty smakowe:

Tradycyjne włoskie grissini to pysznie chrupiąca istna bomba węglowodanowa - Protogriss Ciao Carb z rozmarynem to sposób na dodanie chrupkiej chlebowej przekąski do sałatki czy w formie przystawki bezpieczny dla osób na diecie niskowęglowodanowej, te pyszne paluszki chlebowe w niemal połowie składają się z błonnika, dzięki czemu mają o 50% mniej kalorii niż tradycyjne pieczywo - tylko 211kcal w 100g!

Aromatycznie ziołowe Protogriss z rozmarynem zawierają ponad 20% białka i aż 46% błonnika, a przy tym zaledwie 8g węglowodanów, dzięki tak skomponowanym proporcjom składników odżywczych są naprawdę niskokaloryczne w porównaniu do innych produktów z kategorii pieczywo, które najczęściej jako pierwsze eliminujemy z diety redukcyjnej, i za którymi właśnie większość osób na diecie najbardziej tęskni. Są idealnie chrupiące i delikatne, ich proste składniki gwarantują prawdziwie włoski smak.  Protogriss bardzo dobrze sprawdzi się jako niskowęglowodanowy zamiennik tradycyjnego pieczywa.

Paluszki grissini to tradycyjna przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem, najczęściej jako dodatek do wędlin czy sera, ale można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup, a nawet jako przegryzkę do piwa. Legenda głosi, że grissini pochodzą z Turynu, gdzie zostały wymyślone przez piekarza w Lanzo Torinese w 1679 roku. Współcześnie są podawane gościom w restauracjach we Włoszech, głównie w okolicach Piemontu.

Porcja 5 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 10.55  kcal 211.00  kcal
kJ 44.15  kJ 883.00  kJ
Tłuszcze, w tym 0.53  g 10.60  g
tłuszcze nasycone 0.21  g 4.25  g
Węglowodany, w tym 0.40  g 8.00  g
cukry 0.09  g 1.80  g
Błonnik 2.30  g 46.00  g
Białko 1.05  g 21.00  g
Sól 0.07  g 1.35  g

Napisz opinię



Protogriss Rosemary Stage 2 - Niskowęglowodanowe, wysokobłonnikowe chrupkie paluszki chlebowe z rozmarynem o wysokiej zawartości białka

Masa netto: 50g*

*Przedmiotem oferty jest opakowanie 50g zawierające 10 paluszków chlebowych; widoczny na zdjęciu kartonik jest opakowaniem zbiorczym i zawiera 4 takie opakowania, łącznie 200g

Składniki: błonnik pszenny (gluten), błonnik akacjowy, białko pszenne (gluten), izolat białka sojowego, białko owsiane, oliwa extra virgin, białko ryżowe, drożdże, sól, rozmaryn (2%), emulgator: lecytyna sojowa, e471, .

Alergeny: owies, pszenica, soja; produkty pochodzenia mlecznego, jaja, soję i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 833kJ / 211kcal, tłuszcze 10,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6g), węglowodany 8g (w tym cukry 1,8g), białko 21g, błonnik 46g, sól 1,35g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: