• Obecnie brak na stanie
Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
  • Layenberger High Protein Crackles Cheese Pumpkin Seed
Kod produktu: 4036554703780
Layenberger

Layenberger Protein Knäckebrot Cheese Pumpkin Seed - pieczywo chrupkie proteinowe 70% mniej wglowodanów

Obecnie brak na stanie

Chrupkie pieczywo proteinowe z serem Emmental i pestkami dyni, zawiera o 71% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupie pieczywo.

15,45 zł netto

16,22 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 10.81zł/100g

Główny smak: Smak ser – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Chrupkie pieczywo proteinowe / krakersy białkowy Layenberger Protein Knäckebrot to idealne rozwiązanie dla osób, które liczą węglowodany, ale nie chcą rezygnować z pieczywa. To także zabewienie dla osób, który na diecie węglowodanowej brakuje konkretnego chrupnięcia i czegoś, w co można się wgryźć - większość dietetycznych produktów jest bowiem dość miękka.

Wysokoproteinowe  karakersy Layenberger Knäckebrot są bogate w błonnik (11%) i białko (38%), za to zawierają bardzo mało węglowodanów - tylko 13%, co oznacza mniej niż 3g węglowodanów w kromce. Krakersy są bardzo mocno chrupiące i bardzo sycące.

Krakersy wysokobiałkowe Layenberger Protein Knäckebrot - najważniejsze informacje:

  • 70% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupkie pieczywo*
  • 2 razy więcej białka niż tradycyjne chrupkie pieczywo
  • bardzo niska zawartość cukru i węglowodanów
  • źródło białka i błonnika
  • sycące
  • barrrrdzo chrupkie
  • 1 kromka <100kcal

* Wartości w 100g produktu porównane do wartości odżywyczych Pieczywa Chrupkiego 5 Ziaren Galicia dostępnego w sieci sklepów Rossmann.

Wartości Odżywcze

Porcja 21.42g

Wartości odżywcze w:
Porcja 21.42g
100g
Kalorie
100.25
468.00
kJ
420.03
1,960.92
Tłuszcze, w tym
5.78
27.00
tłuszcze nasycone
0.99
4.60
Węglowodany, w tym
2.78
13.00
cukry
0.36
1.70
Błonnik
2.36
11.00
Białko
8.14
38.00
Sól
0.36
1.70

Layenberger High Protein Knäckebrot Käse Kürbiskern - wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe* pieczywo chrupkie z serem i pestkami dyni

Zawiera 73% mniej węglowodanów, w porównaniu z podobnymi chlebami. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

Masa netto: 150g 

Składniki: gluten pszenny, 13% śruta sojowa, 9,2% ser typu Emmentaler (mleko), 9,2% pestki dyni, olej rzepakowy, siemię lniane, mąka pszenna pełnoziarnista, otręby pszenne, białko sojowe 6,2%, nasiona słonecznika, drożdże, woda, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, sól, mąka pszenna żelowana, mąka pszenna słodowana, błonnik jabłkowy, regulator kwasowości kwas mlekowy

Alergeny: pszenica, gluten, soja, mleko; może zawierać sezam

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 468,0kcal/1960,9kJ, tłuszcze 27,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,6g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 1,7g), błonnik 11,0g, białko 38,0g, sól 1,7g

Wartości odżywcze w 1 kromce (7 kromek w opakowaniu): wartość energetyczna 100,2kcal/420,0kJ, tłuszcze 5,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 2,7g (w tym cukry 0,3g), błonnik 2,3g, białko 8,1g, sól 0,3g

Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Layenberger Nutrition Group GmbH

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem i wilgocią.