• Obecnie brak na stanie
Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
  • Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling 45g
Kod produktu: 651637147882
Wanasweets

Wana Creamy Twins Protein Dark Chocolate & Gianduja - bezglutenowe kostki pralinowe z kremem laskowym w ciemnej polewie

Data ważności: 30.09.2024Obecnie brak na stanie

Innowacyjna pyszotka prosto z Włoch - proteinowy baton w formie nadziewanej praliny oblanej kruchą czekoladą wypełnionej gęstą nugatową masą bez cukru - trudno uwierzyć, że to cudo jest bez cukru i dostarcza 14g białka!

9,59 zł netto

10,07 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 45 ml; 22.38zł/100ml

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak nugat – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wana Creamy Twins Protein Dark Chocolate & Gianduja to proteinowy baton w formie 2 nadziewanych kosteczek praliny oblanej kruchą czekoladą wypełnionej gęstą nugatową masą bez cukru - trudno uwierzyć, że to cudo jest bez cukru i dostarcza 16g białka!

Wana Creamy Twins Protein Dark Chocolate & Gianduja – niekonwencjonalny baton o wysokiej zawartości białka, bez dodatku cukru, bez glutenu, o wyśmienitym smaku, który bije na głowę nie tylko inne proteinowe słodkości, ale także konwencjonalne słodycze.

Ciemna, półsłodka czekolada jest krucha i wyraziście kakaowa, nadzienie ma konsystencję nugatu lub chałwy, jest równocześnie kruche i kremowe, zwarte, konkretne, przyjemnie rozpuszcza się na podniebieniu stopniowo uwalniając intensywność mleczno-kremowego smaku pełnego słodyczy i prażonych orzechów laskowych

Rewolucja francuska przyniosła szalone zmiany. Wywróciła cały europejski ustrój do góry nogami. Miała też swoje pomysły na to, jak świat powinien wyglądać po przewrocie. Nawet wymyślono nowe nazwy miesięcy, a tydzień podzielono na 10 dni. To wszystko po to, by na dobre odciąć się od dawnych idei. Rewolucja była krwawa, bezwzględna i ciągnęła się już kilka dobrych lat. Wtedy władzę przejął Napoleon Bonaparte. On też miał swoją wizję świata. Co prawda zrezygnował z nowatorskiego kalendarza, ale zlikwidował feudalizm, zapewnił równość wobec prawa i liczne wolności obywatelskie. Jednak czasy jego panowania wcale nie były spokojne i ciągle się coś działo, bo Francuz chciał zostać hegemonem w Europie. Jego poczynania uderzyły m.in. w Wielką Brytanię. Towary sprowadzane przez Wyspiarzy nie mogły wpływać do portów Europy kontynentalnej, co znacznie wpłynęło na braki w zaopatrzeniu. Na przykład braki kakao.

I cóż mieli począć miłośnicy czekolady? Na ratunek przybył włoski cukiernik Michele Prochet. W swojej turyńskiej manufakturze postanowił wymieszać masę kakaową z kremem z orzechów laskowych, których w tamtejszym regionie nie brakowało. Pewnie początkowo nie był przekonany, czy taka podróbka czekolady znajdzie zwolenników. Jak pokazał czas, pomysł chwycił. W 1852 r. powstały czekoladki gianduiotto, bazujące na czekoladzie i piemonckich orzechach, które do dziś cieszą się niezwykłym uznaniem na świecie. 

W pewnym stopniu embargo handlowe nałożone przez Napoleona przyczyniło się do powstania masy, która ponad 100 lat później stała się bazą dla stworzenia słynnego kremu na kanapki o włoskiej proweniencji. Co prawda w tym popularnym na całym świecie kremie dziś więcej jest cukru niż orzechów laskowych, ale i tak cieszy się niemalejącą popularnością - natomiast Wana wracają do chwalebnych korzeni...

Włoski krem gianduja jest  wybornym połączeniem smaków i tekstur, to włoski nugat z kakao i orzechów laskowych, a nazwa jest zastrzeżonym znakiem regionalnym, co gwarantuje, że pralinę wypełnia nie jakiśtam krem czekoladowy z orzechami laskowymi, ale flagowy włoski krem, który zawiera przynajmniej  20% mielonych orzechów laskowych w składzie i choć to połączenie wydaje się być, aż nadto oczywiste, smak gianduji jest jedyny i niepowtarzalny i bije na głowę Nutellę (która, nota bene, powstała jako jego tańsza wersja!).

Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja - informacje w skrócie

  • aż 14g białka
  • doskonała forma, krucha czekolada i kremowy nugat
  • bez glutenu
  • bez oleju palmowego
  • bez dodatku cukru
  • z prawdziwą czekoladą i dużą ilością orzechów

My mamy dziś dla Was wysokobiałkowy, niskocukrowy, niskowęglowodanowy bezglutenowy batonik nawiązujący do czasów napoleońskich i włoskiej tradycji. Wana Creamy Twins  Dark Chocolate & Gianduja Filling ! Ciemna czekolada otula przepyszne wnętrze, na które składa się właśnie pasta z orzechów laskowych. I aż 14 g protein! Niesamowita gęsta konsystencja, sprawi, że będziecie chcieli więcej! Szkoda, że Napoleon nie wiedział, że jego polityczne zagrywki uprzyjemnią posiłki przyszłym pokoleniom. :)

Wartości Odżywcze

Porcja 45g

Wartości odżywcze w:
Porcja 45g
100g
Kalorie
227.25
505.00
kJ
945.00
2,100.00
Tłuszcze, w tym
15.75
35.00
tłuszcze nasycone
9.45
21.00
Węglowodany, w tym
4.95
11.00
cukry
1.80
4.00
poliole
2.43
5.40
Białko
13.95
31.00
Błonnik
6.75
15.00
Sól
0.00
0.01

Wana Creamy Twins Dark Chocolate & Gianduja Filling - bezglutenowe praliny bez dodatku cukru w polewie z ciemnej czekolady nadziewane kremem nugatowo-czekoladowym, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 45g

Składniki: białko mleka, czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, oligofruktoza, odtłuszczone kakao w proszku, tłuszcz mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (E960a)], masło kakaowe, hydrolizowany kolagen, pasta z orzechów laskowych, fruktooligosacharydy, olej kokosowy, substancje słodzące [erytrytol (E960), glikozydy stewiolowe (E960a)], pełne mleko w proszku, kakao w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), wanilina, substancja słodząca: sukraloza (E955)

Produkt bez dodatku cukru, zwiera naturalnie występujące cukry w ilości 5,3g/100g produktu.

Alergeny: mleko, soja, orzechy laskowe; może zawierać mleko, soję, jaja i orzechy inne niż wymienione wśród składników, w tym pistacje, orzechy ziemne i orzechy laskowe

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 531kcal/2205kJ, tłuszcze 38g (w tym tłuszcze nasycone 25g), węglowodany 14g (w tym cukry 5,3g , poliole 8,3g), białko 35g, błonnik 8,3g, sól 0,04g

Wartości odżywcze w 45g: wartość energetyczna 238kcal/992kJ, tłuszcze 16,6g (w tym tłuszcze nasycone 11,3g), węglowodany 6,3g (w tym cukry 2,4g , poliole 3,7g), błonnik 3,7g, białko 15,7g, sól 0,02g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez Map Global Srls si trova in VIA LIBERO TEMOLO, 4, 20126, Milano

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu