• Obecnie brak na stanie
Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
  • Layenberger High Protein Crackles Tomato Mozzarella
Kod produktu: 4036554703797
Layenberger

Layenberger Protein Knäckebrot Tomato Mozzarella - pieczywo chrupkie proteinowe 61% mniej wglowodanów

Obecnie brak na stanie

Chrupkie pieczywo proteinowe z mozzarella i suszonymi pomidorami, zawiera o 61% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupie pieczywo.

15,90 zł netto

15,90 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 10.60zł/100g

Główny smak: Smak ser – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak suszone pomidory – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Chrupkie pieczywo proteinowe / krakersy białkowy Layenberger Protein Knäckebrot to idealne rozwiązanie dla osób, które liczą węglowodany, ale nie chcą rezygnować z pieczywa. To także zabewienie dla osób, który na diecie węglowodanowej brakuje konkretnego chrupnięcia i czegoś, w co można się wgryźć - większość dietetycznych produktów jest bowiem dość miękka.

Wysokoproteinowe  karakersy Layenberger Knäckebrot są bogate w błonnik (11%) i białko (38%), za to zawierają bardzo mało węglowodanów - tylko 13%, co oznacza mniej niż 3g węglowodanów w kromce. Krakersy są bardzo mocno chrupiące i bardzo sycące.

Krakersy wysokobiałkowe Layenberger Protein Knäckebrot - najważniejsze informacje:

  • 61% mniej węglowodanów niż tradycyjne chrupkie pieczywo*
  • 2 razy więcej białka niż tradycyjne chrupkie pieczywo
  • bardzo niska zawartość cukru i węglowodanów
  • źródło białka i błonnika
  • sycące
  • barrrrdzo chrupkie
  • 1 kromka <100kcal

* Wartości w 100g produktu porównane do wartości odżywyczych Pieczywa Chrupkiego 5 Ziaren Galicia dostępnego w sieci sklepów Rossmann.

Wartości Odżywcze

Porcja 21.42g

Wartości odżywcze w:
Porcja 21.42g
100g
Kalorie
98.53
460.00
kJ
412.85
1,927.40
Tłuszcze, w tym
4.93
23.00
tłuszcze nasycone
0.86
4.00
Węglowodany, w tym
4.07
19.00
cukry
0.41
1.90
Błonnik
2.36
11.00
Białko
8.14
38.00
Sól
0.41
1.90

Layenberger High Protein Knäckebrot Tomate-Mozzarella - wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe* pieczywo chrupkie z serem mozzarella i suszonymi pomidorami

Zawiera 61% mniej węglowodanów, w porównaniu z podobnymi chlebami. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

Masa netto: 150g 

Składniki: gluten pszenny, 13% śruta sojowa, 11% ser typu Mozzarella (mleko),  olej rzepakowy, 7,7% suszone pomidory, woda, siemię lniane, mąka pszenna pełnoziarnista, otręby pszenne, białko sojowe 5,8%, nasiona słonecznika, drożdże, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, sól, mąka pszenna żelowana, mąka pszenna słodowana, błonnik jabłkowy, regulator kwasowości kwas mlekowy

Alergeny: pszenica, gluten, soja, mleko; może zawierać sezam

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 460,0kcal/1927,4kJ, tłuszcze 23,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,0g), węglowodany 19,0g (w tym cukry 1,9g), błonnik 11,0g, białko 38,0g, sól 1,9g

Wartości odżywcze w 1 kromce (7 kromek w opakowaniu): wartość energetyczna 98,5kcal/412,8kJ, tłuszcze 4,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 4,0g (w tym cukry 0,4g), błonnik 2,3g, białko 8,1g, sól 0,4g

Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Layenberger Nutrition Group GmbH

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem i wilgocią.