Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Goupie Fabergé Salted Sticky Toffee Egg - wegańskie jajo wielkanocne (Ciemna Czekolada & Solony Karmel)

Goupie

a35060394000722

Nowy produkt

Wegańskie czekoladki z soloną masą tofee, bez glutenu, bez nabiału, zamknięte we w pełni recyklinowalnym tekturowym opakowaniu w pozbawionym plastiku, przecudnej urody jaju inspirowanym słynnymi jajkami Fabergé. Idealny prezent wielkanocny dla bliskiej osoby dbającej o dobro świata i jakość swojego jedzenia.

DATA WAŻNOŚCI 30/09/2019

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

49,95 pln

-61.5415%

19,21 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 100g.; 19,21 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Główne nuty smakowe:

DATA WAŻNOŚCI 30/09/2019

Belgijska wegańska ciemna czekolada bez cukru i glutenu połączona z ciągnącą, słodką masą toffee na bazie dojrzałych mięciutkich daktyli, których słodycz przełamują płatki soli morskiej Maldon. W przeciwieństwie do większości wegańskich czekolad, które często są za gorzkie dla dzieci i mają zbyt 'dorosły' smak, czekolady Goupie są przepysznie słodkie i z przyjemnością łechcą także najmłodsze podniebienia.

Unikalny prezent wielkanocny! W pełni nadające się do wielokrotnego użytku (recyklingu) tekturowe pudełko w charakterystycznym dla Goupie trapezowatym kształcie oraz prześliczne opakowanie w kształcie jaja wypełnione bezglutenową, bezmleczną, wegańską czekoladą Goupie z dodatkiem solonej masy toffee. Jajo dostępne w 36 indywidualnych wzorach inspirowanych słynnymi biżuteryjnymi jajami Fabergé - jaja dobierane są losowo, o tym który wzór do Ciebie trafił dowiesz się dopiero po rozpakowaniu przesyłki :)

Uwaga! Pomyśl dwa razy, zanim z kimś się podzielisz, ta czekolada jest piekielnie pyszna!

Jaja wielkanocne Goupie Fabergé Easter Egg - najważniejsze informacje

  • bezmleczne
  • bezglutenowe
  • opakowanie nie zawiera plastikowych foremek ani wypełnień, nadaje się do całkowitego recyklingu
  • foremka jaja jest również wielokrotnego użytku, poniżej znajdziesz propozycje jej wykorzystania
  • jajko występuje w 36 przepięknych wzorach
  • wegańskie
  • wegetariańskie
  • przyjazne dla świata i pyszne!

Rodzina Simpsonów już od ponad 50 lat produkuje ręcznie diabelsko pyszne wegańskie czekolady Goupie. Drogocenne jajka Fabergé, zaprojektowane przez Petera Carl Fabergé, sięgają swoją historią już końca XIX wieku, a więc jeszcze dłużej. Goupie połączyła te dwie dekadenckie przyjemności, czekoladę i precjoza, wypełniając inspirowane jajami Fabergé puszeczki w kształcie jajka swoją unikatową czekoladą. Minęły czasy wielkanocnych słodyczy, których opakowania mają w sobie więcej plastiku i kolorowej tektury, niż samej czekolady, często zresztą marnej jakości, której towarzyszy odrobina nadzienia (o ile masz szczęście). Zrób miejsce dla nowej generacji jajek wielkanocnych, wytwarzanych z dbałością o każdy szczegół i oczywiście wegańskich (choć trudno uwierzy, ż są wegańskie - takie są pyszne!)

Jajko Goupie - wykorzystaj je ponownie

  • Rozpuść wosk ze starych świeczek w każdej z dwóch połówek jaja, dodaj knot, voila!
  • Użyj tego jaja jako wygodnej mydelniczki podróżnej
  • Skorzystaj z ekstrawagancji Fabergé i schroń w środku jaja swoją najcenniejszą biżuterię
  • W przyszłym roku wypełnij jajko ponownie ręcznie robionymi czekoladkami
  • Wystaw jajko w salonie, umieszczając je w eksponowanym miejscu w szklanym wazonie albo kryształowej karafce - a nuż uda Ci się kogoś nabrać? ;)

Goupie - filozofia pozyskiwania składników

W Goupie nieustannie dokładamy wszelkich starań, aby znaleźć składniki najlepszej jakości dla naszych produktów. Tam, gdzie to możliwe, pozyskujemy lokalnie. Na przykład lawenda w naszych białych i ciemnych lawendowych smakach pochodzi z Hop Shop (Faversham), nasza kawa w Espresso pochodzi z Micro Roastary (Canterbury), cydr w naszych Boozy Christmas, z Biddenden Vineyards a płatki soli z Maldon.

Tam, gdzie nie jesteśmy w stanie pozyskiwać składników lokalnie, zawsze staramy się uzyskać składniki najwyższej jakości i z możliwie jak najbardziej zrównoważonych upraw (np. nasze kakao jest z upraw fair trade, a nasza kawa ma potrójne certyfikaty (Rainforest Alliance, Fairtrade & Social Association). Nakłady na same produkty, ale także na wsparcie bezpośrednie tych firm, mogą przekładać się na nieco droższe ceny surowców, ale uważamy, że ważne jest budowanie tych relacji.

Czekolada jest oczywiście jednym z najważniejszych składników w naszym łańcuchu dostaw. Zawsze byliśmy zdeterminowani, aby używać najlepszej jakości czekolady, która smakuje wybornie (testowanie smaku czekolady to naprawdę okropna robota, ale ktoś musi to zrobić). Skontaktowaliśmy się bezpośrednio z dostawcą, aby upewnić się, że robią wszystko, aby nie tylko wykorzenić dziecięce niewolnictwo z łańcucha dostaw, ale również aktywnie dążyć do zmian w branży. Uważamy, że ważne jest, aby przyznać, że nie zawsze łatwo jest po prostu nie robić czegoś, ale że zazwyczaj istnieją podstawowe problemy, które należy rozwiązać.

Nasz olej palmowy jest kolejnym składnikiem, który jest ofiarą rynku. Przekopaliśmy wszystkie możliwości, aby znaleźć najlepszy tłuszcz do wykorzystania w naszych czekoladach - w końcu wróciliśmy do oleju palmowego. Chociaż jest to dość kontrowersyjny składnik, mamy nadzieję, że przynajmniej wyjaśnimy tutaj nasze przesłanki, abyś sam zdecydował, czy się z nami zgadzasz. Po pierwsze, ważne jest, aby pamiętać, że używamy nie po prostu oleju palmowego, ale oleju palmowego z certyfikatem RSPO, który pochodzi z Wysp Salomona i Papui Nowej Gwinei. Oznacza to, że nie tylko możemy ustalić, skąd pochodzi każda partia, aby upewnić się, że nie nastąpiło wylesienie, ale także, że nie są zagrożone siedliska uroczych Orangutanów!

Po drugie, olej palmowy ma jedną z najwyższych wydajności upraw na kilometr kwadratowy, bijąc pod tym względem na głowę wszystkie inne oleje jadalne. To sprawia, że ​​jest to bardziej opłacalna opcja dla zrównoważonego wzrostu niż olej kokosowy lub słonecznikowy (naszym zdaniem). Jesteśmy przekonani, że jeśli wszyscy przestaną używać oleju palmowego i przełączą się na te alternatywne oleje, będziemy mieli te same (jeśli nie gorsze) problemy, tyle, że nastąpi to później. Ma to dla nas większy sens, że wspieramy systemy akredytacji upraw, które starają się chronić środowisko i lokalną populację zwierząt.

Goupie - filozofia pakowania

Wszystkie nasze opakowania można w 100% poddać recyklingowi. Używamy kartonu składanego, który jest złożony na miejscu, więc nie wymaga kleju. Następnie używamy tulei lub naklejki na karty, aby utrzymać pudełko na miejscu, upewnić się, że jest ono zabezpieczone przed ingerencją osób trzecich. Kawałki czekolady są przechowywane w torebce z polipropylenu, ma to na celu zapewnienie, aby były świeże i wolne od zanieczyszczeń, kiedy do Ciebie trafią. Poszczególne elementy są przechowywane w jednym opakowaniu, aby zmniejszyć ilość plastiku wymaganego do pakowania naszych produktów.

Jeśli chodzi o transport produktów z naszych magazynów do dostawców, używamy również w 100% nadających się do recyklingu opakowań, tak aby detaliści nie musieli wyrzucać ton dodatkowych odpadów. Używane pudełka wykorzystujemy na składniki lub torby ulegające biodegradacji. Oczywiście wszystkie składniki, z których korzystamy tworząc nasze diabelsko pyszne czekolady, również mają swoje własne opakowania i je także poddajemy recyklingowi!

Porcja 14 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 51.10  kcal 365.00  kcal
kJ 214.11  kJ 1,529.35  kJ
Tłuszcze, w tym 3.05  g 21.80  g
tłuszcze nasycone 1.40  g 10.00  g
Węglowodany, w tym 7.42  g 53.00  g
cukry 6.44  g 46.00  g
Błonnik 0.46  g 3.30  g
Białko 0.63  g 4.50  g
Sól 0.17  g 1.20  g

Napisz opinię



Goupie Dairy Free & Vegan Salted Sticky Toffee Egg - wegańskie wielkanocne jajo z wegańskiej ciemnej czekolady z dodatkiem wegańskiego solonego karmelu

Masa netto: 100g

Składniki: golden syrup (syrop cukrowy), daktyle, ciemna czekolada {(min. 53,8%), miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator lecytyna sojowa, naturalna wanilia}, olej palmowy RSPO, melasa {yrop cukru inwertowanego, melasa trzcinowa}, prażony ryż {mąka ryżowa, otręby ryżowe, cukier, ekstrakt ryżu}, migdały, kakao, sól morska Maldon w płatkach..

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 365kcal/1528kJ, tłuszcze 21.8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g), węglowodany 53g (w tym cukry 46g), błonnik 3.3g, białko 4.5g, sól 1.2g

Producent:  Wyprodukowano dla Goupie, Unit 4, Spelmonden Farm Estate, Goudhurst TN17 1HE, Wielka Brytania

Dystrybutor: Guiltfre.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. Można zamrażać. Najlepiej przechowywać w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: